Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Има тема за неаудиофилска дискусија? Ме интересира дали некој ги разгледал повеќето евтини wireless ear buds кои се нудат на алиекспрес и дали донел заклучок кои би требало да се добри до 30-40$?
Redmi Airdots :)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.755
Само би се надоврзал со пофални зборови за дечкиве, имам видено дел од тоа што го имаат сработено и можам да кажам дека се одлични.

И јас сум задоволен многу како ги направија.Е сега не се на ниво на сталаците од B&W што ги имав претходно (FS700/CM), ама секако и цената не им е таа, туку неколку пати поевтина.

А ДМакер ги планирам да ги ангажирам за кастм полици за плочи/дискови, како и за нешто побитно, само овој @InSides забушава периодов :p

InSides

lurker
21 февруари 2009
772
2.052
од кај ги "најде" (купи) сталките (пошто имам веќе звук па тоа ми фали моментално)???

Сталаците се базирани на БАЈРА конструкцијата на ДМАКЕР, но имаат дополнителна пречка за зацврстување со цел зголемување на носивост и намалување на вибрации.

Профилите се 60мм х 20мм, дебелоѕидни, со извонредно обработени варови, и нарежани навои М8 со дискретни ногарки за минимално нивелирање. Вертикалните столпчиња се наполнети со песок со цел дополнително умртвување.

Завршната обработка е одлична, електростатски фарбани во мат црна боја затоа што целта е звучниците да бидат ѕвезди, а сталаците дискретно да си ја вршат својата работа.

Уште еднаш големи пофалби до ДМАКЕР, и поради изведбата, и придржувањето кон рокови, и трпението за досадни клиенти.

NOTE: Бравос за среденоста на каблите... кај мене е пајакова (spderweb) мрежа (и кога чистам и кога не чистам)...

Хигиена на кабли е многу тешка дисциплина. :( За среќа, тоа е лесно решливо со држачи за кабли (колку и да звучи аудиофилски) - тука ни заврши @FiC DoGG (фалаааа!) ооооодлична работа - само немам слика тука да постирам.

InSides

lurker
21 февруари 2009
772
2.052
како и за нешто побитно, само овој @InSides забушава периодов :p

Не знам за што зборуваш.

972-D6-E08-BFE2-4655-A9-D0-61123-F38574-C.jpg

InSides

lurker
21 февруари 2009
772
2.052
само немам слика тука да постирам.

Најдов нешто. Не е баш најрепрезентативно, но ќе послужи додека да доставам подобри фотографии.

Најважно, не дозволуваат собирање на прашина, и овозможуваат лесно чистење под и околу нив.

Во процес на изработка:

bJLvDBw.jpg

На работното место:

G5z9GJv.jpg

Но фотографиите не можат да ја доловат извонредната изработка на @FiC DoGG :)

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Дечки незнам дали е соодветна темава, ќе ме извините. Го имам веќе подолго време чудово, неможам нешто многу информации да најдам по нет и освен дека некој вид појачало ако може повеќе инфо.

PJFC5lB.jpg

SGMuUyI.jpg
јес да е појачало, ама не е за темава... РФ појачало за антички радио телефон, 30W, 49-73MHz. освен музејска, некоја практична вредност не гледам...

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
@yasho назначив дека незнам дали е соодветна тема. Очигледно нема ни музејска вредност поради тоа што фалат и другите делови.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.586
3.229
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
@igor_xxxx како го активираше Tidal (или само како пример го даде)? Со VPN? Дали мора цело време да е уклучен VPN за да функционира?

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.755
@igor_xxxx како го активираше Tidal (или само како пример го даде)? Со VPN? Дали мора цело време да е уклучен VPN за да функционира?

ВПН само при прв Sign In кога се креира акаунтот на официјалната страна.После веќе нема потреба.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Гледав некои работи на алиекспрес. Дали овие може да го заменат?
Лошо си линкувал, провери си ги линковите.

btw што му фали на појачалото?
И дај некои карактеристики за звучките кои што сакаш да ги користиш со евентуално новото појачало.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.872
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

И дај некои карактеристики за звучките кои што сакаш да ги користиш со евентуално новото појачало.

Афилиејт се линковите. Теоретски забрането да се споделуваат без напомена, според правилата на форумот, ама ај, да се надеваме дека е ненамерно.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Да да, и јас мислам дека е ненамерно.
Добро би било некој модератор да го корегира постот со линковите.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352

Појачалото си е во ред. Само многу големо е, вчера баш на форумов гледав на едно место за тие линковите кои ги пратив (не знам што е забрането, ама знам дека само копи-пејст им направив) и гледам на али некои луѓе ги имаа заменето нивните појачала со овие уреди.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Сметај дека таа минијатура од појачало нема да го извади истиот квалитет како големиот панасоник.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно