Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дали сте во тимот RGB или не?

Сакам RGB осветлување на компјутерски компоненти и биро

• Да

Гласови: 22 47,8%
  • Не

Гласови: 21 45,7%
  • Немам преференци

Гласови: 3 6,5%

• Вкупно гласале
    46

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Моите лични преференци до сега беа „никако RGB“ нити тракатанци што светкаат на биро и во компјутер. Најмногу што дозволував беше бело осветлување на тастатура со цел полесно да се снаоѓам во темна просторија.

Но некако последниве денови ме фати некоја желба за RGB осветлување. Пред се започна со гледање на видеа за тастатури. За потоа да купам таква и да ми се бендиса.

Немам десктоп компјутер па ми останува да џиџам биро, монитор, тастатура и сл. Не знам дали ќе одам понатаму но сега тастатурите сакам да се џиш.

Не знам дали ова се должи на општата манија по RGB кое го гледаме на секое хардвер видео на јутуб или ми се промениле видиците на ова поле.

Какви се вашите ставови околу ова прашање?

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.345
2.769
Јас искрено обожавам РГБ. Нема дел на компјутерот каде што немам, освен на мониторот. Некако влијае позитивно на расположение. Без светло е онака, мех. Со светло е многу поубаво чувството.

25 ноември 2014
1.547
1.984
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Имав опција една мала соба да ја напраам home office пошо и така работам од дома, али решив да не го праам тоа зашто и после работно време коа дремам на пц или гејмам, ќе треба да се изолирам позади ходник и 2 врати док понежната половина седи у дневна сама.
Па напраив по икеа-стил ПЦ корнер со минималистички дизајн шо ќе се уклапа у рестото од дневната одма до троседот.
Така да да бев у тој бункер хоум офис може и ќе ставав ргб нека хихти ама сеа више нема поента а ниту ме влече.

28 јануари 2017
2.098
4.839
Ресен
Но некако последниве денови ме фати некоја желба за RGB осветлување. Пред се започна со гледање на видеа за тастатури. За потоа да купам таква и да ми се бендиса.
Noted, не гледај видеа за тастатури.

kikomir

hello world
30 јуни 2015
193
221
Јас имам 0 ер ге бе. Куќиштето нема ни прозорец, механичката тастатура и маусот се без осветлување. Све живо да ми свети како луна парк ми е очобол.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.419
5.582
Само тастатурата и тоа од оние каде што може за секое копче да се дефинира посебна боја.
Ги местам боите на копчињата по сродност на функциите за секој програм посебно и можам да кажам дека многу поефикасно ги користам а и полесно ги запамтувам новодефинираните кратенки.

За жал освен LGHub, не знам на кој друг производител софтверот овозможува промена на профилите во лет во зависност од активниот програм.

За други периферии или компоненти не гледам поента да светат и да менуваат бои.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.571
3.037
Моите лични преференци до сега беа „никако RGB“ нити тракатанци што светкаат на биро и во компјутер. Најмногу што дозволував беше бело осветлување на тастатура со цел полесно да се снаоѓам во темна просторија.

Немам десктоп компјутер па ми останува да џиџам биро, монитор, тастатура и сл. Не знам дали ќе одам понатаму но сега тастатурите сакам да се џиш.

Не знам дали ова се должи на општата манија по RGB кое го гледаме на секое хардвер видео на јутуб или ми се промениле видиците на ова поле.

Какви се вашите ставови околу ова прашање?
Средовечна криза :)

П.С.
Не користам РГБ (имам на некоја од тастатурите), уклучвам само бело осветлување - ако сум на потемно, во спротивно ме дефокусира, посебно ако е во разна боја.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
RGB free since 2012 thanks to my trusty side cutters.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.521
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
РГБ ама да е синхронизиран цел систем да може све да биде во една боја, никако да менува бои и јачина на светлина, никако да трепка, никако да с епали и гаси и слично, единствено нешто кое што може да "мрдка" е екранчето на воденото ладење, само овде е прифатливо да вртка некое видео и да покажува актуелна темпшература на ГПУ и ЦПУ.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.801
4.514
Неготино
Јас кога билдав „салам“ пц у 2020та, бев попален по RGB. Па цело куќиште такво, па тастатури па што не.
Ми помина меракот за еден месец, си реков у себе како може некој пред компјутер да седи и да му светкаат различни светла нонстоп, не можам да разберам.

Еве ме веќе некое време само црвена боја. Тастатура црвена, маус, 3те фанови на куќиште и графичката. Тешко дека ќе сменам во скоро време.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.801
4.514
Неготино
Брат, ми треба компјутер, ми требаат компоненти да ми завршат работа за тоа што треба да ми завршат.
Ми е гајле дали светеле или имале вакви диоди и такви диоди, не ме интересира естетика, реално.
Ставено ми е чисто црвено пошо седам у темна соба, не сакам сијалици и гледам да не се истепам некаде. Кај и да е и тоа ќе го изгасам.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.571
3.037
Не знам што компјутерџии сте. Хејтате водено ладење, хејтате арџиби. Многу бумерски размислувате.
Бегај таму бе, ЏИБЕР низаеден!

(таман да го употребам новонаученио збор - сам си криф!)

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.148
1.565
Скопје
За фановите на RGB, пробајте ја апликацијава:
Има поддршка скоро за сите уреди, да не треба да симнувате и одржувате посебна аплиакција од секој производител, само за да подесите RGB.
Барем кај мене од секогаш тоа било проблем, Kingston RAM, Gigabyte MB, MSI GPU, Razer Mоuse, G Skill Keyboard, beQuiet кулери, CoolerMaster Case..
7 аплиакции за RGB контрола.

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.625
6.899
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Прејако ми е напраено со RGB све. А тастатурата ми е као raindrops pattern со зелено-плава боја и кога притискам на копчињата има ripple ефект со светла тиркизна.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно