Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Последна промена:

Mr.Mrak

read-only
14 октомври 2016
13
4
Добро ве најдов ботови... сега за сега да се вратам барем од почеток на 2017 да ве читнам па после да продискутираме...

SuperMitre

read-only
27 септември 2017
39
61
Скопје
Нов начин на финансирање интернет страници „In-browser cryptocurrency mining“.
In-Browser Cryptocurrency Mining is Exploding Across the Web - ExtremeTech
Сега додека сурфате на одредени сајтови, тие ќе го користат вашиот процесор за копање крипто валути со што ќе се избегнат досадните реклами.
Уште не е дефинирано како посетителот на одредена страница ќе може да го регулира (намали или спречи) користењето на својот процесор за копање од страна на интернет страницата. Гугл хром веќе најавува надградба со вакви опции.
Малку е нејасно што ќе се случи ако речиси сите интернет страници прејдат на ваков начин на работа, ќе ни ги „замрзнуваат“ компјутерите со 100% искористување на процесорите!

Bobi-MK

read-only
2 октомври 2017
42
26
Сега додека сурфате на одредени сајтови, тие ќе го користат вашиот процесор за копање крипто валути со што ќе се избегнат досадните реклами.
Уште не е дефинирано како посетителот на одредена страница ќе може да го регулира (намали или спречи) користењето на својот процесор за копање од страна на интернет страницата. Гугл хром веќе најавува надградба со вакви опции.
Малку е нејасно што ќе се случи ако речиси сите интернет страници прејдат на ваков начин на работа, ќе ни ги „замрзнуваат“ компјутерите со 100% искористување на процесорите!
колку што читав ќе мора да се остава одреден процент од процесорот резервиран за локална работа. Пример 60:40

Sent from my GT-S7390 using Tapatalk

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Kupuvam 5 ETH i nekoi 50 ETC.

W

Whisky Vishera

Гостин

не е ништо поразлично од вебсајт со 5 џиџи миџи банери :) поарно би им го дал процесорот него ли да ми ги извадат очите.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Едно нубско прашање - имам клиент ми должи мала сума пари ама има само биткоини. Каде да направам акаунт за да може да ми пушти?

WrizzoComp.

read-only
24 октомври 2017
3
8
Едно нубско прашање - имам клиент ми должи мала сума пари ама има само биткоини. Каде да направам акаунт за да може да ми пушти?

најдобро и едноставно ти е blockchain.net
уште поедноставна им е апликацијата за телефон.

Dekoo

read-only
7 февруари 2008
28
10
Дали може од Егзодус да ги префрлам ископаните етериуми/бтц на блокчеин ? пошто имаат мобајл ап и колку фее зимаат?

n3xu5

hello world
26 август 2017
140
56
очекувам за 2 недели да падне хашрејтот на биткоин, се претера ова, отиде на 10,399,832,230 GH/s....реално околу 9 Милј.ГХ/с треба да е.

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
"Валутата" треба да биде многу постабилна пред да биде прифатена за широка употреба.

Во право си. Се излетав со мои лоши искуства со добра и валути и ја утнав работата.
Едноставно, земено две валути со еднакви карактеристики, народот ќе тежнее да ја користи таа што помалку лета горе доле.
Ако лета горе, ќе ја собира и складира, нема да ја употребува.
Ако паѓа нон-стоп, ќе гледа да се ослободи од неа и оди во помалку девалвирачка вредност.

Биткоинот, сега засега, не го гледам како валута, туку како вредност. Нешто што се собира поради капитална добивка и финансиска сигурност.
Со lightning network можеби работите ќе се сменат, но мислам е направен да биде, бил и сега засега е дигитално злато, ретко и скапо.

Последна промена:

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Value и валута не е ист збор? Или барем потекнува од ист збор на латински...
Мислевме на пари, за секојдневно плаќање и користење, под валута мислевме currency. Злато и Биткоин најверојатно би дошло како commodity или commodity money.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Епа?
Што прават?
1. Новата тура мајнери Битмајн си ги пали месец дена па после ги шитка? Што секаде се зборува дека е така. Иако нема некој доказ.
2. Се префрлаат мајнерите на Биткоин на друго нешто? - Ако да, на што?

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
некој да не планира да оди на ова?

22791987_1922168088000437_8544740683128736773_o.jpg

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Што мислите за ICO electronium i mobilno rudarenje?
Правев анализа баш за овa ICO уште во септември за еден клиент.
Значи нивна цел е мобилното рударење да не помине $30 за месец (да ископаш толку), доколку падне под $30, ќе има додатни бонуси за да биде $30.
За сега имаат апликација за рударење само за андроид, но на 1ви ноември (или после crowd-sale), тие ги собраа уште пред време $40+ милиони (заради тоа што имаа многу работи веќе готови, како апликации, новчаник, итн ... не е само идеа без некој продукт како повеќето), ке ја пуштат во употреба и за iOS. Добро е што ке пуштат апликација за рударење за ПЦ али кодот му е твикнат така што нема да има голем ќар за тие што копаат со графички или asic и нема да биде толку лесно за да можат да копаат што е можно повеќе така да ке има некој баланс.
Апликацијата му е топ уште кога ја тестирав во септември но од тогаш уште 100 апдејтови имаше така да сега е ептен подобрена и плус има новчаник и многу други работи според планот ке излезат наскоро.
Овој проект беше добар за инвестиција заради тоа што имаше бонуси од 14ти - 20ти септември 50% бонус = 150 коини за $1, 21 - 27 септ = 40% бонус, 28сеп - 4окт = 30% бонус, 5 - 11 ок = 20% бонус, 12 - 18 окт = 10% бонус. Па кога ке го стават на битрекс продавај и тоа е тоа, има голем хајп проектот :)

Таман си реков ке има некој спикер од страна оно ова да ти било како на панаѓур (собранија како на избори). Не благодарам :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно