Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кој телефон е најдобар Xperia S, Galaxy S II, One S или Google Nexus 4

bale50

read-only
2 декември 2012
11
0
Сакам да купам андроид телефон ама не можам да се одлучам па вие што ги имате овие телефони пофалете ги или искритикувајте ги

Претенденти се:
- Google Nexus 4 LG ( се очекува Гугл да го продава за 299 долари за 8 Гига хард, убав е, голем екран, солидна камера 8 Мегапиксели, 4 јадрен процесор, 2 гига рам, ама негативна страна е што нема мемориски слот, стаклена позадина има, сам бега од џеб :), ако падни 99% ке се скрши стаклото назад

- Sony Xperia S( овај брз е, спремен е, располага со 1.5 Гигахерци Дуал Кор, 1 Гига рам, 32 Гига внатрешна меморија хард, исто нема слот за мемориска, камерата 12 Мегапиксели малку мати особено навечер, невкусни копчиња има напред не многу практични, користи Андроид 2.3 со можност за надградба на 4

- Samsung Galaxy S II( велат најдобар телефон, ама јас велам се додека не излезе S III, 8 Мегапиксели камера, Дуал Кор 1.2 Гига, не се крши колку и да паѓа, од пластика е маската, и овај стар андроид користи не знам до кој можи да се апдејтова
- HTC One S не знам што да кажам солиден, добар на излгед, добра камера 8 Мегапиксели слични перформанси ама некако HTC не ми напраиле некој кеиф макар што и за него би можел да се одлучам

Sintrax

hello world
20 септември 2012
105
85
Skopje
Јас би ти предложил HTC од лично искуство плус ти доаѓа со Андроид v4.0 со можност за надградба на v4.1, има 1.5 dual core cpu, 16 ГБ меморија (нема слот за мемориска картица), 1 ГБ рам, 4.3` дисплеј и 10 часа разговор капацитет на батерија со други зборови Li-po 1650 mah :) , исто така тука би ги издвоил Nexus и Galaxy S II како телефони што би влегле во потесен круг на избор. Мој совет е да ја отфлиш Xperia S како опција поради горенаведеното што веќе сам си го кажа со тоа што би ја потенцирал Андроид верзијата и можноста за надградба. За Galaxy S II нема што многу да се додаде бидејќи е општо познат како еден од подобрите телефони на пазарот (нема да згрешиш ако се одлучиш за него). А Nexus мислам дека ти е најдобар од сите дисплеј 4.7, cpu исто како HTCто 1.5 dual core, 2ГБ рам, нема слот за мемориска картица ама па затоа иде во верзија од 8 или 16 ГБ, Андроид верзија 4.2 со можност за надградба на 4.2.1, 15 часа разговор или 2100 mah и 1.3 мегапиксели предна камера додека Samsug SII има 2 мегапиксели, а HTC One S има VGA камера. Значи се се сведува на твојот личен буџет/вкус/потреба/избор. Мое мислење и избор би бил дефинитивно Google Nexus 4 LG. Се надевам дека ќе направиш добар избор па пиши што си купил ;)

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Samsung SIII e vekje izlezen nz zosto vikas se dodeka ke izleze

Od ovie 4 pogore - Samsung Galaxy S II ili pak Galaxy S III

bale50

read-only
2 декември 2012
11
0
што мислите дали ке падни цената на Galaxy S III, HTC One X откако ке излези Nexus 4, ме интересира за евопски и американски пазар пошто планирам од онтернет да купам

Sintrax

hello world
20 септември 2012
105
85
Skopje
што мислите дали ке падни цената на Galaxy S III, HTC One X откако ке излези Nexus 4, ме интересира за евопски и американски пазар пошто планирам од онтернет да купам
Со оглед на тоа што Nexus 4 ќе биде само 300 долари мое мислење е дека би требало за да останат конкурентни бидејќи самиот Nexus 4 има одлични перформанси и може да застане на иста линија со SIII и One X.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Дали знаеш која ќе биде цената на Nexus 4 во Македонија и кога би го донеле ? По тоа што го пишува по форумиве за мобилни, во државите каде што нема google play store(а таква е и нашава држава), цената би била многу поголема од 350$ за 16GB модел. Во Америка и Европа, по вториот бран на продажба на телефонов, оди out of stock за неколку часа. Освен ако немаш некој човек да ти го нарача од Америка или од држава во Европа кај што има google play store, ќе треба да почекаш доста време за него. Инаку, нема збор vanilla андроид искуството е уникатно и неспоредливо. Излегувањето на Nexus 4 и тоа што google има мн добра цена за отклучен телефон со вакви перформанси може да направи промена на пазарот, но не верувам драстична. Од овие што си ги навел, а го има кај нас на пазарот, S3 без двоумење ако не ти смета пластика на телефон од 500 евра.

dj_kwin

hello world
27 февруари 2009
54
1
а дали некој тука на форумов има некаква информација кога се враќа нексус на гугл плеј?

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.253
5.589
Скопје
Ако сакаш да имаш најдобро андроид искуство земи Нексус 4. Нема подобро.

Само ако планираш да го земеш од Гугл, малку потешко, се распродаваат за 20 минути откако ќе ги пуштат во продажба.

а дали некој тука на форумов има некаква информација кога се враќа нексус на гугл плеј?
Вчера зборев со другар од USA на Viber и му реков да отвори Гугл Плеј, и го имаше 16ката на лагер, 8-мицата не. Се сомневам дека сега уште ги има. Ама од тоа што читам кај америве, многу долго се чека за достава 6-8 недели наводно.

Mao

user
5 јуни 2007
1.342
1.100
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Најдобриот од овие е Гугл ЛЏ Нексус 4. Од проста причина што има подобри карактеристики од другите и нативна андроид поддршка од гоогле.Што значи можеш да правиш апдејт без да инсталираш ромови.

dj_kwin

hello world
27 февруари 2009
54
1
Ако сакаш да имаш најдобро андроид искуство земи Нексус 4. Нема подобро.

Само ако планираш да го земеш од Гугл, малку потешко, се распродаваат за 20 минути откако ќе ги пуштат во продажба.

Вчера зборев со другар од USA на Viber и му реков да отвори Гугл Плеј, и го имаше 16ката на лагер, 8-мицата не. Се сомневам дека сега уште ги има. Ама од тоа што читам кај америве, многу долго се чека за достава 6-8 недели наводно.

хм, јас сум во Шпанија и планирав да го купам ама летна за мн брзо време, сега чекам втор бран тука сум до 4ти јанураи али кој ти зна дали ќе го вратат пак :/

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.253
5.589
Скопје
хм, јас сум во Шпанија и планирав да го купам ама летна за мн брзо време, сега чекам втор бран тука сум до 4ти јанураи али кој ти зна дали ќе го вратат пак :/
Момак кликај редовно на страната и чекај да го пуштат, може да го нарачаш, ама дали ќе ти го испорачаат до 4ти. Ако имаш некој да ти го прати после, ама па да не повлече тоа плус трошок.
Што читав за америве, дури пуштале и некои скрипти да прават автоматски refresh и да кликне на Buy now :). Се надевам ќе го начекаш, од тие што беа наброени погоре, мислам дека е најдобар Нексусот.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
The 16GB Nexus 4 is still ready to be added to virtual carts, so would-be Nexus buyers aren't totally out of luck, but that model is currently listed as shipping in six to seven weeks.
Ова важи за USA, а јас изгубив надеж дека за солидна цена ќе го најдам Nexus 4 во Македонија во наредниве 2 месеца.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.253
5.589
Скопје
.. а јас изгубив надеж дека за солидна цена ќе го најдам Nexus 4 во Македонија во наредниве 2 месеца.
Се претпоставува дека LG ќе го продава во тие земји каде нема Google Play, и дека цената ќе биде 500+ евра. Ова веќе е скоро двојно поскапо од цената по која продава Google, ама ништо чудно они да го субвенционираат телефонот.

Од друга страна пак, Нексус 7 (16GB) во Сет се продава по солидна цена од 230 евра, што не е далеку од тоа што Google го продава.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Од друга страна пак, Нексус 7 (16GB) во Сет се продава по солидна цена од 230 евра, што не е далеку од тоа што Google го продава.

Сет го продава Нексус 7 32 гига за 14.500 ден, а 16 гига за 13.990. Со оглед на тоа дека плаќаат давачки за увезување на уредот во државава и разни такси, ова е супер цена за Нексус 7.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.253
5.589
Скопје
Сет го продава Нексус 7 32 гига за 14.500 ден, а 16 гига за 13.990. Со оглед на тоа дека плаќаат давачки за увезување на уредот во државава и разни такси, ова е супер цена за Нексус 7.
Истото го кажав :). 230 евра се 13.990 (малку повеќе). Одлична е цената секако. А не знаев дека го нудат и 32 гига моделот.

bale50

read-only
2 декември 2012
11
0
LG отсекогаш ми биле одбивна фирма, немат некојси квалитет, слаб екран и камера од секогаш имале, а плус сега треба да го пазам да не ми падни и да се скрши, а тоа е невозможно, сега ако падни цената на One X, ке ибиди стеснат изборот меѓу него, Sony Xperia S и Nexus 4 LG

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.609
LG отсекогаш ми биле одбивна фирма, немат некојси квалитет, слаб екран и камера од секогаш имале, а плус сега треба да го пазам да не ми падни и да се скрши, а тоа е невозможно, сега ако падни цената на One X, ке ибиди стеснат изборот меѓу него, Sony Xperia S и Nexus 4 LG
Ако немаш футрола секој телефон ќе се измасакрира ако ти падне на цврста подлога.
А инаку за квалитетот нема муабет бидејќи е нексус, без разлика што е од LG. Е сега, и мене ми е глупо стаклото на новиот нексус од позади, сосема непотребно.

bale50

read-only
2 декември 2012
11
0
оти сте толку против xperia s, плус тоа тешко ке биди за 300 долари да се најди нексусот

Sintrax

hello world
20 септември 2012
105
85
Skopje
Можеби Нексусот нема да се најде за 300$ ама неможе ни од далеку да се споредува со Xperia S :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно