Jedah
user
- 6 ноември 2007
- 1.309
- 2.285
Jedah's setup
- Processor & Cooler
- AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
- Motherboard
- ASUS PRIME B450M-K
- Storage
- SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
- PSU
- Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
- RAM
- Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
- Video card
- MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
- Case
- DeepCool Tesseract BF
- Mouse
- Logitech Optical M100 USB Black
- Keyboard
- A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
- Monitor
- LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
- OS
- Windows 11
2018 е направено испитување а неодамна повторно се дигна прашина за зрачењето кое го емитуваат Xiaomi мобилните телефони.
German Federal Office for Radiation Protection излезе со листа на телефони кој зрачат најмногу и испадна дека Xiaоmi и One Plus уредите се најлоши по тоа прашање.
Cellphone Radiation Report Tags Xiaomi, OnePlus as Worst Offenders | Digital Trends
Резултатите покажуваат дека Xiaomi Mi A1 e телефон кој е на границите за безбедност (согласно 1999/519/EC и IEEE Std C95.1-2005 од 2.0 W/kg) со своите 1.75 W/kg го прави портабилен Чернобил кој ја бомбардира вашата глава секојдневно со наводно безопасното нејонизирачко зрачење.
Тука секако “бенефит” има и вашата сперма од носењето во џев на овие примамливи - по сооднос цена-перформанси – телефони.
Секоја компанија има и мора јавно да ги истакне вредностите за своите уреди.
Mi Global Home
SAR
SAMSUNG
И од тоа што се гледа може да се заклучи е дека вредностите кај Xiaоmi се поразителни.
Од тука произлегува болната вистина за цената која ја плаќаме заштедувајќи некое евро плус.
Купуајќи сомнителни уреди без RoHS стандарди, без FCC стандарди, без FDA стандарди.
Кратено кај што се може и не се може за да се постигне конкурентна цена.