Можам и ја на моите да пишам RTX5900Ti -Test Control. И така да ги јаве на пул.4090Ti демек.![]()
Alleged GeForce RTX 4090 Ti and Radeon RX 7000 mining farm spotted on Flexpool, delivering nearly 4 million dollars per month at 4.3 TH/s
A mining farm was recently spotted on Flexpool that appears to incorporate GeForce RTX 4090 Ti and AMD Radeon RX 7000 GPUs. While there's no way to verify if the parts are indeed next-gen AMD and NVIDIA hardware, the farm's 4.3 TH/s hash rate suggests that high-performance parts are at work.www.notebookcheck.net
да, исто така и Exodus и уште некои други користат нивни APICoinmarketcap имаа проблем, што значи дека Coinbase користи API од Coinmarketcap за прикажување на цени?
Mozes lice u lice so nekoj sto otkupuva kripto so odreden procent.Не сум навлезен длабоко во криптово па ме интересира дали постои начин да се повлече голема сума ($100к+) на крипто во кеш/банка ?
Ќе треба да ги вади на 20 пати, за 100к некој може да го направи тутунMozes lice u lice so nekoj sto otkupuva kripto so odreden procent.
Ќе треба да ги вади на 20 пати, за 100к некој може да го направи тутун![]()
Не сум навлезен длабоко во криптово па ме интересира дали постои начин да се повлече голема сума ($100к+) на крипто во кеш/банка ?
Абе и 10к се пари за кои може да те дупнат од ќотек.Ако се плаши дека може да го направат тутун, без проблем може да најде 10 лица, да им продаде по 10к, и тоа за 3-4 дена ќе заврши работа.
Главниот проблем е да имаш за продавање 100к![]()
Комерцијална ти е посигурна од ЕУ, такви апаши не пропаѓаат и метеор да не погоди.Зе кеш е лесно, има доволно дилери можеш и милион да кешираш (можеби на неколку пати).
Банка е најарно да избегаваш, освен ако си ептен приморан (купуваш стан, итн).
Моментално банкарскиот систем го гледам толку ризичен ради глобалната финансиска состојба што попрво би чувал фиат во stablecoins на Етереум и други смарт контракт платформи, отколку во било која банка во Европа и Америка, а богами и низ цел свет.
Комерцијална ти е посигурна од ЕУ, такви апаши не пропаѓаат и метеор да не погоди.
За $1к со ножеви пиштоли прават грабежи среќа па тие се обично 5то одделение едвај што завршиле така да крипто светов за нив е sci-fiАбе и 10к се пари за кои може да те дупнат од ќотек.
Јас кога продавам ги делам на помали суми, 1000-2000 евра, и да налетам на некој ненормален побрзо ќе ги прежалам отколку 10к.
До 30к се обезбедени од „Фондот за осигурителни депозити“, само ќе си почекаш додека да ги земеш.Баш тоа е проблемот, ти ќе бидеш жртвуван за они да не пропаднат.
Во 2013та Кипарските банки конфискуваа од штедачите за они да преживеат.
Абе и за помалку од тоа може да се случи, особено за време на економска криза каде има многу очаен народ.Премногу замарање за извадиш поголема сума што реално и мене не би ми било сеедно да продавам $10к како компири на пазар.. иако пак не се работи за некоја wow сума за нашиов пазар сеуште е голема
За $1к со ножеви пиштоли прават грабежи среќа па тие се обично 5то одделение едвај што завршиле така да крипто светов за нив е sci-fi![]()
Премногу замарање за извадиш поголема сума што реално и мене не би ми било сеедно да продавам $10к како компири на пазар.. иако пак не се работи за некоја wow сума за нашиов пазар сеуште е голема
За $1к со ножеви пиштоли прават грабежи среќа па тие се обично 5то одделение едвај што завршиле така да крипто светов за нив е sci-fi![]()
До 30к се обезбедени од „Фондот за осигурителни депозити“, само ќе си почекаш додека да ги земеш.
Ако имаш 100к, ќе си ги распоредиш во 4-5 банки и ќе бидат безбедни.
Во тој филм си сега, тоа читаш, тоа ти излегува, али the doomsday ќе дојде кај крипто, не кај фиат.
Криптото уствари ти е новиот балон, ист како еуфоријата околу интернетот, автомобилите и тн. Врати се историски, прочитај што се случило со сите овие балони, и колку луѓе биле под истата еуфорија како што се денес тие што веруваат во крипто.
Ме мрзи да те цитирам едно по едно, еве неколку точки по ред:Ако повеќе пати менуваш ќе ги научиш покрупните дилери и ќе можеш и далеку повеќе од 10к дневно да менуваш.
Мислењето е автоматски споено:
Ако некој на врвот заповедал дека до 30к парите ќе ти бидат осигурани, истиот тој може утре да напише нов закон со кој истите твои пари он во твое име ги поклонува на банката или државата за да ја спаси од финансиски крах.
Скорашен таков пример ти е кога 2011та во Грција им конфискуваа 25% од пензијата на сите пензионери за да се намали државниот долг.
Моментално во истата таа Грција им се конфискува по 100 ЕУР месечно на секој пензионер што одбива да му шприцнат отров во рамото за заштита од измислени пандемии.
Ако мислиш пак дека ние сме нешто поразлични од Грците, прашај некој постар да ти објасни што се тоа заробени девизи.
Мислењето е автоматски споено:
Сеуште не го познаваш ни малку криптото ако чекаш doomsday да му дојде, на кратко ќе кажам не знаеш што му дава сила и колку е отпорен на забрана од владата, ако 100те забрани до сега во Кина не ти покажаа онда ништо не си видел.
И кога веќе го споредуваш со стари технологии по твој резон значи му дошло doomsday на интернетот и сме се вратиле на весници од трафика, исто и на автомобилите им дошло doomsday и сме се вратиле на коњи и шпидитери.