Мислим дека тоа се дешава ако времето за заштита е истечено и пратката автоматски е означена како испорачана, и затоа не можеш да се жалишИма некои нови правила на али?
Пратката не ми е стигната ама немам право да се жалам поради тоа што тракингот покажува:
Погледнете го атачментот 138952
Погледнете го атачментот 138951
Ова е веднаш по автоматската потврда или поминале 15 дена после тоа?Има некои нови правила на али?
Пратката не ми е стигната ама немам право да се жалам поради тоа што тракингот покажува:
Мислам дека вчера истече рокот за достава.Ова е веднаш по автоматската потврда или поминале 15 дена после тоа?
Провери и со мобилна апликација и десктоп? Гледам кај мене од пред некој ден се смени и изгледот на апликацијата.
Оди order details и таму има опција returns/refunds...Ако веќе не бива refund тогаш тоа ти е сама си виновна не си запазила временски рок оти поминале ти 15 дена од рокот за refunds после истекување purchase protection...Има некои нови правила на али?
Има, ЕВА ми еба мамата, 7 пратки од март сите над 5$ со шипинг неколкупати продолжено времето на испорака/заштита на мое барање, каде можеа и по 3-пат ми продолжуваа а абер нема од пратикитеИма некои нови правила на али?
?
Не понизок туку да има наплата за шипинг, да не биде фри или 0,39 шипингот со надеж дека ќе работи тракингот и нема да изчезне пратката и на диспјут ќе видат дека не е пристигната наместо да ми ги одбиваат за недоволно докази. Инаку тие од Ноември ланска ги нема сеуште така да и за мартовскиве не се нешто надевам?
@Perdita_Durango
Не разбрав, што е поентава со понизок шипинг? Ако враќаат пари, враќаат комплетно. Или мислеше поради купониве?
Би требало да ги добиеш од март, мене ми стигнаа од втора половина
Зборуваш за поскап шипинг кај RR пратки, а не UB? Не ти стигнале RR пратки?Не понизок туку да има наплата за шипинг, да не биде фри или 0,39 шипингот со надеж дека ќе работи тракингот и нема да изчезне пратката и на диспјут ќе видат дека не е пристигната наместо да ми ги одбиваат за недоволно докази. Инаку тие од Ноември ланска ги нема сеуште така да и за мартовскиве не се нешто надевам
Мене ме изгореа за погрешно пратен производ. Вика не е тоа не сме го пратиле. Ајде нема везе 5 евра, секако го искористив за нешто. Најjако што ме изгореа за мултимедија за во кола 100+ евра, со докази и видеа дека се е повржано како што треба. Агентот појма немаше ништо а уредот мртов, не пали. За тоа треба малце да си по стручен да разбереш. Ресто со други поскапи работи што ми имаат стигано неисправни ке се запнат да ми вратат 30-50%. Едино што ме спасило тука е да откажам диспјут и пак да го отворам со цел да се падне некој агент со повеќе од 3% мозочна функција, исто ко на лотарија.Chargeback колку што знам е невозможно да се направи кај нас, нека ме исправи некој ако грешам.
Што се однесува до диспјути, сум имал порано за понекоја фалинка на производ и немам изгубено ниту еден. Треба убаво спремање. Не знам како е сега.
За враќање седи си мирен пошто може да си останеш и без производ, и без пари за поштарина.
За 100 и фазла $ вадам акумулатор од кола + мултиметар + старо ЦД + нова мултимедиа и закачувам едно по едно на видео. И плус пуштам 220V далечински ако му текне да стисне одбиено на диспјут. Така да ќе сфати.Мене ме изгореа за погрешно пратен производ. Вика не е тоа не сме го пратиле. Ајде нема везе 5 евра, секако го искористив за нешто. Најjако што ме изгореа за мултимедија за во кола 100+ евра, со докази и видеа дека се е повржано како што треба. Агентот појма немаше ништо а уредот мртов, не пали. За тоа треба малце да си по стручен да разбереш. Ресто со други поскапи работи што ми имаат стигано неисправни ке се запнат да ми вратат 30-50%. Едино што ме спасило тука е да откажам диспјут и пак да го отворам со цел да се падне некој агент со повеќе од 3% мозочна функција, исто ко на лотарија.
Се сложувам нема ништо подобро од фабричко радио. Значи се испратив, па и го приклучив на bench PSU, струја 0A, мајок, кинезот се запнал лошо повзано било. По шема све мерам има струја кај што треба, све слики со илустрации, видеа. Агентот му верува, е јбг.За 100 и фазла $ вадам акумулатор од кола + мултиметар + старо ЦД + нова мултимедиа и закачувам едно по едно на видео. И плус пуштам 220V далечински ако му текне да стисне одбиено на диспјут. Така да ќе сфати.
Иако не би нарачал никогаш од тие нивните нашминкани тезгериња.
Деветата нарачка од 19 март стигна денес... Ова веќе е жално со временскиот период за достава :/9 нарачки имам од 19 март, сите со Cainiao Super economy, ниедна не ми стигна и на сите ми истекла заштитата за поврат на парите... Има ли некој друг со исто искуство, да очекувам ли да стигнат воопшто?
Досега многу пратки доцнеле, но не до тој степен да истече buyer protection...
Провери на ВИА Пост тракинг, после Track стави твој број.Погледнете го атачментот 139021Погледнете го атачментот 139023
Дали ова значи дека пратката е стигната во Скопје?
Ми треба ова што го има нарачано за утре, па ако е тука сакам да идам да си го земам сам да не чекам по пошта да ми праќаат? Ако е во Скопје кај да ја барам праткава? На времето стасуваа на Железничка во таа пошта, сега не знам како е
според ова пратката не ти е во Македонски пошти туку во ЕЛСПогледнете го атачментот 139021Погледнете го атачментот 139023
Дали ова значи дека пратката е стигната во Скопје?
Ми треба ова што го има нарачано за утре, па ако е тука сакам да идам да си го земам сам да не чекам по пошта да ми праќаат? Ако е во Скопје кај да ја барам праткава? На времето стасуваа на Железничка во таа пошта, сега не знам како е
Провери на ВИА Пост тракинг, после Track стави твој број.
Фала ти, во виа пост е, се слушнав и на телефон, можам да идам да си ја земам.Провери на ВИА Пост тракинг, после Track стави твој број.
Јас им ѕвонев пред кратко, ми рекоа дека имале многу пратки и дека не можам сеуште да одам да си ја подигнам.Фала ти, во виа пост е, се слушнав и на телефон, можам да идам да си ја земам.
075406627Јас им ѕвонев пред кратко, ми рекоа дека имале многу пратки и дека не можам сеуште да одам да си ја подигнам.
На кој број им ѕвонеше?
Алиекспрес ги штитат продавачите, а не купувачите.Мене ме изгореа за погрешно пратен производ. Вика не е тоа не сме го пратиле. Ајде нема везе 5 евра, секако го искористив за нешто. Најjако што ме изгореа за мултимедија за во кола 100+ евра, со докази и видеа дека се е повржано како што треба. Агентот појма немаше ништо а уредот мртов, не пали. За тоа треба малце да си по стручен да разбереш. Ресто со други поскапи работи што ми имаат стигано неисправни ке се запнат да ми вратат 30-50%. Едино што ме спасило тука е да откажам диспјут и пак да го отворам со цел да се падне некој агент со повеќе од 3% мозочна функција, исто ко на лотарија.
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден