Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Убаво кажано ^^

Во гоогле и самсунг не се Замараат дали ќе им успее некој продукт или НЕ!
Затоа што имаат одел со правосмукалки кој ќе го покрие нивниот неуспешен телефон пример.
Ама јас како корисник се замарам дали да го купам продуктот за кој и тие самите не се замараат!
Никој не вика дека Аппле неможат да потфрлат но има луѓе кој не спијат за Јас како корисник да сум задоволен.
Е тука е разликата за која се натегаме цело време премиум уреди...
И споредуваме Ајфон и Самсунг...
Исто како Ренаулт да се става во класа на Мерцедес и уште за тоа да се контриме.
Жалосно е но ете го има.
Битно Самсунг ако киксира со С8 оделението за перални ќе ја покрие загубата , Да знаеш колку тоа мене ме заболе за нивната загуба како корисник. :)
Прашај го другарти дали повеќе би купил уред за кој Брендот се замара или Уред за кој Брендот го заболе?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Тоа што е ВМРО у државава, тоа е Епл у светот. Џабе објаснувања со луѓе што не гледаат подалеку од својот нос.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Катастрофална година за Аппле ...
7cab8ca754af99a07ea0856685baad8a.png

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Знаете некој алтернативен побрз начин за менаџмент со песни за iPhone/iPod?
Ја со години го користам MobileGo од Wondershare.

Copy-paste, наједноставно што може.
За музика, слики, видео мене ми е наједноставен.
Порано користев iTools али кај него почнаа да се јавуваат проблемимод верзија до верзија и го најдов MobileGo.

(ти инсталира iTunes автоматски пошто му е потребен за да работи)

http://www.wondershare.net/mobilego/?icn=nav

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

25 ноември 2014
1.543
1.982
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Ја со години го користам MobileGo од Wondershare.

Copy-paste, наједноставно што може.
За музика, слики, видео мене ми е наједноставен.
Порано користев iTools али кај него почнаа да се јавуваат проблемимод верзија до верзија и го најдов MobileGo.

(ти инсталира iTunes автоматски пошто му е потребен за да работи)

http://www.wondershare.net/mobilego/?icn=nav

Не е фри?

imperial

user
12 август 2009
1.420
2.054
Скопје
www.rop.mk
продаваат ама очигледно никој не ги купува... а и зошто би купиле кога ист и подобар хардвер има во МI за дупло помала цена.. нели...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
продаваат ама очигледно никој не ги купува... а и зошто би купиле кога ист и подобар хардвер има во МI за дупло помала цена.. нели...

А серијата и J растураат со продажба, јас не би ги купил или препорачал ама се продаваат.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Незнам дали се разбираме, кои уреди не се продаваат?

imperial

user
12 август 2009
1.420
2.054
Скопје
www.rop.mk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

S7-те имаат 40 ~ милиони во свет каде имаш огромна конкуренција од самите андроид а и од Apple телефоните, така да незнам што е за вас добра продажба но за мене е одличен резултат, сеедно не се замарам со продажби се замарам со тоа што одреден продукт нуди за моите пари.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
види сеа....а таман се решив за А5...
ОТ тоа се 200е телефони... не се премиум.
Ако си се решил, не се предомислувај :)

Купи си тоа што тебе ти праи кеиф.
Секогаш ќе се најде нешто со "појаки" перформанси за помалце пари.
Ама шУ праиме ако не те кефи?

Солиден уред е А5(2016) за парите.

imperial

user
12 август 2009
1.420
2.054
Скопје
www.rop.mk
S7-те имаат 40 ~ милиони во свет каде имаш огромна конкуренција од самите андроид а и од Apple телефоните, така да незнам што е за вас добра продажба но за мене е одличен резултат, сеедно не се замарам со продажби се замарам со тоа што одреден продукт нуди за моите пари.

тоа и ми беше муабетот.. Apple продавале толку во 2010...Samsung дури сега, нормално е Apple да имаат поголем профит.
од 40М со 220М има баајги разлика..таа Samsung ја надополнува со евтините т.н. 100$ телефони кои сигурно се по продавани од S7.
А кога сме веќе кај тоа колку се нуди за парите... 10% побрз процесор (телефон) колку вреди ако поспориот е 100$?
Колкава е разликата во брзина помеѓу пр. J3 и S7? Колкава е разликата во цена?

Ако си се решил, не се предомислувај :)

Купи си тоа што тебе ти праи кеиф.
Секогаш ќе се најде нешто со "појаки" перформанси за помалце пари.
Ама шУ праиме ако не те кефи?

Солиден уред е А5(2016) за парите.

Немам ќејф по телефони, ми се виде нај разумно..

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
тоа и ми беше муабетот.. Apple продавале толку во 2010...Samsung дури сега, нормално е Apple да имаат поголем профит.
од 40М со 220М има баајги разлика..таа Samsung ја надополнува со евтините т.н. 100$ телефони кои сигурно се по продавани од S7.
А кога сме веќе кај тоа колку се нуди за парите... 10% побрз процесор (телефон) колку вреди ако поспориот е 100$?
Колкава е разликата во брзина помеѓу пр. J3 и S7? Колкава е разликата во цена?

Немам ќејф по телефони, ми се виде нај разумно..

Разликата у брзина е како G1610 vs i5.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
:D

Пишав во самсунг темата, ме мрзи поново истата дискусија да се води, гледам и овде пак сте се напнале со тоа кој бил на хартија појак и со помоќен хардвер.
Еве едно просто прашање: Што добивам како краен корисник, ако телефон со octa-core + 4GB RAM и телефон со S410 + 2GB RAM, отвараат апликации со иста брзина, а и мултитаскингот им е со некоја милисекунда разлика?

Ако вадат исти перформанси (не бенчмаркови туку 15-20 најпопуларни апликации), од тука натаму гледам: поубав екран, поубава камера, гласен звучник и осетлив микрофон, стабилен софтвер, едноставност во користење, солидна батерија итн.

Исто како 2 автомобила, едниот со 150кс, другиот со 75кс, во остри кривини и двата ќе возат максимални 50 км/ч.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
:D

Пишав во самсунг темата, ме мрзи поново истата дискусија да се води, гледам и овде пак сте се напнале со тоа кој бил на хартија појак и со помоќен хардвер.
Еве едно просто прашање: Што добивам како краен корисник, ако телефон со octa-core + 4GB RAM и телефон со S410 + 2GB RAM, отвараат апликации со иста брзина, а и мултитаскингот им е со некоја милисекунда разлика?

Ако вадат исти перформанси (не бенчмаркови туку 15-20 најпопуларни апликации), од тука натаму гледам: поубав екран, поубава камера, гласен звучник и осетлив микрофон, стабилен софтвер, едноставност во користење, солидна батерија итн.

Исто како 2 автомобила, едниот со 150кс, другиот со 75кс, во остри кривини и двата ќе возат максимални 50 км/ч.

Добиваш подобар продукт на долг рок, подобра батерија, и изработка. Сега j3 работи ок, но што праиме ако утре у Chrome уфрлат некоја нова скрипта, апликации се апдејтуваат итн, со тек на време S410 или кој и да е нема да биде веќе способен за да ги извршува фунцкиите како што ти работи сега - додека S625 ќе издржи најмалце година +, има и појака графичка подобар модем, подобар сигнал итн.

Се на се ок си се и Samsun-ве за луѓе кои не се ентузијасти или кои преферираат Samsung, но како гикови гледаме да го купиме/препорачаме најдоброто за парите на форумиве.

У просек животен век (пред да почне осетно да успорува) на мидрејнџ/ентри левел чип е 2 години од времето на производство, S410 е веќе 3 години, избројани му се деновите.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Така е, се сложувам. Ама уназад еве 1 година користев Ј5 2015, не се случи некоја апликација да почне да лагира на новиот тачвиз и 5.1.1, иако извадија и 6.0.1 некако поспоро работеше него 5.1.1 на Ј5 2015. Затоа по 8 месеци користење го сменив со новиот Ј5 2016, чисто од љубопитност и дека поново моделче, со подобрен дизајн, малце повеќе рам и меморија. На кој пак 6.0.1 работи баш како што треба брзо и мазно засега, а мислам дека и наредниве 5-6 месеци нема да има проблем, колку што би го користел (просек по 6 месеци телефонче).
Инаку и јас се сметам за ентузијаст и гик, само помина тоа време кога со денови ќе дремев во BIOS да подесам стабилен клок на процесор, сега повеќе станав PnP ориентиран како америте (plug n' play), пали-вози по нашки, едноставно, практично и ефикасно :)

Последна промена:

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Се напнавте ко да се ваши самсунг и епл. Кој шо сака си купува. Ама да додадам дека иам другар шо работи у гугл, пред тоа у MIT, и имаше понуди за работа и у ЕПЛ. Има он пријатели шо работат у ЕПЛ.

Знаете зошто отиде у гугл а не у ЕПЛ? Остајте шо гугл има повеќе пари и добива акции, и тоа шо реално работи на поинтересни и разнострани проекти. Работи пример до 5 саат и после толку. Никојпат нема вишок работа, има фантастични услови и се тоа.

Зошто? Затоа шо гугл парите ги правел од АДС платформата. Со тие пари после финансираат и други проекти, пробуваат разни работи и не им е гајле дали ќе успеат или не.

Исто е и со самсунг, они прават телефони ама покриени се од други дивизии, и не е страшно ако направат кикс. Можат да си дозволат.

Пријателите на другаров шо работат у епл дали знаете дека спиеле на работа и биле под ненормален стрес (лично му се жалеле) пред секое лансирање на ајфон? Затоа шо ако ајфонот потфрли немаат они друг производ да ги вади.
Не знам дали свесно или несвесно, ама со постов ги закопа Самсунг и нивниот тачвиз заедно со андроид.
Кратки црти, другар ти отишол во Гугл пошо е "ташак" гугл парите ги прави од други места и работење и решавање на андроид проблемите е до 5 часот па дали ќе се успее или не небитно, нема стрес нема мотив не е битно пошо прави пари од друго место, ( шта буде нека буде). Исто и самсунг, имаат перални па телефони дај шта даш.
Разлика од ЕПЛ кај кој имаат еден примарен продукт во кој вложуваат се, стресс, работење 24/7, и буквална опсесија да бидат најдобри со тој продукт.
Па друже еве одговори ми коа даваш твои 700 еур за премиум телефон сакаш да купиш телефон позади кој што стои некој кој е опседнат со продуктот, се да биде во најдобар ред, вработени 24/7 на располагање не смеат ни да помислат на пауза или грешка, или сакаш уред позади кој што стои некој чиј примарен инкам е машини за перње и кујнска електроника па ај си вика да пробаме со телефоните, вработените може да си се ладкаат, подршка ја ќе има ја ќе нема, ама шо ни е гајле пошо имаме пари ние од машини за алишта?
Шо уред би избрал ти?

Јас коа давам мои пари за уред не ме интересира морал и етика, не ме интересира дали е некој закован и врзан со ланци, ме интересира да уредот што го имам е примарен а не пробен експеримент од машина за алишта, па шта буде нека буде.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не знам дали свесно или несвесно, ама со постов ги закопа Самсунг и нивниот тачвиз заедно со андроид.
Кратки црти, другар ти отишол во Гугл пошо е "ташак" гугл парите ги прави од други места и работење и решавање на андроид проблемите е до 5 часот па дали ќе се успее или не небитно, нема стрес нема мотив не е битно пошо прави пари од друго место, ( шта буде нека буде). Исто и самсунг, имаат перални па телефони дај шта даш.
Разлика од ЕПЛ кај кој имаат еден примарен продукт во кој вложуваат се, стресс, работење 24/7, и буквална опсесија да бидат најдобри со тој продукт.
Па друже еве одговори ми коа даваш твои 700 еур за премиум телефон сакаш да купиш телефон позади кој што стои некој кој е опседнат со продуктот, се да биде во најдобар ред, вработени 24/7 на располагање не смеат ни да помислат на пауза или грешка, или сакаш уред позади кој што стои некој чиј примарен инкам е машини за перње и кујнска електроника па ај си вика да пробаме со телефоните, вработените може да си се ладкаат, подршка ја ќе има ја ќе нема, ама шо ни е гајле пошо имаме пари ние од машини за алишта?
Шо уред би избрал ти?

Јас коа давам мои пари за уред не ме интересира морал и етика, не ме интересира дали е некој закован и врзан со ланци, ме интересира да уредот што го имам е примарен а не пробен експеримент од машина за алишта, па шта буде нека буде.

Добра рационализација, ми се допаѓа. Ако не друго, барем муабетот за држење цена го нема веќе, има напредок и кај вас XD

Опседнати се со заработка, со продуктот мало морген, 20-на бета (а уствари официјални) апдејти имавте, али како викаат, бутај под чергиче XD

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно