Барем си оптимистИ на обичните(UB) исто пишува па нема врска ќе чекам до другата година да стигне.
Погледнете го атачментот 138472
Барем си оптимистИ на обичните(UB) исто пишува па нема врска ќе чекам до другата година да стигне.
Погледнете го атачментот 138472
Лошо претпоставуваш, не значи ништо. И за МК Пошта е исто.
Прашањето е како тие ќе платат царина за твоја пратка? Што ако одбиеш да ја земеш после? Мислам дека и тие самите не ги знаат процедурите ако сега почнале.Pratkata seuste mi stoi vo regionalniov magacin na ELS, ne mi ja dostavuvaat bidejki ne bilo platena carina i koga ke ja platele ke bila dostavena…
Prethodnata bese taka od ViaPost ja vratija pa ja pustija po Makedonski PostiПрашањето е како тие ќе платат царина за твоја пратка? Што ако одбиеш да ја земеш после? Мислам дека и тие самите не ги знаат процедурите ако сега почнале.
Ова ми мириса исто како со Виапост. Врати ја назад пратката и после ти чекај дали воопшто ќе се појави. Камо да грешам.
Немам толку ама имам иста ситуација. Ако е за утеха да се надеваме дека ќе стигнат. Најверојатно тие што до сега работеа во пошта, сега работат уште повеќе.9 нарачки имам од 19 март, сите со Cainiao Super economy, ниедна не ми стигна и на сите ми истекла заштитата за поврат на парите... Има ли некој друг со исто искуство, да очекувам ли да стигнат воопшто?
Досега многу пратки доцнеле, но не до тој степен да истече buyer protection...
9 нарачки имам од 19 март, сите со Cainiao Super economy, ниедна не ми стигна и на сите ми истекла заштитата за поврат на парите... Има ли некој друг со исто искуство, да очекувам ли да стигнат воопшто?
Имав 2 на 19 март нарачани, едната стигна минатата недела, другата уште ја нема.9 нарачки имам од 19 март, сите со Cainiao Super economy, ниедна не ми стигна и на сите ми истекла заштитата за поврат на парите... Има ли некој друг со исто искуство, да очекувам ли да стигнат воопшто?
Мене од 10 април исто со Cainiao Super Economy една ми стигна пред некој ден, другиве од март ни трага ни глас.Имав 2 на 19 март нарачани, едната стигна минатата недела, другата уште ја нема.
9 нарачки имам од 19 март, сите со Cainiao Super economy, ниедна не ми стигна и на сите ми истекла заштитата за поврат на парите... Има ли некој друг со исто искуство, да очекувам ли да стигнат воопшто?
Досега многу пратки доцнеле, но не до тој степен да истече buyer protection.
Што бројче?15 јуни нарачка
На адреса 27 јуни
12 дена најбрзо до сега.
Одби ја пратката и тоа е тоа...Кој ги е*е....Ретардирана работа...кај се видело тоа 80% царина од самиот производ... Јас па порачав нешто од ибеј...Продавачот ја испрати преку федех екпрес наместо нормална пошта....И мене ако ми побарат трошоци високи нема шанси да ја прифанам ќе ја одбијам па што сака нека биде...не планирам да ги богатам пари да и давам за измислени трошоци.....PNL Translog nositel na licenca na Fedex vo MK. Ova samo kaj nas moze za carina, ddv i cariski davacki da iznesuvaat 80% od vrednosta na proizvodot. Shto e naj tragicno nekoj od kina za 700 den. paketot go prenel preku 11 000km, a PNL translog saka da mi zeme 2100 den. za skladishina i uslugi za carinenje ili 1600 den. ako sam go carinam so usna deklaracija. Znaci 1600 den. za toa shto go frlile u magacin na raft i pazi nema dostava do vrata (sto sum ja platil koga sum go naracal proizvodot) ako go ne go carinish so niv, koj te ferma, ke si otidesh u magacin kaj niv u Vizbegovo i ke si go zemesh, a ti misli si ako ne si od Skopje. Pa uste na toa go carinata mi ja racunaat na osnova na vkupnata suma (proizvod + dostava). Tragikomedija... Nemam komentar. Bolje ke ja cekam 2 meseci da stigne preku HU, barem Makedonska Posta 90% od pratkite nad 45 evra ne mi gi carinele, pa i da ja carinat plakjam 2000den. a ne 4000den. Ne naracuvajte raboti so vrednost na 45 evra preku Fedex, lopovluk neviden.
Pa fala bogu. Cisto ljugjevo da si znaat NE ODBIRAJTE FEDEX SHIPPING NA ALIEXPRESS, ako nema druga opcija, ima drug prodavach. Neznam kako e situacijata so DHL. Ako ima nekoj iskustvo neka spodeli.Одби ја пратката и тоа е тоа...Кој ги е*е....Ретардирана работа...кај се видело тоа 80% царина од самиот производ... Јас па порачав нешто од ибеј...Продавачот ја испрати преку федех екпрес наместо нормална пошта....И мене ако ми побарат трошоци високи нема шанси да ја прифанам ќе ја одбијам па што сака нека биде...не планирам да ги богатам пари да и давам за измислени трошоци.....
Oibcniot DHL Standard International ide preku makedonska posta. A express nikako nemojte da odbirajte..AKo vi ja pratat bez vase znaenje preku DHL/FeedEx Express togas odbijte dostava i barajte parite nazad oti ne ste ja podignale kje se vrate nazad i bez problem kje vi odobrat refund...Nemate ama bukvbalno nikakva pricina da plakjate za dopolnitelni izmisleni trosoci...Pa fala bogu. Cisto ljugjevo da si znaat NE ODBIRAJTE FEDEX SHIPPING NA ALIEXPRESS, ako nema druga opcija, ima drug prodavach. Neznam kako e situacijata so DHL. Ako ima nekoj iskustvo neka spodeli.
Нели гледаш намерно не влечат да плаќаме царина само затоа што сме дискриминирани како македонци повредено ни е етничкото право...Site pratki od Ali Express preku ELS se vrateni vo sedisteto vo Skopje da gi sredat so carina i pak ke gi prakjale bog da cuva
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден