Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
А ти зошто комплет сите си ги избришал наместо само тие каде што нема нагласено проценка?
ради тоа што така сакал,едноставно не се прави паметен и не се прави будала со сила.прочитај си ги убаво правилата,пошто важат за секој ни ти ни некој,друг е тука посебен за да си има некакви привилегии за сите е исто.и доста само нешто се буниш земи прочитај правила и терај по нив.како што го правиме сите тоа,а ако не ти одговара и си продолжиш со истото темпо за жал нема да бидеш на 3дена него засекогаш баниран.па ти одбери што ке правиш позз.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.882
34.183
roka.mk
Правилата се тие, а повеќето членови се сложиа со истите, и затоа ќе се почитуваат.

Поздрав и вратете се на темата ве молам.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
515
327
Негативно искуство со Aowek. Ми прати по карго расипана матична плоча што сакаше одма да му ја платам. По натегање го смени начинот на подигање да платам само за испораката али матичната беше неисправна. Отидов во Скопје да му ја вратам но неможеше да одвои 10 мин да му ја дадам лично. И денеска му ја пратив по карго. Избагавајте било каков пазар со овој член.

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
865
949
Јас на твое место би ја фрлил матичната во некој ендек, а тој нека си ја бара. Какви луѓе постојат не ми се верува, дури и ме нервира што такви се трткаат по форумов.

BaDMaN

hello world
26 април 2007
116
99
MarkoIvanov, крајно неозбилен... Не сакав да го пишам тука ама веќе сум крајно изнервиран... Пред една недела се договараме да ги земам деловите од огласот што ги има http://it.com.mk/forum/index.php?th...гурација-lga775-цел-систем-без-Хардиск.31852/ .Најпрвин не го делил посебно, после ми пишува да почекам 2-3 дена, ок поминаа и тие 2-3 дена и пак не можело на делови. Денеска пишувам дали ќе може без графичката од огласот, прво може дај ми податоци, сеа во последен момент пак неможело. Извини другар, ама тука мислам дека неможеш така да продаваш..

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
MarkoIvanov, крајно неозбилен... Не сакав да го пишам тука ама веќе сум крајно изнервиран... Пред една недела се договараме да ги земам деловите од огласот што ги има http://it.com.mk/forum/index.php?threads/Се-продава-конфигурација-lga775-цел-систем-без-Хардиск.31852/ .Најпрвин не го делил посебно, после ми пишува да почекам 2-3 дена, ок поминаа и тие 2-3 дена и пак не можело на делови. Денеска пишувам дали ќе може без графичката од огласот, прво може дај ми податоци, сеа во последен момент пак неможело. Извини другар, ама тука мислам дека неможеш така да продаваш..
E аман бе другар,што си оштетен ти тука?Па секој може да се предомисли во последен момент или да најде друга подобра понуда.

BaDMaN

hello world
26 април 2007
116
99
3 пати ме лаже во последен момент, не сум оштетен ама договорени ми се деловите да ги земат, и после се предомислува... не еднаш, 3 пати е тоа веќе не личи ни најмалку на озбилен....како утре некој да бара да купи нешто од него

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
како и да е е сепак негативно искуство,ете ке го имаме во предвид како не одговорен и да си знаеме,дека може во секој момент да се предомисли и дека не е воопшто сериозен продавач.

Bozter

Баниран/a
24 октомври 2011
1.399
695
како и да е е сепак негативно искуство,ете ке го имаме во предвид како не одговорен и да си знаеме,дека може во секој момент да се предомисли и дека не е воопшто сериозен продавач.

не се јачајте меѓусебе. го знам дечкото, океј е. има многу понуди за системот. Ако добил подобра понуда од бадман зошто да не би ја искористил?
JasSum и дејан кажаа како иде на форумов. Додека не се сретнете да му дадеш пари , ништо не се важи. Џентлменски збор у македонијава? Тешко..
И мене ме зезнаа за I5 2500k , и за Ipod Shuffle , и што? ништо. затоа ќутете.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.681
3.290
за жал нема џентлменски збор. а сум за тоа.
затоа имате проверени членови. затоа имате одма јавување и кажуваш кај да донесам пари а не се ценкаш.
бар ја така сум правел најчесто ако сум ептен заинтересиран. се јавувам и прашувам кај да донесам пари (нек потврди гојдо :) )

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64

Ете на пример тебе сум те чекал саат време пред веро во Аеродром со монитор во раце на -5 температура, не се појави а не се ни јавуваше кога ти звонев, иако претходно добро се договоривме, па сигурно додека чекав сум ти звонел 30 пати, ти пишав и пораки ама залудно, се вратив назад и ти звонев од друг број одма се јави и само што ми го слушна гласот експресно го исклучи телефонот...така да муда за бубрези продавај на друго место за тоа кој колку бил чесен и одговорен....
Ете да знаете сите дека цитиранов член ми има одземено скапоцено време и нерви со неговата неодговорност..

Aowek

user
14 април 2012
1.231
1.201
Негативно искуство со Aowek. Ми прати по карго расипана матична плоча што сакаше одма да му ја платам. По натегање го смени начинот на подигање да платам само за испораката али матичната беше неисправна. Отидов во Скопје да му ја вратам но неможеше да одвои 10 мин да му ја дадам лично. И денеска му ја пратив по карго. Избагавајте било каков пазар со овој член.
Ставров ја ти кажав за матичната дека може не работи а не ти реков работи 100 посто ти реков дека не ни знам дали работи а не како што си пишал тука и со парите утнав и кое натегање имаше ми каза оди смени средив тоа за 1 ден а тоа за лично предавање ми излезе работа тука изглеа ко да сум сакал да ти шитнам расипана матична а сум ти кажал работи

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ете на пример тебе сум те чекал саат време пред веро во Аеродром со монитор во раце на -5 температура, не се појави а не се ни јавуваше кога ти звонев, иако претходно добро се договоривме, па сигурно додека чекав сум ти звонел 30 пати, ти пишав и пораки ама залудно, се вратив назад и ти звонев од друг број одма се јави и само што ми го слушна гласот експресно го исклучи телефонот...така да муда за бубрези продавај на друго место за тоа кој колку бил чесен и одговорен....
Ете да знаете сите дека цитиранов член ми има одземено скапоцено време и нерви со неговата неодговорност..
се десило еднаш пошто околностите ми биле такви,и сум бил сигурно во фрка чим не сум ти вратил.на форумов кој земал од мене нешто мн добро знае какви делови сум дал.а дали ти ке мислиш лошо за мене ама искрено баш ич к*р не ме боли другар.твое мислење твој стаф така да тоа е тоа да не должиме.ете ако некого сум заебал за дел нека ми пише.пошто не сум комбинатор како што ги има на форумов.а верувај има мн мн комбинатори за делови поготово тука да не ги кажам БИЗНИСМЕНИ хахах пошто е смешно така да ги наречам.

не се јачајте меѓусебе. го знам дечкото, океј е. има многу понуди за системот. Ако добил подобра понуда од бадман зошто да не би ја искористил?
JasSum и дејан кажаа како иде на форумов. Додека не се сретнете да му дадеш пари , ништо не се важи. Џентлменски збор у македонијава? Тешко..
И мене ме зезнаа за I5 2500k , и за Ipod Shuffle , и што? ништо. затоа ќутете.
така е ;)

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64

Не ме ни интересирало, ниту пак сум сакал да му кршам филм тука на форумов, ама сега се накурчив на темава коа видов дека се распукал со совети кон сите, како да е он светец..

MachineGunMan

Баниран/a
12 јануари 2013
228
129
Skopje
се десило еднаш пошто околностите ми биле такви,и сум бил сигурно во фрка чим не сум ти вратил.на форумов кој земал од мене нешто мн добро знае какви делови сум дал.а дали ти ке мислиш лошо за мене ама искрено баш ич к*р не ме боли другар.твое мислење твој стаф така да тоа е тоа да не должиме.ете ако некого сум заебал за дел нека ми пише.пошто не сум комбинатор како што ги има на форумов.а верувај има мн мн комбинатори за делови поготово тука да не ги кажам БИЗНИСМЕНИ хахах пошто е смешно така да ги наречам.

Па дури и да си бил во фрка, мислам дека не е коректно што не си се појавил и сега се обраќаш со таков тон. Дури и да ти изглегло нешто, треба да имаш разбирање за времето што (можеби ненамерно си му го потрошил и нервозите што (повторно, можеби ненамерно) си му ги предизвикал.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Па дури и да си бил во фрка, мислам дека не е коректно што не си се појавил и сега се обраќаш со таков тон. Дури и да ти изглегло нешто, треба да имаш разбирање за времето што (можеби ненамерно си му го потрошил и нервозите што (повторно, можеби ненамерно) си му ги предизвикал.
јбг тоа е тоа.

Не ме ни интересирало, ниту пак сум сакал да му кршам филм тука на форумов, ама сега се накурчив на темава коа видов дека се распукал со совети кон сите, како да е он светец..
hahah не бе ти си тука светецот.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Фрки нешто на форумов, а у :D

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64

Да тоа е тоа, али можеше бар порака да ми пратиш ако веќе не си можел да се јавиш, пиши батка ја не идам не ме чекај, а вака ми остави впечаток дека намерно не се јави и не ти беше гајле што чекав надвор еден саат..така да намерно го стори тоа...
Значи не е исто твоево со споредбата некој да откаже продажба/купување во последен момент, барем информирал..

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589

+1

@DaVoRkNe Не верувам дека да беше обратно ќе сакаше да чуеш коментари како:

"се десило еднаш пошто околностите ми биле такви,и сум бил сигурно во фрка чим не сум ти вратил."

"а дали ти ке мислиш лошо за мене ама искрено баш ич к*р не ме боли другар"

"пошто не сум комбинатор како што ги има на форумов"

"јбг тоа е тоа."

Тебе лично не те знам и затоа неможам да кажам ваков си/онаков си. Ама штом двајцата се сложувате дека тоа се десило не е во ред твоето понашање. Најмалце што можеш да направиш е да му се извиниш на човекот.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно