Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.777
За ајфон јузери Самсунг ЈОК. Боље некој пофенси Шајоми за да нема нервози :)

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Ja da sum na tvoe mesto za android Nexus 6P, ili bi cekal Mi 5.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
437
612
Moмци ајде малку помош ако може.Имам еден стар телефон LG l5 кој ми е од работа даден.
Нешто почна да ми кочи во последно време па решив да избришам некои работи.Влегов во Фајл менаџер и по грешка ја промашив и сум ги избришал сите слики,сите контакти(не се многу околу 20 али важни ми се).

Дали може нешто од ова да се поврати и како??

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Moмци ајде малку помош ако може.Имам еден стар телефон LG l5 кој ми е од работа даден.
Нешто почна да ми кочи во последно време па решив да избришам некои работи.Влегов во Фајл менаџер и по грешка ја промашив и сум ги избришал сите слики,сите контакти(не се многу околу 20 али важни ми се).

Дали може нешто од ова да се поврати и како??
Секој андроид што има гугл акаунт, има опција за ресторе на контактите преку веб простапот на гмаил. Пробај од таму, мислам дека ги памти посчедните неколку промени, и ти ја враќа состојбата во одреден временски период..

Инаку, нема друга шанса ако не се бекапирани или синхронизирани.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
437
612
Секој андроид што има гугл акаунт, има опција за ресторе на контактите преку веб простапот на гмаил. Пробај од таму, мислам дека ги памти посчедните неколку промени, и ти ја враќа состојбата во одреден временски период..

Инаку, нема друга шанса ако не се бекапирани или синхронизирани.
Ќе проверам баш сега

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Праќал ли некој мобилен по карго и колку е безбедно да се направи замена ?
Безбедно е зошто да не. Спакувај го како што треба и немаш мака. Јас со Глобко имам одлично искуство. И преку работа ги користиме нив редовно за се и сешто.

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
ako treba so otkupnina preku glopko pari ce si zemis po 3/nedeli taka da ili kurir ili kargo 100 % isprobani i efikasni a preku glopko se otepav od zaebancii ko trebase da si zemam otkupnina.

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
Безбедно е зошто да не. Спакувај го како што треба и немаш мака. Јас со Глобко имам одлично искуство. И преку работа ги користиме нив редовно за се и сешто.

Треба да направам замена со телефони,треба нешто да наведам дека и он треба да ми прати нешто ? во случај да не ме зезне да заврши он со два телефона

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Ризичнo е тaкa зa зaменa, oсвен aкo не си сигурен вo чoвекoт.
Мoжеш дa нaведиш декa требa и oн дa ти пушти пaкет, телефoн, нo не верувaм декa вo кaргoтo ќе прoверувaaт мoдел, испрaвнoст, oригинaлнoст, итн..

Зa зaменa јaс би oтишoл личнo, пa мaкaр и 200км.

42 мкд е нaфтaтa, еб*гo. :D

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
+1 и од мене да си провериш на лице место ти.
Карго секако нема да се нафати да го провери, па макар и да провери ја не верувам се додека не видам со свои очи. :)

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
+1 и од мене да си провериш на лице место ти.
Карго секако нема да се нафати да го провери, па макар и да провери ја не верувам се додека не видам со свои очи. :)

Не ми е никој да проверува што и како,само сакав да знам дали можам да пишам во каргото дека за да го подигне мојот телефон треба да го прати неговиот и game over ништо повеќе :)

Bobica

read-only
21 јануари 2016
5
1
Здраво дечки, иам еден проблем со ајфон 5, одеднаш ми го снема батери јусиџ, т.е не ми ги покажува апликациите која колку трошела батерија, ми стои само Battery information will be available after using iphone for a few minutes. Напраив мастер ресет, напраив ристор празнев до 0 полнев до 100 и пак ништо, солуција некоја? Фала ви

Dinamit

hello world
25 мај 2013
437
612
Или рутирај и потоа стави апликација undelete со тоа ќе ги врати избришаните фајлови.
Реално врска немам од рутирања и такви работи.Сликите гледам ги врати откако ја извадив и ставив пак картичката и го поврзав со усб кабел.
А за именикот тоа е.Ништо здравје,освен телефоните треба се да е тука така да ќе остане на ова како што е.Фала во секој случај

Bobica

read-only
21 јануари 2016
5
1
Здраво дечки, иам еден проблем со ајфон 5, одеднаш ми го снема батери јусиџ, т.е не ми ги покажува апликациите која колку трошела батерија, ми стои само Battery information will be available after using iphone for a few minutes. Напраив мастер ресет, напраив ристор празнев до 0 полнев до 100 и пак ништо, солуција некоја? Фала ви
xWbwLLk.png

Решение има некој или слабо?

Bobica

read-only
21 јануари 2016
5
1
Мислам дека е баг во најновиот софтвер, веројатно ќе треба да причекаш понова верзија.
претходно ми го имаше , сменив батерија на почетокот го имаше 1-2 дена после го снема, напраив ристор, празнев до 0 полнев до 100 ... пак исто а за софтверот истиот го имаат уште неколку другари кај нив си покажува јусиџ ...

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
682
972
Очигледно поврзано со батеријата тогаш. Наједноставно е да се обратиш до местото каде што ти ја замениле истата.

Bobica

read-only
21 јануари 2016
5
1
Очигледно поврзано со батеријата тогаш. Наједноставно е да се обратиш до местото каде што ти ја замениле истата.
Батеријата ја заменив јас лично, а ја купив од човек нова неотпакована...ќе ја вратам старата сега и баш ќе видам дали ќе ми покаже јусиџ па ќе пишам овде... фала во секој слуај

Bobica

read-only
21 јануари 2016
5
1
Батеријата ја заменив јас лично, а ја купив од човек нова неотпакована...ќе ја вратам старата сега и баш ќе видам дали ќе ми покаже јусиџ па ќе пишам овде... фала во секој слуај
Дефинитивно до батеријата е, ја вратив старата батерија и се врати батери јусиџ ...

MartinGR1MR

hello world
14 јуни 2014
165
71
Имам Самсунг гранд прајм,има ли чаре за префрлање апликации на сд карта или мора рут да се направи?Ако треба рут дајте некој линк со поубави упатства и некое проверено програмче.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Реално врска немам од рутирања и такви работи.Сликите гледам ги врати откако ја извадив и ставив пак картичката и го поврзав со усб кабел.
А за именикот тоа е.Ништо здравје,освен телефоните треба се да е тука така да ќе остане на ова како што е.Фала во секој случај
За именикот требаше да сихронизираш на твојот акаунт што е регистриран на твојот мобилен и пак пробај да сихронизираш и можеби ќе ви врати именикот од ,,облакот"

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно