Си требал директ кај Нина да и се опнеш.ги пријавив во банката
Си требал директ кај Нина да и се опнеш.ги пријавив во банката
Ми кажаа да почекаме и да видиме дали ќе направат рефундација во наредната недела зошто рефундот бил во нивни раце, така да сеуште не.Помина ли фрод пријавата или сеуште е во процедура/разгледување?
Да се надеваме дека е само недоразбирање и автоматски повлечена сума од страна на софтверот.Погоре споменав дека не сум единствениот кој се соочил со проблеми и дека се прават малверзации со ваучерите на поголеми суми. Ќе споделам искуство од само една од шесте нарачки.
Нарачав AMD RYZEN 9 9900X по цена од 28,560 ден. и за да искористам ваучер од 5,000 ден., додадов неколку ситници (видете на сликата), со што вкупната сума на нарачката изнесуваше 30,166 ден. Вкупно платив 25,166 ден.
Погледнете го атачментот 146723
Погледнете го атачментот 146724
Ситниците ми беа доставени за два дена, а процесорот беше потврден и спакуван за испорака (видете на сликата). Меѓутоа, по две недели чекање, на последниот ден од рокот за испорака, добив известување дека нарачката е откажана без никакво образложение.
Она што е неверојатно е што процесорот беше означен како достапен на залиха и сè уште се води како таков (видете го линкот). Кога ги контактирав, ми рекоа дека не бил на залиха, иако беше потврден и дури спакуван за достава преку Total Post.
Парите (25,166 ден.) ми беа вратени на картичка, но три дена подоцна, тие си повлекоа -3,460 ден. со образложение дека дел од нарачката („ситниците“) биле испорачани. Интересно е што нивната вкупна цена беше само 1,298 ден., што е чиста измама.
Погледнете го атачментот 146725Погледнете го атачментот 146726
Поради ова, ги пријавив во банката за fraud (измама). Ова е навистина срамно и непрофесионално од нивна страна.
Шпаркасе те казнуваат 1.200 денари за неоснован chargeback request, така што причекај. Всушност пиши им дека ќе почнеш процедура за chargeback ако не ги видиш парите назад. За Ананас не е арно ако има успешен чарџбекМи кажаа да почекаме и да видиме дали ќе направат рефундација во наредната недела зошто рефундот бил во нивни раце, така да сеуште не.
Ради вакви работи секогаш плаќам при достава. И да има опција за плаќање онлајн, не ме интересира тоа. Поготово на големи суми.Погоре споменав дека не сум единствениот кој се соочил со проблеми и дека се прават малверзации со ваучерите на поголеми суми. Ќе споделам искуство од само една од шесте нарачки.
Нарачав AMD RYZEN 9 9900X по цена од 28,560 ден. и за да искористам ваучер од 5,000 ден., додадов неколку ситници (видете на сликата), со што вкупната сума на нарачката изнесуваше 30,166 ден. Вкупно платив 25,166 ден.
Ситниците ми беа доставени за два дена, а процесорот беше потврден и спакуван за испорака (видете на сликата). Меѓутоа, по две недели чекање, на последниот ден од рокот за испорака, добив известување дека нарачката е откажана без никакво образложение.
Она што е неверојатно е што процесорот беше означен како достапен на залиха и сè уште се води како таков (видете го линкот). Кога ги контактирав, ми рекоа дека не бил на залиха, иако беше потврден и дури спакуван за достава преку Total Post.
Парите (25,166 ден.) ми беа вратени на картичка, но три дена подоцна, тие си повлекоа -3,460 ден. со образложение дека дел од нарачката („ситниците“) биле испорачани. Интересно е што нивната вкупна цена беше само 1,298 ден., што е чиста измама.
Поради ова, ги пријавив во банката за fraud (измама). Ова е навистина срамно и непрофесионално од нивна страна.
затоа не се купуваат поголеми работи од клик бум трас, зошто има и некои се жалат дека добиваат скршени телевизори и никој не сноси одговорност.Ради вакви работи секогаш плаќам при достава. И да има опција за плаќање онлајн, не ме интересира тоа. Поготово на големи суми.
Кога ќе ми донесат, ќе видам што ми носат па си плаќам. Онлајн плаќање само на чичко али и тему, ништо друго за мене.
Кога нарачав ПС5 од ананас, требаше да стигне за неколку дена, после 3 недели молење стигна. Го извади чичкото ПС-то од кола, видов дека е тоа тоа, му набројав 26к на рака. Чао пријатно.
мислам дека уште неПочнаа достава да наплаќаат на ананас?
Ама под табелата пишува уште нешто:
Што точно значи ова цитираново во врска со ваучериве?Ама под табелата пишува уште нешто:
"Важно: Под пратка се подразбираат производи од еден продавач или излезени од еден ист магацин.
Ваучерот се употребува на вкупната сума од нарачката, ама не знам што би било ако еден дел од нарачката ја откажат, а вториот дел не го надминува минимумот за употреба на ваучерот.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Фалаyt0xWLJ8
1500
500ден - Tze3M4tEНекој ваучер од 500 да не има?Благодарам
Го искористил некој500ден - Tze3M4tE
2000ден некој ?
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден