Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

Викса

lurker
12 март 2011
574
691
a3d9366c2a5d9823458fe1d14b91bc34.jpg

Малце поиче

Испратено од SM-G920F преку IT.mk форум апликација

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
Хипотетички прашање:

Ке направам 100.000$ или повеќе на некој exchange, што потоа? Како до кеш -денари? Сите опции сакам да ги знам, без разлика на провизии, даноци, ризици и сл.

Да го продискутираме тој дел ако може.

Фала.

-echo-

hello world
26 јули 2009
115
93
Од битстамп пример продаваш бтц за долари и си ги повлекуваш директно на девизна. Или си продаваш бтц за кеш на locabitcoins. А иначе за таа сума наеднаш само да најдеш некој директно да ти ги купи, оти толку пари да повлечеш овде мислам сирените дека ќе се пуштат

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
Мислам дека и 1000$ да ти стигнат на девизна може да има сирени.
Опција 1 е директно лице во лице,ама таа сума малку тешко, мора парцијално.
Кеш на тр. Сметка исто сирени, ама опцијата е да си платиш данок (10% на цел износ или грешам?) И да ок.

Дебитна картичка и повлекување на банкомат?

Наоѓање роднина во странство - ЕУ да му ги префрлиш и тој да извади дебитна и таму да си ги повлечеш? Или тој да ти ги прати на сметка како подарок? Мислам нема данок така, од физичко лице.

Друго?

theDreamer

read-only
2 декември 2017
4
1
Имам и леџер и трезор. Трезор ми е попрактичен и подобар, вреди за парите дефинитивно. Ич да не се мислиш.
Дај линкче, ордер мордер ово оно... ајде малце професионално понашање ќе ве молам.. се на тацна сервирано да е :))
Фала друже, ќе разбарам вечерва, ако имаш извор би земал 1-2

-echo-

hello world
26 јули 2009
115
93
Дај линкче, ордер мордер ово оно... ајде малце професионално понашање ќе ве молам.. се на тацна сервирано да е :))
Фала друже, ќе разбарам вечерва, ако имаш извор би земал 1-2

Ајмо и линкче - Трезор , Леџер Нано С , трезорот ми е попрактичен, и подобар интерфејс и полесен за употреба и се. Леџерот го порачав за алткоини ама не сум баш задоволен, се случуваат грешки при лоадирањето на wallet-оt и морам да го ре-конектирам додека проработи, не знам дали станува збор само за мене или и други имаат проблем затоа што не сум барал. Мое мислење е дека трезорот е подобар избор, но и од леџерот многу луѓе се задоволни, ем е поефтин - леџерот е 58€ додека трезорот е 89€ . Што и да одбереш нема да погрешиш.

ledger.jpg

Последна промена:

theDreamer

read-only
2 декември 2017
4
1
Мислам дека и 1000$ да ти стигнат на девизна може да има сирени.
Опција 1 е директно лице во лице,ама таа сума малку тешко, мора парцијално.
Кеш на тр. Сметка исто сирени, ама опцијата е да си платиш данок (10% на цел износ или грешам?) И да ок.

Дебитна картичка и повлекување на банкомат?

Наоѓање роднина во странство - ЕУ да му ги префрлиш и тој да извади дебитна и таму да си ги повлечеш? Или тој да ти ги прати на сметка како подарок? Мислам нема данок така, од физичко лице.

Друго?
А добро, за да не се пуштат сирените, да си платам шо сум должен и да можам да си метам со парите потоа.. кој пат треба да го фатам во тој случај? Значи од битстамп на девизна тука 100 бона, како тие 100 бона да ги исчистам кон државата, за потоа да можам легално да ги инвестирам и работам тука?

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Ајмо и линкче - Трезор , Леџер Нано С , трезорот ми е попрактичен, и подобар интерфејс и полесен за употреба и се....
Исто, трезорот мислам дека е подобар но помалку коини подржува.
Не сум сигурен како е сега со залиха, но ако е навала како што е, не останува многу избор освен трезор.
Ќе те одерат со шипинг, па ќе одиш дхл-царина 2-3 пати, ќе им кажеш дека е усб електронски клуч за компјутер а да не излажеш и сметај плус бонче лежарина, испод бонче царина и бензин и изгубен ден.
Така да ќе ти дојде мислам над 100 јура.

theDreamer

read-only
2 декември 2017
4
1
Исто, трезорот мислам дека е подобар но помалку коини подржува.
Не сум сигурен како е сега со залиха, но ако е навала како што е, не останува многу избор освен трезор.
Ќе те одерат со шипинг, па ќе одиш дхл-царина 2-3 пати, ќе им кажеш дека е усб електронски клуч за компјутер а да не излажеш и сметај плус бонче лежарина, испод бонче царина и бензин и изгубен ден.
Така да ќе ти дојде мислам над 100 јура.

100 јура е ок цена за таа работа.. нова година иде друже, ќе си идат нашите од по ЕУ, може и увоз да правиме :)

atavus

Баниран/a
12 ноември 2017
14
6
Ајмо и линкче - Трезор , Леџер Нано С , трезорот ми е попрактичен, и подобар интерфејс и полесен за употреба и се. Леџерот го порачав за алткоини ама не сум баш задоволен, се случуваат грешки при лоадирањето на wallet-оt и морам да го ре-конектирам додека проработи, не знам дали станува збор само за мене или и други имаат проблем затоа што не сум барал. Мое мислење е дека трезорот е подобар избор, но и од леџерот многу луѓе се задоволни, ем е поефтин - леџерот е 58€ додека трезорот е 89€ . Што и да одбереш нема да погрешиш.

Погледнете го атачментот 60448
Ами ко шо видов нели и трезорот има за алткоини така?
Колку те фати до овдека со си царина и тие работи? или као шо им пишува ко ке праиш ордер 106$ се на се?

А добро, за да не се пуштат сирените, да си платам шо сум должен и да можам да си метам со парите потоа.. кој пат треба да го фатам во тој случај? Значи од битстамп на девизна тука 100 бона, како тие 100 бона да ги исчистам кон државата, за потоа да можам легално да ги инвестирам и работам тука?
Па да речеме на пример може ако можеш на странска/европска адреса да извадиш TenX – Convert & Spend Cryptocurrencies. Anytime. Anywhere. картица од овие па таа да ја внесеш во битсамп на неа да префрлаш и моеш наравно да ваѓаш од кај сакаш низ светов. Едини проблем е нели шо забранија Visa и MasterCard надвор од ЕУ држави издавање на крипто картичи така да мора да е во ЕУ држава регистрирана и извадена па од тука натака ноу проблем.

Изменето од модератор:

-echo-

hello world
26 јули 2009
115
93
Нити за трезорот нити за леџерот сум платил царина. Директно до дома ми стигнале по обична пошта. Иако оригиналната сума беше напишана на испратницата, дали среќа е во прашање или не навистина не знам. Иначе да и трезорот има поддршка за алткоини, ама за помалку.

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
Некој да сподели искуство со хардверски волет, Nano ledger или слични?
Мене ми стигна Leger Nano S пред 2 дена па вчера правев тест трансакија. Мислам дека е ок па сега нареден чекор е да префрлам сите парички од берзата на него...

sisko

hello world
14 декември 2010
187
118
Мене ми стигна Leger Nano S пред 2 дена па вчера правев тест трансакија. Мислам дека е ок па сега нареден чекор е да префрлам сите парички од берзата на него...
Преку кој курир ти го испратија? царина колку ти испадна?

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
kako raboti usd-to? mozes da go preneses preku granica, da otides na bankomat za bitcoin vo nekoja zemja i da si gi izadis od bankomatot? na bankomatot ima za usb priklucok ili kako?

moze na granica da ti go konfiskuvaat usb-to?

mozda glupi prasanja ama sepak.

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
Хипотетички прашање:

Ке направам 100.000$ или повеќе на некој exchange, што потоа? Како до кеш -денари? Сите опции сакам да ги знам, без разлика на провизии, даноци, ризици и сл.

Да го продискутираме тој дел ако може.

Фала.
Преку кој курир ти го испратија? царина колку ти испадна?
Јас го порачав да стигне во Швајцарија кај пријателче па тој ми го донесе за Мк. Незнам како би била процедурата ако стигне во Мк, затоа порачав во Швајцарија зошто поштарината до таму беше 12 еур а до Мк 50 еур.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно