Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ananas.mk

• Ја почнал/а темата M@RKO
  • Време на почнување

FatCat

hello world
4 март 2022
198
122
На овие ваучерите почнаа фејк да бидат? Само што стига на мејл HAPPY2000 вика 14.000 минимум нарачка. ОДМА ставам во корпа производ од 14.990 ден. и на чекаут го ставам ваучерот.

Ваучерот не е валиден или е истечен. Провери ги правилата за користење или контактирај ја корисничката поддршка за дополнителна помош.

Нема шанса да се потреошиле, освен 1 ако не пуштаат.

помина тој ваучер сега има 500че и 1000

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.392
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Neće sreća poštena čovjeka. Се извинуваат за доцнењето, се надеваат утре дека ЕЛС ќе ја земат. Жената беше премногу културна. Ќе си почекам, не се криви тие, ЕЛС се за ебење.
1748981350918.png

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.392
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ти стигна? И јас имам една што ми дреме :mad:
Не, се јавив во четвртокот и побарав дали може да ми биде променета курирска служба, ми рекоа дека само работат со ЕЛС ама ќе запишат (пошто ги критикував) како критика да има повеќе опции во случај некои да не може да постигнат ЕЛС.

Ми рече: Пошто ти е платена со картичка (поштарина е 500 ден патем), ако сакаш можеш да го подигнеш пакетот од магацин (и да сакам не можам пошто е поголем).

Исто така ми рече: Понеделник ова друже, и тоа ако добиеш мејл со „Хеј пратката...“ да знаеш дека пак може да доцни па ќе треба да си ги бараш ЕЛС :)

Тоа е тоа накратко, ќе известам штом го добијам производот.

Како инфо:

Време на испорака
30. may - 03. jun
Доставувач
Eco Logistic Service

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
Катастрофа се ЕЛС, имав сличен случај на Ананас за поголема пратка, ја нарачав на 12 мај, уште не ми е стигната. Еднаш ја испрати ја од фирмава, ЕЛС ја искрши, ми се јавија да ме прашаат дали ке ја примам оштетена им реков не, и новиот рок за испорака беше сменет на
Пристигнува од 27.05. до 29.05.

ЕЛС ја подигна пратката(по втор пат) 10 дена откако беше означена како спакувана од продавачот, и од тогаш поминаа уште 7 уште немаат абер да ја донесат. Следнава недела ке биде месец дена откако е нарачано и платено со картичка.
ЕДИТ: самата поштарина што ја платив за праткава е 1200мкд

Последна промена:

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Нина слабо се покажа.

Во ЕЛС дистрибутивните центри на маиците имаат ЕЛС + Ананас логоа, во ЕЛС на Орце Николов (одма кај рузвелтова), на дуќанот од ЕЛС има огромна реклама од Ананас.
Претпоставувам Ананас официјално соработуваат (само со) нив, ако е така во јака каша се влезени...

Целата поента на Ананас е:
1. Брза достава
2. Пониски цени (преку ваучери), се дури не го пробијат пазарот

Ако за 200 денари попуст треба да чекам и да се бркам со ЕЛС - се губи поентата. Повеќе мали пратки, па и фурна имам сам земано од разни ЕЛС дуќани. Ем тоа ем се бркам во работно време со достава. Па ќе одам до Сетек/Анхоч/ватевер и сам ќе го земам.

Очекувањето беше- со ваучери да се пробие пазарот, па да си интегрираат достава кај нив кога ќе набилдаат на волумен на пратки. Smooth sailing from there.

Ама целосна утка на кој и да ја води таа интеграција. На Ананас им треба вертикална интеграција на доставата, барем за Скопје.
Делот од колачето што им го лапаат од ЕЛС да го вложат во нивна доставна компанија доволно ќе го зголеми квалитетот на достава.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.273
2.708
Кога плаќате унапред нормално е да дупат. Ги имаат парите. Плати им на рака, ќе видиш како ќе се затрчаат да испорачаат.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Кога плаќате унапред нормално е да дупат. Ги имаат парите. Плати им на рака, ќе видиш како ќе се затрчаат да испорачаат.
Не е точно. Мене не ми е платена однапред и ради тоа не можам да отидам да си ја подигнам сама од Нептун. Инаку немаше да ги чекам неспособниве.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.273
2.708
Не е точно. Мене не ми е платена однапред и ради тоа не можам да отидам да си ја подигнам сама од Нептун. Инаку немаше да ги чекам неспособниве.

Јас на рака плаќам кога и да нарачам и никогаш не сум имал проблем ни со ананас ни со жирафата, ни со други места. Нептун сакав нешто да нарачам но бараше сајтот да платиш онлајн само.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Јас на рака плаќам кога и да нарачам и никогаш не сум имал проблем ни со ананас ни со жирафата, ни со други места. Нептун сакав нешто да нарачам но бараше сајтот да платиш онлајн само.
Можеби си немал, но не е причината за таква среќа плаќањето на рака :)

Moron123

read-only
10 октомври 2018
28
20
Катастрофа се ЕЛС, имав сличен случај на Ананас за поголема пратка, ја нарачав на 12 мај, уште не ми е стигната. Еднаш ја испрати ја од фирмава, ЕЛС ја искрши, ми се јавија да ме прашаат дали ке ја примам оштетена им реков не, и новиот рок за испорака беше сменет на

ЕЛС ја подигна пратката(по втор пат) 10 дена откако беше означена како спакувана од продавачот, и од тогаш поминаа уште 7 уште немаат абер да ја донесат. Следнава недела ке биде месец дена откако е нарачано и платено со картичка.
По закон мислам беше 30 дена макс за достава без договор но тука веќе ананас ти дава одреден датум за достава.
Пријави во пазарна имаш онлајн.
Ананас ги имам пријавено баш за истото, доставен еден продукт и вториот не го доставуваа повеќе од 30 дена од нарачка.. по пријава се јавија прво вработени од брза пошта да се осигураат дали е доставена, па шоферот што ја достави, па пак од брза пошта, па од ананас и на крај тој што ме лажеше од ананас секој пат дека за ден-два ќе се достави, се јави да се извини и да ми прати купон. Праткана пак беше доставена 2 дена пред пазарна да реагира.
Елс - одиш да земеш пакет го мрзи да го бара ти вика утре ќе ти ја донесам..нормално го нема недела-ипол. Доаѓа без најава и сака за 10 секунда да стигнеш до кај него до кола па уште нервозен имал многу пратки за достава мене ли ќе ме чека.. како да е мој проблем
Толку ли им е тешко на ЕЛС и другиве да извадат податоци од катастар и да знаат точно кај треба да достават наместо да ги чекаш на улица ?? или пак да направат копија на катастар мапана и истата да ја користат буквално куќине им се одбележани по број, со еден search за 3 секунди ќе знаат кај треба да се достави... Секаде во свет функционира достава до врата само кај нас треба да ги бркаш по улици и да седиш дома да ги чекаш цел ден..

1749298358355.png

Alex3

hello world
20 декември 2018
215
262
По закон мислам беше 30 дена макс за достава без договор но тука веќе ананас ти дава одреден датум за достава.
Пријави во пазарна имаш онлајн.
Ананас ги имам пријавено баш за истото, доставен еден продукт и вториот не го доставуваа повеќе од 30 дена од нарачка.. по пријава се јавија прво вработени од брза пошта да се осигураат дали е доставена, па шоферот што ја достави, па пак од брза пошта, па од ананас и на крај тој што ме лажеше од ананас секој пат дека за ден-два ќе се достави, се јави да се извини и да ми прати купон. Праткана пак беше доставена 2 дена пред пазарна да реагира.
Елс - одиш да земеш пакет го мрзи да го бара ти вика утре ќе ти ја донесам..нормално го нема недела-ипол. Доаѓа без најава и сака за 10 секунда да стигнеш до кај него до кола па уште нервозен имал многу пратки за достава мене ли ќе ме чека.. како да е мој проблем
Толку ли им е тешко на ЕЛС и другиве да извадат податоци од катастар и да знаат точно кај треба да достават наместо да ги чекаш на улица ?? или пак да направат копија на катастар мапана и истата да ја користат буквално куќине им се одбележани по број, со еден search за 3 секунди ќе знаат кај треба да се достави... Секаде во свет функционира достава до врата само кај нас треба да ги бркаш по улици и да седиш дома да ги чекаш цел ден..

Погледнете го атачментот 151154
како се одбира ова на катастар, да ги има броевите и улиците напишано?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
како се одбира ова на катастар, да ги има броевите и улиците напишано?
Овде, а може и да се внесуваат улиците на Гоогле Мапс рачно, доколку не е прецизно внесена вашата улица, може да менувате и додавате имиња на улици.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.392
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Update: Се јавив повторно во Ананас, и ми кажаа дека имало одговор за утре да биде подигната пратката.
Ако не биде утре подигната до 13:00 часот, имам спремен мејл што ќе биде пуштен до пазарна инспекција.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
294
296

Дечки и мене ЕЛС ми пратија искршена кутија :) Поголеми дебили во едно место се немаат собрано одамна вака.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.821
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Поголеми дебили во едно место се немаат собрано одамна вака.
Си бил ли во некоја државна институција? Ваквото групирање е секојдневие, правило а не исклучок.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
294
296
Си бил ли во некоја државна институција? Ваквото групирање е секојдневие, правило а не исклучок.
Исклучувајќи ги државните институции, со нив приватниците не си можат. Ама стварно зошто работат ко ни ги кршат пратките.
You literally had one job.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Ананас ми се смешни, порачвам по втор пат, првиот пат порачав патосници за во кола која по ден беше отажана, по втор пат порачано ремен за околу пантолони и некоја си турпија за нокти колку за бесплатна достава, по 3 дена ременот откажан но тоа турпијата од 20-30 денари ја пуштија спаковано во најлонче како да си зел куќиште за компјутер. Ама важно без пари доставата и одма рефундираја/вратено на картичка за ременот :)

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.040
1.010
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Јас опремив стан со бела техника од Ананас. Имаа убави попусти со ваучери.

Се соочив со проблем на два пати, релација Нептун - ЕЛС, сеуште не знам кој е крив.

Првиот пат, порачана клима, стигна само внатрешната единица.

Вториот пат порачана плотна и фурна, стигна само плотната.

Не ги подигав двете нарачки додека не се комплетираа. Климата не се комплетира никогаш, ми јавија после една недела да си направам нова порачка. За фурната и плотната на мое изненадување ми се јавија после два дена да ми ги достават.

Од Ананас се запознаени со проблемот, често им се дешава на ЕЛС/Нептун кога има два пакети од еден производ, едниот да го изгубат по пат или пратат во друга база.

Сеуште до некаде се исплаќа да се купуваат поскапи работи од Ананас, но не како лани кога имаше двојно подобри ваучери и бесплатна достава на се.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
Дали некој има нарачано нешто од Нептун преку Ананас во последниве месец-два за достава во Скопје, да каже за колку време од направена нарачка ја има добиено нарачката?

Абер немаат ни Ананас, ни Нептун, ни ЕЛС, само си ја префрлаат топката секој ден, Ананас вика Нептун нешто помешале, Нептун вика ЕЛС не поминуваат, ЕЛС викаат секој ден земаат нарачки од Нептун, ама земаат само тоа Нептун ќе им дадат, да сум видел со Ананас, и така во круг секој ден...

Едит: Само што пишав, се смени статусот во „Во магацин“ :)

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.392
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Едит: Само што пишав, се смени статусот во „Во магацин“ :)
Некој ја чита темава 100% јас само што пишав (а стварно имав мејл) дека ќе пуштам мејл до пазарна, одма се смени статусот :) сега ти исто..

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно