dejan_str
senior
Го читав тоа,све е ок.Значи зборот ми беше за ЛЕД придобивките а не за типот на панелите.Сепак нема потреба да се убедуваме,секој си има свое гледиште.јас сум позадоволен од LED вс ЦФЦЛ.Така треба сите да сватиме дека не може секој да има исто размислување.Јас само од лично искуство кажувам дека LED осветлуваето доведе до поквалитетна црна боја а и бела кај DELL u2312 вс поскапиот H-IPS U2410 кој имаше катастрофална црна боја.Значи зборувам за придобивките на црната боја а не контрастот и слично.Не оспорувам дека нема CFCL подобар од LED ,пошто е битно и како е поставено осветлувањето и квалитетот на истото.Ако некогаш те носи патот за Охрид ке ти направам хед то хед споредба на DELL U2312hm so U2410 .Но како што реков не е секаде исто.кај ASUS PA246Q нема мана со црната боја,како и кај сите P-IPS монитори.
така да како што кажав,нема потреба за убедување и гледање на google ,секој има свое гледање,за мене подобар избор е ЛЕД вс ЦФЦЛ kaj poniskata i srednata klasa на монитори
така да како што кажав,нема потреба за убедување и гледање на google ,секој има свое гледање,за мене подобар избор е ЛЕД вс ЦФЦЛ kaj poniskata i srednata klasa на монитори