Mapa na pokrienost dvb-tЗдраво. Стари луѓе сакаат да поседат месец два во Галичник. Треба телевизија. Наши канали пред се.
Дали да купуваат собна антена? И која ќе ја препорачате?
Или пак има некое ефтино решение без договор од нашиве оператори?
Благодарам
Супер чим си се снајдол со телевизијата, сега ако има предаватли таму од мрт ќе имаш и хд канали. Значи ги имаш сите мрт 1,2,3,4,5; собраниски, сител, канал 5, телма, алфа, алсат и инфо каналот од а1. Сликата е во SD-576i резолуција ама е добра, ако фаќаш хд канали тие се во 1080i резолуција.Решен проблем. Сет топ бокс од пазар за 20 евра и плус собна антена насочена колку може кон Стогово. Не сум таму но ми јавија дека вака средиле.
Ви благодарам на сите за помошта и одговорите.
Нема промени и натаму националните македонски канали може да се гледаат бесплатно.Да прашам, стариот сет топ бокс се расипа. Сега купивме нов. Но освен МРТ не може да се гледаат други фри то аир канали. Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
Не би требало да има некаква промена. Единствено приемникот да не е доволно "јак". Инаку би требало да фака неколку МРТ и 5-6 колку беа ТВ со национална концесија.Да прашам, стариот сет топ бокс се расипа. Сега купивме нов. Но освен МРТ не може да се гледаат други фри то аир канали. Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
Да пробаш рачно по фреквенција да ги побараш? Некој имаше пишувано на форумов за ова. Имав и јас слична ситуција пред 2 месеци кога нарачав антена од тему и скоро се фати освен МРТ каналите.Да прашам, стариот сет топ бокс се расипа. Сега купивме нов. Но освен МРТ не може да се гледаат други фри то аир канали. Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
Би требало да имаш чист видик спрема репетиторот од Стогово (према Дебар). Насочи ја антената во таа насока, покрени автоматско пребарување и би требало одма да ти ги препознае и емитува. Ме чуди што код ти бара а нема потреба. Освен ако е тоа до самиот бокс. Како шо спомнаа и членовите погоре национаниве канали се бесплатни.Да прашам, стариот сет топ бокс се расипа. Сега купивме нов. Но освен МРТ не може да се гледаат други фри то аир канали. Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
се најдовте по галичка линијаЧиј си ти дете?
каков код бара? дај слика.Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
каков код бара? дај слика.
PAINTING ART SET FOR CHILDREN EXTRALINK (88 pieces) PINK UNICORN
1.430,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16M, CARBON BLACK, GABU-209
33.990,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
SSD M.2 2TB TEAM GROUP MP33 NVMe, TM8FP6002T0C101
16.360,00 ден
MB 1200 H510M H2/M.2 SE ASROCK, 2xDDR4 3200MHz, VGA,HDMI, PCIex16, PCIex1, 4xSATAIII, 1xM.2, 4xUSB 3.2 Gen1, 2xUSB 2.0, 7.1 Channels, H510M-H2/M.2 SE
4.200,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден