Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

goceiva

hello world
25 октомври 2009
112
87
Има некои нови правила на али?
Пратката не ми е стигната ама немам право да се жалам поради тоа што тракингот покажува:

1720891886396.png

1720891782793.png

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Пратката не ми е стигната ама немам право да се жалам поради тоа што тракингот покажува:

Погледнете го атачментот 138952

Погледнете го атачментот 138951
Мислим дека тоа се дешава ако времето за заштита е истечено и пратката автоматски е означена како испорачана, и затоа не можеш да се жалиш

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194

Ова е веднаш по автоматската потврда или поминале 15 дена после тоа?
Провери и со мобилна апликација и десктоп? Гледам кај мене од пред некој ден се смени и изгледот на апликацијата.

goceiva

hello world
25 октомври 2009
112
87
Ова е веднаш по автоматската потврда или поминале 15 дена после тоа?
Провери и со мобилна апликација и десктоп? Гледам кај мене од пред некој ден се смени и изгледот на апликацијата.
Мислам дека вчера истече рокот за достава.
Ова е преписката со продавачот:

1720965546481.png
1720965569863.png
Сега видов дека имам опција да барам рефундирање ама ќе почекам уште неколку дена.

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Со темпово што стигаат најверојатно ќе биде please pick up the money by yourself.
Имав скоро една UB за која не побарав продолжување на време, не стигна до завршување на дополнителните 15 дена. Се инатеше до крајниот рок на диспјутот во пораки пошто комунициравме ама 2 часа пред истек го прифати сам. Не ми се оставаа искрено десетина долари

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365

Оди order details и таму има опција returns/refunds...Ако веќе не бива refund тогаш тоа ти е сама си виновна не си запазила временски рок оти поминале ти 15 дена од рокот за refunds после истекување purchase protection...

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
104
69

Има, ЕВА ми еба мамата, 7 пратки од март сите над 5$ со шипинг неколкупати продолжено времето на испорака/заштита на мое барање, каде можеа и по 3-пат ми продолжуваа а абер нема од пратиките :mad: . Од 7 диспјута 5 рефаунд а 2 ги одбија поради недоволно докази. Истово ми се случи со пратки уште од блек фрајдеј, некои ми пристигнаа мај месец некои нема ги уште. Поучен од тоа искуство гледав шипингот да е бар 1-1,5$ но го јадев и со Мартовскиве изгледа...

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Последна промена:

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
104
69
?
@Perdita_Durango
Не разбрав, што е поентава со понизок шипинг? Ако враќаат пари, враќаат комплетно. Или мислеше поради купониве?
Би требало да ги добиеш од март, мене ми стигнаа од втора половина
Не понизок туку да има наплата за шипинг, да не биде фри или 0,39 шипингот со надеж дека ќе работи тракингот и нема да изчезне пратката и на диспјут ќе видат дека не е пристигната наместо да ми ги одбиваат за недоволно докази. Инаку тие од Ноември ланска ги нема сеуште така да и за мартовскиве не се нешто надевам

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Не понизок туку да има наплата за шипинг, да не биде фри или 0,39 шипингот со надеж дека ќе работи тракингот и нема да изчезне пратката и на диспјут ќе видат дека не е пристигната наместо да ми ги одбиваат за недоволно докази. Инаку тие од Ноември ланска ги нема сеуште така да и за мартовскиве не се нешто надевам
Зборуваш за поскап шипинг кај RR пратки, а не UB? Не ти стигнале RR пратки?
Кај UB праткиве продавачите сами си калкулираат цена на шипинг. За ист производ имаш иста вкупна цена кај различни продавачи со различен баланс помеѓу шипинг и цена на производ. Цената на шипинг кај UB во принцип не влијае дали имаш или немаш тракинг до крај, сите одат до статус испорачани. Стварно не те разбрав. :)

alekso550

read-only
15 јуни 2023
31
12
Chargeback колку што знам е невозможно да се направи кај нас, нека ме исправи некој ако грешам.
Што се однесува до диспјути, сум имал порано за понекоја фалинка на производ и немам изгубено ниту еден. Треба убаво спремање. Не знам како е сега.
За враќање седи си мирен пошто може да си останеш и без производ, и без пари за поштарина.
Мене ме изгореа за погрешно пратен производ. Вика не е тоа не сме го пратиле. Ајде нема везе 5 евра, секако го искористив за нешто. Најjако што ме изгореа за мултимедија за во кола 100+ евра, со докази и видеа дека се е повржано како што треба. Агентот појма немаше ништо а уредот мртов, не пали. За тоа треба малце да си по стручен да разбереш. Ресто со други поскапи работи што ми имаат стигано неисправни ке се запнат да ми вратат 30-50%. Едино што ме спасило тука е да откажам диспјут и пак да го отворам со цел да се падне некој агент со повеќе од 3% мозочна функција, исто ко на лотарија.

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Мене ме изгореа за погрешно пратен производ. Вика не е тоа не сме го пратиле. Ајде нема везе 5 евра, секако го искористив за нешто. Најjако што ме изгореа за мултимедија за во кола 100+ евра, со докази и видеа дека се е повржано како што треба. Агентот појма немаше ништо а уредот мртов, не пали. За тоа треба малце да си по стручен да разбереш. Ресто со други поскапи работи што ми имаат стигано неисправни ке се запнат да ми вратат 30-50%. Едино што ме спасило тука е да откажам диспјут и пак да го отворам со цел да се падне некој агент со повеќе од 3% мозочна функција, исто ко на лотарија.
За 100 и фазла $ вадам акумулатор од кола + мултиметар + старо ЦД + нова мултимедиа и закачувам едно по едно на видео. И плус пуштам 220V далечински ако му текне да стисне одбиено на диспјут. Така да ќе сфати.
Иако не би нарачал никогаш од тие нивните нашминкани тезгериња.

alekso550

read-only
15 јуни 2023
31
12
За 100 и фазла $ вадам акумулатор од кола + мултиметар + старо ЦД + нова мултимедиа и закачувам едно по едно на видео. И плус пуштам 220V далечински ако му текне да стисне одбиено на диспјут. Така да ќе сфати.
Иако не би нарачал никогаш од тие нивните нашминкани тезгериња.
Се сложувам нема ништо подобро од фабричко радио. Значи се испратив, па и го приклучив на bench PSU, струја 0A, мајок, кинезот се запнал лошо повзано било. По шема све мерам има струја кај што треба, све слики со илустрации, видеа. Агентот му верува, е јбг.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
9 нарачки имам од 19 март, сите со Cainiao Super economy, ниедна не ми стигна и на сите ми истекла заштитата за поврат на парите... Има ли некој друг со исто искуство, да очекувам ли да стигнат воопшто?

Досега многу пратки доцнеле, но не до тој степен да истече buyer protection...
Деветата нарачка од 19 март стигна денес... Ова веќе е жално со временскиот период за достава :/

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
IMG_1557.jpeg IMG_1556.jpeg

Дали ова значи дека пратката е стигната во Скопје?

Ми треба ова што го има нарачано за утре, па ако е тука сакам да идам да си го земам сам да не чекам по пошта да ми праќаат? Ако е во Скопје кај да ја барам праткава? На времето стасуваа на Железничка во таа пошта, сега не знам како е

wikkumane

read-only
2 јуни 2018
29
24
Погледнете го атачментот 139021Погледнете го атачментот 139023

Ми треба ова што го има нарачано за утре, па ако е тука сакам да идам да си го земам сам да не чекам по пошта да ми праќаат? Ако е во Скопје кај да ја барам праткава? На времето стасуваа на Железничка во таа пошта, сега не знам како е
Провери на ВИА Пост тракинг, после Track стави твој број.

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
67
65
Погледнете го атачментот 139021Погледнете го атачментот 139023

според ова пратката не ти е во Македонски пошти туку во ЕЛС

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје

Фала ти, во виа пост е, се слушнав и на телефон, можам да идам да си ја земам.

wikkumane

read-only
2 јуни 2018
29
24
Фала ти, во виа пост е, се слушнав и на телефон, можам да идам да си ја земам.
Јас им ѕвонев пред кратко, ми рекоа дека имале многу пратки и дека не можам сеуште да одам да си ја подигнам.
На кој број им ѕвонеше?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Ова го порача. Знаме со доналд трамп...Додека да стигне 90 дена затоа време дали ќе преживе човекот....Ќе го изгубеме од рацете...И вчера имаше нов обид да го утепат.

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Џабе бев до Виаппост, демек многу пратки биле не распределени и не можеле да ми ја дадат. А по телефон ми рекоа иди ќе ти ја дадат

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Алиекспрес ги штитат продавачите, а не купувачите.

Иста ситуација како тебе имав, кај мене се работеше за телефон со фалична батерија. Не се полнеше до 100%, и се исклучуваше кога ќе паднеше под 40%.

Кинезот ме убедуваше дека е до полначот, што нема врска, пробано беше со повеќе полначи и кабли, и бежично полнење и истиот резултат. Порбано е да се калибрира батеријата и што уште не, ама проблемот си остана.

На алиекспрес се им испратив, и скриншоти, и видеа, и од accubaterry капацитет (2500mah наместо оригиналните 5000mah) и ми го затворија диспујтот бидеќи проблеми со батерија биле тешки за докажување.

Пробав уште еднаш, комунициравме преку меил, пак се им испратив што побараа и на крај ми рекоја дека нема нит рифунд нит враќање на производот поради недоволно докази лол.

Да не зборувам за тоа што кога пратките се во Унгарија ги есапат како да се во локална пошта. Или во супортот им работат ботови, или имаат насоки да се прават на Тошо.

Од сега на така само иБеј, малце поскапо ама нема вакви заебанции кога ПејПал е во игра.10 години и преку 20к евра потрошени, (нешто приватно, а повеќе деловно) овие проблеми почнаја пост короната, т.е во последниве 2 години.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно