Дај линкче, ордер мордер ово оно... ајде малце професионално понашање ќе ве молам.. се на тацна сервирано да еИмам и леџер и трезор. Трезор ми е попрактичен и подобар, вреди за парите дефинитивно. Ич да не се мислиш.
Дај линкче, ордер мордер ово оно... ајде малце професионално понашање ќе ве молам.. се на тацна сервирано да е)
Фала друже, ќе разбарам вечерва, ако имаш извор би земал 1-2
А добро, за да не се пуштат сирените, да си платам шо сум должен и да можам да си метам со парите потоа.. кој пат треба да го фатам во тој случај? Значи од битстамп на девизна тука 100 бона, како тие 100 бона да ги исчистам кон државата, за потоа да можам легално да ги инвестирам и работам тука?Мислам дека и 1000$ да ти стигнат на девизна може да има сирени.
Опција 1 е директно лице во лице,ама таа сума малку тешко, мора парцијално.
Кеш на тр. Сметка исто сирени, ама опцијата е да си платиш данок (10% на цел износ или грешам?) И да ок.
Дебитна картичка и повлекување на банкомат?
Наоѓање роднина во странство - ЕУ да му ги префрлиш и тој да извади дебитна и таму да си ги повлечеш? Или тој да ти ги прати на сметка како подарок? Мислам нема данок така, од физичко лице.
Друго?
Исто, трезорот мислам дека е подобар но помалку коини подржува.Ајмо и линкче - Трезор , Леџер Нано С , трезорот ми е попрактичен, и подобар интерфејс и полесен за употреба и се....
Исто, трезорот мислам дека е подобар но помалку коини подржува.
Не сум сигурен како е сега со залиха, но ако е навала како што е, не останува многу избор освен трезор.
Ќе те одерат со шипинг, па ќе одиш дхл-царина 2-3 пати, ќе им кажеш дека е усб електронски клуч за компјутер а да не излажеш и сметај плус бонче лежарина, испод бонче царина и бензин и изгубен ден.
Така да ќе ти дојде мислам над 100 јура.
Ами ко шо видов нели и трезорот има за алткоини така?Ајмо и линкче - Трезор , Леџер Нано С , трезорот ми е попрактичен, и подобар интерфејс и полесен за употреба и се. Леџерот го порачав за алткоини ама не сум баш задоволен, се случуваат грешки при лоадирањето на wallet-оt и морам да го ре-конектирам додека проработи, не знам дали станува збор само за мене или и други имаат проблем затоа што не сум барал. Мое мислење е дека трезорот е подобар избор, но и од леџерот многу луѓе се задоволни, ем е поефтин - леџерот е 58€ додека трезорот е 89€ . Што и да одбереш нема да погрешиш.
Погледнете го атачментот 60448
Па да речеме на пример може ако можеш на странска/европска адреса да извадиш TenX – Convert & Spend Cryptocurrencies. Anytime. Anywhere. картица од овие па таа да ја внесеш во битсамп на неа да префрлаш и моеш наравно да ваѓаш од кај сакаш низ светов. Едини проблем е нели шо забранија Visa и MasterCard надвор од ЕУ држави издавање на крипто картичи така да мора да е во ЕУ држава регистрирана и извадена па од тука натака ноу проблем.А добро, за да не се пуштат сирените, да си платам шо сум должен и да можам да си метам со парите потоа.. кој пат треба да го фатам во тој случај? Значи од битстамп на девизна тука 100 бона, како тие 100 бона да ги исчистам кон државата, за потоа да можам легално да ги инвестирам и работам тука?
Дечки, за побрзо да оди дискусијата, бујрум: Crypto Macedonia
инсталирај си Telegram на Android или Desktopne raboti linkot?
Мене ми стигна Leger Nano S пред 2 дена па вчера правев тест трансакија. Мислам дека е ок па сега нареден чекор е да префрлам сите парички од берзата на него...Некој да сподели искуство со хардверски волет, Nano ledger или слични?
Преку кој курир ти го испратија? царина колку ти испадна?Мене ми стигна Leger Nano S пред 2 дена па вчера правев тест трансакија. Мислам дека е ок па сега нареден чекор е да префрлам сите парички од берзата на него...
Хипотетички прашање:
Ке направам 100.000$ или повеќе на некој exchange, што потоа? Како до кеш -денари? Сите опции сакам да ги знам, без разлика на провизии, даноци, ризици и сл.
Да го продискутираме тој дел ако може.
Фала.
Јас го порачав да стигне во Швајцарија кај пријателче па тој ми го донесе за Мк. Незнам како би била процедурата ако стигне во Мк, затоа порачав во Швајцарија зошто поштарината до таму беше 12 еур а до Мк 50 еур.Преку кој курир ти го испратија? царина колку ти испадна?
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден