Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Работа од дома: благослов или клетва?

Работа од дома е...

• Благослов – флексибилност, удобност, тишина

Гласови: 36 45,6%
  • Клетва – хаос, самотија, 24/7 достапност

Гласови: 4 5,1%
  • Нешто помеѓу – зависи од денот и интернетот

Гласови: 11 13,9%
  • Ја сум за хибридно – идеално: 2–3 дена дома

Гласови: 27 34,2%
  • Не работам remote – преферирам канцеларија

Гласови: 1 1,3%

• Вкупно гласале
    79

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.091
1.391
Имам понуда за работа за хибрид моментално, но сѐ уште размислувам. Таа целосна слобода на full remote ми е многу битна увидов. Сѐ уште не сум одлучил, а па ни процесот не е целосно поминат.

Мислам дека ќе му побарам многу висока плата за да ме одбијат да не ми е криво дека сум ја продал full remote слободата за таква некоја опција.
Леџит ти е муабетот. Јас сум во слична ситуација, но проблемот е со хибридни или со домашниве remote компании е дека (оправдано) немаат конкуренција со платата што ја зимам full remote.
На кантар кога ќе ставам ајде 2-3 пати неделно у канцеларија за социјализација ама па упола плата никако не ми иде. Плус не знам што чурук менаџерЧе може да ми се погоди па да искочи да си пукам у колено :).

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.629
6.058
Битола
Еве баш НА МУАБЕТОТ: Путујем у Грчку да го брцниме дупо в море (госпожата вози), а демек работам од кола. К не го болет никој кај сум шо сум, битно да ми е сработено.

П.С. ќе тргнев и во 6 сабајле ама искрсна нешто. Додека да стигнам цела работа завршена ќе ми биде.

IMG20250801173248.jpg

kirev

senior
31 мај 2010
9.140
7.820
Апсолутно никој не се замара со ова, еден лаптоп за забава и се друго. Шо бараш тука/таму? Ќе лежам на плажа е одговорот. Што е и точно. 10 години истото, на никој око му нема трепнато и немам слушнато за нешто слично ни од колеги ни никој. Со имигрантите се замараат плус деновиве.
Не се замараат додека не почнат да се замараат... Дали е легално? Па не баш. Дали прогледуваат низ прсти? Моментално да. Емтое

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Еве баш НА МУАБЕТОТ: Путујем у Грчку да го брцниме дупо в море (госпожата вози), а демек работам од кола. К не го болет никој кај сум шо сум, битно да ми е сработено.

П.С. ќе тргнев и во 6 сабајле ама искрсна нешто. Додека да стигнам цела работа завршена ќе ми биде.

Погледнете го атачментот 152592
Реално, во сериозниот западен свет во денот ти даваат 2-3 часа за наградба, другото е работни задачи и сл. Ако сакаш да напредуваш ќе сработуваш повеќе, ако забушаваш ќе те казнат, дали си во канцеларија или си дома, не е важно.

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
249
541
Скопје
davorminchorov.com
Начинот на кој што се развива софтвер во индустријава (најчесто индивидуално без планирање) би одговарало со работа од дома.

Доколку тимот планира и го решава проблемот на хартија пред да дизајнира и кодира, има многу повеќе смисла да се работи од канцеларија.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно