hebocig
lurker
- 7 јануари 2010
- 653
- 143
Колкава минимална сума исплаќаат?Екипо, сакам да споделам еден веб-сајт за повраток на средства при секоја онлјан нарачка.
Пошто сајтов има добра affiliate програма и би сакал да го искористам тоа, а форумов не дозволува реф линкови - ќе морам да го пишувам сајтот без име, а тие што се заинтересирани нека ми пишат кратка ПП - ќе ви пуштам линк.
(Однапред да кажам, НЕ, не станува збор за Лајонес!)
Имено станува збор за одличен кешбек сајт кој го користам околу пола година и нуди кешбек на повеќе од 100 онлајн продавници, меѓу која и AliExpress (веројатно сите ја оваа најчесто користиме).
Освен Али, на сајтот ги има и Ebay, Amazon, Dell, Booking, Hotels и многу други познати имиња кои нудат кешбек преку нивните онлајн продавници.
Сајтов има различни кешбек проценти за различни продавници:
- AliExpress - 7%
- Amazon - 8%
- Nike - 8%
- Booking.com - 7%
- Dell - 6%
- Best buy - 1%
- GNC - 12%
- Reebok - 7%
За да го добиете кешбекот се што треба да направите е да се логирате на сајтот, да го најдете Али како merchant, да кликнете Get Cashback линкот и тоа ќе ве редиректира до нивниот affiliate линк од Али.
Од тука веќе си пазарувате нормално како што сте правеле претходно.
Simple as that.
Освен кешбек, на сајтот можат да се најдат и доста ваучери и купони за одредени продавници и продукти.
Исплатата од сајтот до вас може да биде преку Пејпал, ACH и преку gift-cards од Ebay, Amazon, Nike итн.
(п.с. за тие што ќе се регистрират преку мене, сите пари што ќе ги извадите на Пејпал - можам во ист ден да ви ги искеширам на рака)
Единствена маана е што се чека многу време за потврда на кешбекот (некогаш може и месец-два да биде), но ова е како заштитна мерка откако ќе потврдите дека сте ја примиле нарачката и парите ќе бидат пуштени на продавачот од Али.
Мене лично тоа не ми смета се додека сајтот е легит и навистина исплаќа.
Како функционира сето ова?
AliЕxpress има доста јака Affiliate програма, и многу други сајтови го користат ова за дополнителна заработка од секој купен продукт.
Овој сајт е токму еден од тие, и постои од 2005-та година, значи е стабилен и етаблиран, не некоја превара.
Зошто би се регистрирале на ова?
Затоа што веќе секако го користите АлиЕкспрес (чим сте активни на темава) за нарачки и нема што да изгубите, баш напротив, со ова технички секое едно нешто што ќе го купите ќе ве чини 7% по-ефтино.
Зошто реф линк?
Нема никаква пирамида во ова со реф линкот, никаква измама, проверено е и си функционира без никаков проблем.
- Секој што ќе се регистрира преку мене, во моментот кога ќе направете 10$ во кешбек на сајтот (а се прават доста брзо) - јас ќе добијам еднократно 20$ гратис затоа што сум донел нови членови.
- Ви стојам на располагање за вадење пари од Пејпал на рака.
Откако ќе се регистрирате, ќе си имате секој уникатен реф линк и ќе можете да го споделете со ваши пријатели, за да заработите некој гага гаџет од Али
Секој што е заинтересиран нека ми пише ПП - ќе ви пратам два линка, обичен и реф линк, па вие одлучете преку кој ќе се регистрирате.
Тие што ме знаат по форумов, знаат дека набавувам телефони од Али, и токму кешбек заработката од сајтов беше една од главните причини како успевам да носам телефони по ефтини цени, а сепак да имам пристојна заработка и за мене.
Не сакав да го споделам линкот порано затоа што сакав прво да се уверам дека сајтов е легит и дека навистина исплаќа.
Пред неколку дена ми стигна првата исплата на Пејпал од некои си 200$+ долари.
Еве како ми изгледа моменталната состојба таму:
![]()
Доколку имате било какви прашања или дилеми - слободни пишете ми ПП или ајде да дискутираме тука
p.s. sorry for the long post, we are out of potatoes :/