Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Pratkata seuste mi stoi vo regionalniov magacin na ELS, ne mi ja dostavuvaat bidejki ne bilo platena carina i koga ke ja platele ke bila dostavena…

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Pratkata seuste mi stoi vo regionalniov magacin na ELS, ne mi ja dostavuvaat bidejki ne bilo platena carina i koga ke ja platele ke bila dostavena…
Прашањето е како тие ќе платат царина за твоја пратка? Што ако одбиеш да ја земеш после? Мислам дека и тие самите не ги знаат процедурите ако сега почнале.
Ова ми мириса исто како со Виапост. Врати ја назад пратката и после ти чекај дали воопшто ќе се појави. Камо да грешам.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Прашањето е како тие ќе платат царина за твоја пратка? Што ако одбиеш да ја земеш после? Мислам дека и тие самите не ги знаат процедурите ако сега почнале.
Ова ми мириса исто како со Виапост. Врати ја назад пратката и после ти чекај дали воопшто ќе се појави. Камо да грешам.
Prethodnata bese taka od ViaPost ja vratija pa ja pustija po Makedonski Posti

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
9 нарачки имам од 19 март, сите со Cainiao Super economy, ниедна не ми стигна и на сите ми истекла заштитата за поврат на парите... Има ли некој друг со исто искуство, да очекувам ли да стигнат воопшто?

Досега многу пратки доцнеле, но не до тој степен да истече buyer protection...

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
9 нарачки имам од 19 март, сите со Cainiao Super economy, ниедна не ми стигна и на сите ми истекла заштитата за поврат на парите... Има ли некој друг со исто искуство, да очекувам ли да стигнат воопшто?

Немам толку ама имам иста ситуација. Ако е за утеха да се надеваме дека ќе стигнат. Најверојатно тие што до сега работеа во пошта, сега работат уште повеќе.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.609
1.767
Браво за Чешка, број S00000xxxxx на 18ти јуни доби статус Pratkata e stavena vo vre}a(Izlez)
CZ350 а на 28ми доби статус Vo Pošta Skopje IO

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117

Да бе ја:

IMG_8918.jpeg

Нарачана 12.11.2023

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино

Имав 2 на 19 март нарачани, едната стигна минатата недела, другата уште ја нема.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.190
1.192
Скопје

Досега многу пратки доцнеле, но не до тој степен да истече buyer protection.

Толку сум и јас отприлика со пратки што ги чекам, од 10 март

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11

alekso550

read-only
15 јуни 2023
31
12
PNL Translog nositel na licenca na Fedex vo MK. Ova samo kaj nas moze za carina, ddv i cariski davacki da iznesuvaat 80% od vrednosta na proizvodot. Shto e naj tragicno nekoj od kina za 700 den. paketot go prenel preku 11 000km, a PNL translog saka da mi zeme 2100 den. za skladishina i uslugi za carinenje ili 1600 den. ako sam go carinam so usna deklaracija. Znaci 1600 den. za toa shto go frlile u magacin na raft i pazi nema dostava do vrata (sto sum ja platil koga sum go naracal proizvodot) ako go ne go carinish so niv, koj te ferma, ke si otidesh u magacin kaj niv u Vizbegovo i ke si go zemesh, a ti misli si ako ne si od Skopje. Pa uste na toa go carinata mi ja racunaat na osnova na vkupnata suma (proizvod + dostava). Tragikomedija... Nemam komentar. Bolje ke ja cekam 2 meseci da stigne preku HU, barem Makedonska Posta 90% od pratkite nad 45 evra ne mi gi carinele, pa i da ja carinat plakjam 2000den. a ne 4000den. Ne naracuvajte raboti so vrednost na 45 evra preku Fedex, lopovluk neviden.

Атачменти

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    17,6 KB · Прегледи: 67
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    57,5 KB · Прегледи: 66
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    593,9 KB · Прегледи: 66

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
PNL Translog nositel na licenca na Fedex vo MK. Ova samo kaj nas moze za carina, ddv i cariski davacki da iznesuvaat 80% od vrednosta na proizvodot. Shto e naj tragicno nekoj od kina za 700 den. paketot go prenel preku 11 000km, a PNL translog saka da mi zeme 2100 den. za skladishina i uslugi za carinenje ili 1600 den. ako sam go carinam so usna deklaracija. Znaci 1600 den. za toa shto go frlile u magacin na raft i pazi nema dostava do vrata (sto sum ja platil koga sum go naracal proizvodot) ako go ne go carinish so niv, koj te ferma, ke si otidesh u magacin kaj niv u Vizbegovo i ke si go zemesh, a ti misli si ako ne si od Skopje. Pa uste na toa go carinata mi ja racunaat na osnova na vkupnata suma (proizvod + dostava). Tragikomedija... Nemam komentar. Bolje ke ja cekam 2 meseci da stigne preku HU, barem Makedonska Posta 90% od pratkite nad 45 evra ne mi gi carinele, pa i da ja carinat plakjam 2000den. a ne 4000den. Ne naracuvajte raboti so vrednost na 45 evra preku Fedex, lopovluk neviden.
Одби ја пратката и тоа е тоа...Кој ги е*е....Ретардирана работа...кај се видело тоа 80% царина од самиот производ... Јас па порачав нешто од ибеј...Продавачот ја испрати преку федех екпрес наместо нормална пошта....И мене ако ми побарат трошоци високи нема шанси да ја прифанам ќе ја одбијам па што сака нека биде...не планирам да ги богатам пари да и давам за измислени трошоци.....

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Update za pratkata od Ali Express sto mi stasa vo ELS, ne mi ja dostavija i mi rekoa koga ke se plati carinata ke ja dostavime, denes e vratena pisuva vratena na isprakjac vo Gazi Baba Skopje odnosno NTC Logistics

alekso550

read-only
15 јуни 2023
31
12
Одби ја пратката и тоа е тоа...Кој ги е*е....Ретардирана работа...кај се видело тоа 80% царина од самиот производ... Јас па порачав нешто од ибеј...Продавачот ја испрати преку федех екпрес наместо нормална пошта....И мене ако ми побарат трошоци високи нема шанси да ја прифанам ќе ја одбијам па што сака нека биде...не планирам да ги богатам пари да и давам за измислени трошоци.....
Pa fala bogu. Cisto ljugjevo da si znaat NE ODBIRAJTE FEDEX SHIPPING NA ALIEXPRESS, ako nema druga opcija, ima drug prodavach. Neznam kako e situacijata so DHL. Ako ima nekoj iskustvo neka spodeli.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Pa fala bogu. Cisto ljugjevo da si znaat NE ODBIRAJTE FEDEX SHIPPING NA ALIEXPRESS, ako nema druga opcija, ima drug prodavach. Neznam kako e situacijata so DHL. Ako ima nekoj iskustvo neka spodeli.
Oibcniot DHL Standard International ide preku makedonska posta. A express nikako nemojte da odbirajte..AKo vi ja pratat bez vase znaenje preku DHL/FeedEx Express togas odbijte dostava i barajte parite nazad oti ne ste ja podignale kje se vrate nazad i bez problem kje vi odobrat refund...Nemate ama bukvbalno nikakva pricina da plakjate za dopolnitelni izmisleni trosoci...

Retardirano e i kriminalno pratka plateno 40-50 dolara za dostava....I koga kje stigne ovde dopolnitelno da vi barat pari za dostava, spedicija, kuropicija, dokumentacija, danok za vozuh i svetlina.....pa toa samo kaj nas go ima...nikade na drugo mesto....

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.792
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Пишувајте на кирилица бре.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Site pratki od Ali Express preku ELS se vrateni vo sedisteto vo Skopje da gi sredat so carina i pak ke gi prakjale bog da cuva

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Site pratki od Ali Express preku ELS se vrateni vo sedisteto vo Skopje da gi sredat so carina i pak ke gi prakjale bog da cuva
Нели гледаш намерно не влечат да плаќаме царина само затоа што сме дискриминирани како македонци повредено ни е етничкото право...

15 септември 2012
1.159
1.300
Што плачете како пичк* за тоа царината?

Во бившата сфр југославија, словенците на шентиљ не дереа на царина како луди и си плаќавме. Плаќавме за компјутери (PC во делови), видеорекордери, видеокамери, музички системи... во шверц комерц турите на путник, Млаз Богданци, ниш експрес...
Плаќавме и кога можевме да увеземе максимално стока во вкупен износ од 892 германски марки.

Кога сте платиле 30% до 50% од вредноста на стоката за царина и данок на граничниот премин?

Дигнете ја главата горе, со тие давачки ја јакнете државата (ебате лоповите во државата) и ако тоа што го увезувате ви е потребно, платете си и уживајте.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно