Помина братче, не учествував, но купив WTC за ефтини пари.Koga se ocekuva bitcoin gold hard forkot?
Мислам дека може, јас користам друга банка и друг продавач, но во основа треба да е исто. Не е официјално, но ми рекоа поупатени дека се третира како роба/услуга.Решив да купам сега за сега, етери, па ми треба од некој искусен што и како.
Прашање...Поради зкаон и остали работи, дали може со моја картица од Шпаркасе преку cex.io (ја ставив картичката валидирана е) да купам етери?
Да ставам прво депозит и после да купам...
Колку што знам, криптовалутите не се дозволени во МК.Решив да купам сега за сега, етери, па ми треба од некој искусен што и како.
Прашање...Поради зкаон и остали работи, дали може со моја картица од Шпаркасе преку cex.io (ја ставив картичката валидирана е) да купам етери?
Да ставам прво депозит и после да купам...
Точно, официјално не се дозволени, и имаме огромен проблем на неколку илјади деца што имаат RoBlox валута во оние онлајн игриците, голд во wow, ISK во Eve Online итн.Колку што знам, криптовалутите не се дозволени во МК.
Значи, дозволено е, но не како валута.Точно, официјално не се дозволени, и имаме огромен проблем на неколку илјади деца што имаат RoBlox валута во оние онлајн игриците, голд во wow, ISK во Eve Online итн.
За да не одиме сите апсана, нема место, ете као интернет роба/услуга било, неофицијално.
На твоја одговорност како ќе го толкуваш. Но сега засега, додека не се регулира, а ќе се кога тогаш, валута не спомнуваш никаде.Значи, дозволено е, но не како валута.
Веќе почна продажбата на btc за alt.Утре е D-Day
Најлош трол на сите времиња.Утре е коледе, задутре е божик, $10,000 за 1 BTC, од народот за народот, коини за вас прекрасни луѓе
До крај на 2020, еден BTC ќе вреди колку еден стан, кој превари тој товари, ајмо народе, блокчејн, кокрингс итн..
Утре е коледе, задутре е божик, $10,000 за 1 BTC, од народот за народот, коини за вас прекрасни луѓе
До крај на 2020, еден BTC ќе вреди колку еден стан, кој превари тој товари, ајмо народе, блокчејн, кокрингс итн..
Истиот муабет го пишуваш четири-пет години. Од тогаш цената на Bitcoin порасна околу 100 пати, исто колку и вредноста на целокупниот пазар за криптовалути.
Во текот на тие неколку години се појавија над 1000 проекти кои имаат издадено свој токен. Поголемиот дел ќе пропаднат затоа што немаат поента, се неспособни, или се измами, ама останатите работат на решавање на вистински проблеми. Тие компании, и нивните производи и технологии ќе бидат основа (или пример) за повеќето економски, логистички и социјални процеси во иднина.
Не знам, може си (крипто-)милионер, па си куцаш тука кога ти е досадно..
Измена: Извини, разликата во цена не била 100, туку 125 пати.
Колку што знам, криптовалутите не се дозволени во МК.
Точно, официјално не се дозволени, и имаме огромен проблем на неколку илјади деца што имаат RoBlox валута во оние онлајн игриците, голд во wow, ISK во Eve Online итн.
За да не одиме сите апсана, нема место, ете као интернет роба/услуга било, неофицијално.
На твоја одговорност како ќе го толкуваш. Но сега засега, додека не се регулира, а ќе се кога тогаш, валута не спомнуваш никаде.
„...според важечката регулатива во Република Македонија вложувањето од страна на правните и физичките лица резиденти на РМ во виртуелни или крипто валути не е дозволено, исто како што не е дозволено ниту отворање сметки и купување хартии од вредност и деривативни финансиски инструменти во странство, освен при пропишани исклучоци“, се вели во соопштението од НБРМ.
Извор: Соопштение на НБРМ, 28.9.2016 година
Здраво на сите!
Нов член сум, извинете ако некој претходно го има поставено истото прашање ама пребарував и неможев да најдам одговор.
Прашањето ми е: Сакам да почнам да тргувам со крипто-ваулти, е сега знам дека кај нас е сеуште незаконски па сакав да ве прашам ако може некој подетално да објасни како тргува или како би можел да тргувам со македонска картичка?
Благодарам
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден