Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ananas.mk

• Ја почнал/а темата M@RKO
  • Време на почнување

Bla4KRa1n

hello world
15 април 2009
144
147
Скопје
www.igeorgiev.info
Помина ли фрод пријавата или сеуште е во процедура/разгледување?
Ми кажаа да почекаме и да видиме дали ќе направат рефундација во наредната недела зошто рефундот бил во нивни раце, така да сеуште не.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.306
5.295
Скопје
hackitfree.github.io
Погоре споменав дека не сум единствениот кој се соочил со проблеми и дека се прават малверзации со ваучерите на поголеми суми. Ќе споделам искуство од само една од шесте нарачки.

Нарачав AMD RYZEN 9 9900X по цена од 28,560 ден. и за да искористам ваучер од 5,000 ден., додадов неколку ситници (видете на сликата), со што вкупната сума на нарачката изнесуваше 30,166 ден. Вкупно платив 25,166 ден.

Погледнете го атачментот 146723
Погледнете го атачментот 146724

Ситниците ми беа доставени за два дена, а процесорот беше потврден и спакуван за испорака (видете на сликата). Меѓутоа, по две недели чекање, на последниот ден од рокот за испорака, добив известување дека нарачката е откажана без никакво образложение.

Она што е неверојатно е што процесорот беше означен како достапен на залиха и сè уште се води како таков (видете го линкот). Кога ги контактирав, ми рекоа дека не бил на залиха, иако беше потврден и дури спакуван за достава преку Total Post.

Парите (25,166 ден.) ми беа вратени на картичка, но три дена подоцна, тие си повлекоа -3,460 ден. со образложение дека дел од нарачката („ситниците“) биле испорачани. Интересно е што нивната вкупна цена беше само 1,298 ден., што е чиста измама.

Погледнете го атачментот 146725Погледнете го атачментот 146726

Поради ова, ги пријавив во банката за fraud (измама). Ова е навистина срамно и непрофесионално од нивна страна.
Да се надеваме дека е само недоразбирање и автоматски повлечена сума од страна на софтверот.
Контакт нешто - разговор по тел. или чет - проба ?
Мислам многу е јасно дека вака не смеат да прават така да се сомневам дека е намерно ...

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
Два ваучери по 3000 денари

y6jpEUlb
uaqP3yT9

Ако некој има од 500 да ми прати

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

kirev

senior
31 мај 2010
9.063
7.738
Ми кажаа да почекаме и да видиме дали ќе направат рефундација во наредната недела зошто рефундот бил во нивни раце, така да сеуште не.
Шпаркасе те казнуваат 1.200 денари за неоснован chargeback request, така што причекај. Всушност пиши им дека ќе почнеш процедура за chargeback ако не ги видиш парите назад. За Ананас не е арно ако има успешен чарџбек

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Погоре споменав дека не сум единствениот кој се соочил со проблеми и дека се прават малверзации со ваучерите на поголеми суми. Ќе споделам искуство од само една од шесте нарачки.

Нарачав AMD RYZEN 9 9900X по цена од 28,560 ден. и за да искористам ваучер од 5,000 ден., додадов неколку ситници (видете на сликата), со што вкупната сума на нарачката изнесуваше 30,166 ден. Вкупно платив 25,166 ден.

Ситниците ми беа доставени за два дена, а процесорот беше потврден и спакуван за испорака (видете на сликата). Меѓутоа, по две недели чекање, на последниот ден од рокот за испорака, добив известување дека нарачката е откажана без никакво образложение.

Она што е неверојатно е што процесорот беше означен како достапен на залиха и сè уште се води како таков (видете го линкот). Кога ги контактирав, ми рекоа дека не бил на залиха, иако беше потврден и дури спакуван за достава преку Total Post.

Парите (25,166 ден.) ми беа вратени на картичка, но три дена подоцна, тие си повлекоа -3,460 ден. со образложение дека дел од нарачката („ситниците“) биле испорачани. Интересно е што нивната вкупна цена беше само 1,298 ден., што е чиста измама.

Поради ова, ги пријавив во банката за fraud (измама). Ова е навистина срамно и непрофесионално од нивна страна.
Ради вакви работи секогаш плаќам при достава. И да има опција за плаќање онлајн, не ме интересира тоа. Поготово на големи суми.
Кога ќе ми донесат, ќе видам што ми носат па си плаќам. Онлајн плаќање само на чичко али и тему, ништо друго за мене.

Кога нарачав ПС5 од ананас, требаше да стигне за неколку дена, после 3 недели молење стигна. Го извади чичкото ПС-то од кола, видов дека е тоа тоа, му набројав 26к на рака. Чао пријатно.

nixxa

hello world
16 јуни 2017
111
60
Ради вакви работи секогаш плаќам при достава. И да има опција за плаќање онлајн, не ме интересира тоа. Поготово на големи суми.
Кога ќе ми донесат, ќе видам што ми носат па си плаќам. Онлајн плаќање само на чичко али и тему, ништо друго за мене.

Кога нарачав ПС5 од ананас, требаше да стигне за неколку дена, после 3 недели молење стигна. Го извади чичкото ПС-то од кола, видов дека е тоа тоа, му набројав 26к на рака. Чао пријатно.
затоа не се купуваат поголеми работи од клик бум трас, зошто има и некои се жалат дека добиваат скршени телевизори и никој не сноси одговорност.

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
693
Повеќе не се сите производи со бесплатна достава, има голем број за кои наплаќаат достава.

Атачменти

• Screenshot 2025-02-11 at 18-42-12 NZXT Кулер 140mm f140 rgb core black pwm static pressure 1.5...png
    Screenshot 2025-02-11 at 18-42-12 NZXT Кулер 140mm f140 rgb core black pwm static pressure 1.5...png
    475,7 KB · Прегледи: 64

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Ама под табелата пишува уште нешто:
"Важно: Под пратка се подразбираат производи од еден продавач или излезени од еден ист магацин. Бесплатна испорака не е возможна во случај на испорака на голем производ со тежина од 30+ кг кој се испорачува како една пратка и бара испорака од минимум двајца добавувачи."

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Ама под табелата пишува уште нешто:
"Важно: Под пратка се подразбираат производи од еден продавач или излезени од еден ист магацин.
Што точно значи ова цитираново во врска со ваучериве?
За да се искористи ваучер вика вкупниот износ на пратката треба да биде Х. Е сега ако има пар патики, слушалки и итн...нормално не се од ист продавач, а надминуваат минимален износ. Ќе прават проблем од Ананас?

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Ваучерот се употребува на вкупната сума од нарачката, ама не знам што би било ако еден дел од нарачката ја откажат, а вториот дел не го надминува минимумот за употреба на ваучерот.

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Ваучерот се употребува на вкупната сума од нарачката, ама не знам што би било ако еден дел од нарачката ја откажат, а вториот дел не го надминува минимумот за употреба на ваучерот.

Мене ми имаат одкажано по 1 продукт на 2 пати во ваква ситуација нарачани по 2 продукти за да се постигни цена и искристи ваучер... и на 2та пати стигна само по еден продукт и е платен по цената со попуст. Ваучерот го пресметуваат % од сумата на продуктот, ако еднитот продукт е 70% од цената на вкупната нарачка а другиот 30%, првиот продукт ќе биде намален за 70% од цената на ваучерот а вториот 30%.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.769
3.936
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS