Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.153
16.244
Глеам нешто муабет за машинки, па ја да си кажам дека пред скоро 2 ипол години си земав Ровента бежична (за брада шишање ми е) и бидејќи беше последна ми ја дадоа испод цена. Сосема фер и коректно. Машинката уште си работи, мука нема.

Иначе имам и Шарп ТВ од СЕТЕК (тој на наградна игра ми го дадоа :) ). Откако го добив отидов да се информирам за некои ствари и фино лепо културно ми беше објаснето се што ме интересира.

Реално, мислам дека имаат одличен персонал. До сега кога и да влезам никогаш не настапиле арогантно или незаинтересирано.
Odlicen i nearoganten personal?
Brate ti koj znae na kakvi psihotropni supstanci si bil i kade si vlegol. Sigurno ne si vlegol vo Setek pri zdrav razum.

Jas koga moram da vlezam tamu, pocnuvam da se smeam uste od ulica.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.153
16.244
И кој е сега арогантен?
Pa konkretno jas, no jas mozam da si dozvolam, ti ne si mi klient.

A nekoe gomce polupismeno tamu zastanalo do mene i si cepka na telefonot a me vide deka vlegov. Jas cekam 2 minuti, go gledam i se potkasluvam namerno. Dobar den, povelete?

Ako ti vlepam edna naopaku po muckata, mocko eden.

Site se takvi vo Set, do eden. Najinteresno e koga treba fiskalna da se odstampa. Togas ediot go vika drugiot 5 minuti i ovoj doagja so polna usta burek da odstampa smetka i sekogas softverot e kriv.

Abe, so takvo ponasanje gledaat klient vo oci, abe yoa ne e za veruvanje a kamo li za toleriranje. Abe sekoj jeben pat istoto se povtoruva. Pust TP-link pa syo mora kaj niv da vleguvam, pust da bi ostanal.

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Odlicen i nearoganten personal?
Brate ti koj znae na kakvi psihotropni supstanci si bil i kade si vlegol. Sigurno ne si vlegol vo Setek pri zdrav razum.

Jas koga moram da vlezam tamu, pocnuvam da se smeam uste od ulica.

Јас го кажав моето искуство. Не мора да се слагаме и да налетаме на исти луѓе во СЕТЕК нели?!

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Јас сум бил 3 пати на сервис у сетек. Имам носено две напојувања и една графичка.
Прв пат носев напојување. Сум добил уште наредниот ден одобрение за замена но таа што праќа смс пораки заборавила да ме извести па јас се јавив после две недели отидов и го земав.
Вториот пат однесов графичка, однесена у петок, добиено одобрение за замена и смс у понеделник.
Третиот пат напојување, добиено пак одобрение за замена за два дена, известен преку смс.
Јас лично сум задоволен од брзината на сервисот и почитувањето на гаранцијата.

Galemk

read-only
24 март 2016
48
46
Tetovo
Galemk's setup  
Processor & Cooler
C2Q Q9550 & ASUS SILENT KNIGHT II
Motherboard
Asus P5Q3
Storage
120gb SSD & 500GB HDD
PSU
Glacial Power 550W real power
RAM
4x2 GB Kingston Low Latency Kit
Video card
ASUS GTX 960 TURBO
Case
CoolerMaster
Mouse
A4-Tech Bloody
Audio
Logitech
OS
Windows 10
Дали некој знае како да си извадам сетек клуб картичка, има ли некој работи што мораш да ги испуниш за да ти извадат картичка.

bobang123

read-only
7 февруари 2017
7
11
Другар немаш некоја поволност од клуб картичката само ќе те замараат на mail ке ти пуштаат реклами и акциски распродажби.

Galemk

read-only
24 март 2016
48
46
Tetovo
Galemk's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus P5Q3
Storage
120gb SSD & 500GB HDD
PSU
RAM
Video card
ASUS GTX 960 TURBO
Case
CoolerMaster
Mouse
A4-Tech Bloody
Audio
Logitech
OS
Windows 10
Па на сајтот скоро на секој производ имаат можда 10% попуст со клуб картичката.

bobang123

read-only
7 февруари 2017
7
11
кога и да сум купувал сум добивал акциска цена без картичка,како сакаш ако ти е мерак извади си
;););)

Galemk

read-only
24 март 2016
48
46
Tetovo
Galemk's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus P5Q3
Storage
120gb SSD & 500GB HDD
PSU
RAM
Video card
ASUS GTX 960 TURBO
Case
CoolerMaster
Mouse
A4-Tech Bloody
Audio
Logitech
OS
Windows 10

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Можда и мене ми дале акциска цена а не сум приметил :)
Даваш e-mail адреса и толку xD
Досега не ми пишале ништо на маил, бидејќи не им одобрив. Додуша таа плавата на Рузвелтова...може да ми пише ако сака, нема да ми смета. :)
Попуст имаш само на оние производи кои не им се продаваат ваљда, немаш на сите.
Пример купив машинка за шишање која не беше добра, и имав со картичката попуст од 1400 на 1100. Кога ја сменив со друга, немав акциска цена на неа. 2600 си пишуваше и толку си платив.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Дали некој знае како да си извадам сетек клуб картичка, има ли некој работи што мораш да ги испуниш за да ти извадат картичка.
Иди побарај им, ќе попуниш некои податоци, бесплатна е. Инаку ни мене досега никогаш не ми стигнал мејл од нив.

Karamba

Баниран/a
5 јуни 2012
155
138
Скопје
Момци едно прашање до вас во врска со сервисот. Однесов Рам меморија на сервис, 2x4gb, од кои само едната е неисправна, но купени се комплет. Доколку треба да се изврши замена дали ќе можам да им побарам да ми ги заменат двете плочки или ќе мора само едната?

Karamba

Баниран/a
5 јуни 2012
155
138
Скопје
Под купени комплет подразбираш дека двете плочки дошле заедно во едно пластично блистер пакување? Ако е така, да, треба да ги заменат двете.
Да, конкретно за ова се работи. Фала на одговорот :)

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Сетек, да горат во пеколот.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.768
1.636
За Сетек во Штип, можам да коментирам дека се океј, освен што муабетот дека ќе добијат некој продукт и маткањето на клиентите ич не ми се допаѓа. Баш вчера, влегов и 6, да 6 души стоеја околу бирото и пробуваа да најдат рам меморија што им ја побарав, па одговорот после 5 минути чекање беше нема. За сервис се според мене професионални, секогаш на време и без приговори, ваљда затоа што им ја објаснувам ситуацијата и и давам до знаење дека не можат да ме гњават.
За квалитет на производи и достапност, сихронизација со продавници/магацин од други градови, нула, за сајтот да не праиме муабет, веќе недела дена не функционира правилно.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Во понеделникот отидов во старо-новоотворениот салон во Соравија да земам wi-fi донгл, се проврткав ко пувеж у гаќи, видов дека не ме рецка никој, а тој производ го имаше само кај нив, си отидов до делот каде што сметав дека ќе го најдам производот, си брцнав рака у полицата си преместив кутиите за да си го најдам производот и си отидов на каса да го купам. Самопослуга.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Се шишам еднаш на два месеца, philips bt 7210 /15 е 5700 денари за тие пари мојот фризер ке ме шиша во наредните 6 години и три месеци:p или 4 ипол години со се бричење :eek:h:

???

Тоа е тример за брада, не е за шишање коса. Плус има луѓе што си ја средуваат брадата на 2-3 дена или не сакаат бричење до кожа, така да математикава твоја нема врска ни со тримерот, ни ништо. И бонус - тример е за кратење брада, не е за бричење. o_O

Со среќа кај фризерот наредните 4 и пол години коа ќе му побараш да ти ја скрати брадата по твоја желба до милиметар прецизно.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.153
16.244
Во понеделникот отидов во старо-новоотворениот салон во Соравија да земам wi-fi донгл, се проврткав ко пувеж у гаќи, видов дека не ме рецка никој, а тој производ го имаше само кај нив, си отидов до делот каде што сметав дека ќе го најдам производот, си брцнав рака у полицата си преместив кутиите за да си го најдам производот и си отидов на каса да го купам. Самопослуга.

Истиот случај и со мене што го пишав погоре:

Pa konkretno jas, no jas mozam da si dozvolam, ti ne si mi klient.

A nekoe gomce polupismeno tamu zastanalo do mene i si cepka na telefonot a me vide deka vlegov. Jas cekam 2 minuti, go gledam i se potkasluvam namerno. Dobar den, povelete?

Ako ti vlepam edna naopaku po muckata, mocko eden.

Site se takvi vo Set, do eden. Najinteresno e koga treba fiskalna da se odstampa. Togas ediot go vika drugiot 5 minuti i ovoj doagja so polna usta burek da odstampa smetka i sekogas softverot e kriv.

Abe, so takvo ponasanje gledaat klient vo oci, abe yoa ne e za veruvanje a kamo li za toleriranje. Abe sekoj jeben pat istoto se povtoruva. Pust TP-link pa syo mora kaj niv da vleguvam, pust da bi ostanal.

Не те ебат 2% бе другар. Абе ич не му чуе, си чепка он на мобилниот, сака на колена да му застанеш. И ко ќе му речеш те сече нејќе ни да те чуе, се дере на цел глас по колешка му и си продолжува, ичне го интересира дали тебе ти ги дупнал ушите и дали колешката го слушнала.

Целосни ретарди. Тоа многу зборува за квалитетот на менаџментот и самата фирма.
Али пази, ретардирана фирма некогаш може да изигра и во твоја корист кога сакаш да им упикаш нешто што си расипал, ако имаш среќа нормално. Ако немаш ќе си се нервираш јебига.

Тоа во Анхоч на пример не се случува. Сеа некој ќе рече: буууу, пууу, намќор еден си запнал со безгрешните Анхоч, мајка ти да не работи таму.
Не бе, не работи мајка ми таму, ама ајде ела ќе одиме 5 пати у салон на Анхоч и ќе одиме 5 пати у салон на Сет. :)

Абе многу ми се погодени TP-Link па морам кај нив ради тоа да влегувам. Иначе порано кога имав можност од други увозници да ги зимам, немав стапнато уопште.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
@Astro епа и мене ми е ради тоа TP-Linkot :D

Не дека во Анхоч сум имал нешто вау искуство. Имав пишано претходно како се молев со тие од Сити Мол да ми отворат механичка тастатура да видам како е на осет за да знам дали ми одговара, додека во сет пред мене ја отвори изложената си пробав, и од магацин ми извади нова за да ја купам со попустче плус. Не се сите ѓубриња секаде, ама ги има во голем број.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно