Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Телевизија во Галичник

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
Здраво. Стари луѓе сакаат да поседат месец два во Галичник. Треба телевизија. Наши канали пред се.

Дали да купуваат собна антена? И која ќе ја препорачате?

Или пак има некое ефтино решение без договор од нашиве оператори?

Благодарам

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.842
1.653
Скопје
DVB-T (или како и да беше) има телевизорот? ако нема мислам дека треба set top box да се земе .. нели се префрли сигналот на јавните канали од аналог -> дигитал пред некое време

18 септември 2020
736
653
Македонија
Здраво. Стари луѓе сакаат да поседат месец два во Галичник. Треба телевизија. Наши канали пред се.

Дали да купуваат собна антена? И која ќе ја препорачате?

Или пак има некое ефтино решение без договор од нашиве оператори?

Благодарам
Mapa na pokrienost dvb-t
Провери преку линков дали има покривање на Галичник таму кај што ќе пристојуваш, друго решение е интернет и тв по потреба од телеком.

gego

Gaining Experience
6 декември 2009
329
352
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Бум тв со рибља кост антена насочена према Стогово. Да им позајми некој. Нај евтино, бес пари, е тв со дв-бт тунер и рибља кост. Или, ако е постар тв, да се купи двбт тунер, јас имам купено од Анхоч. Многу зависи и каде се во Галичник, на која позиција е куќата, ради квалитет на сигналот.

Последна промена:

alkibijad01

Gaining Experience
8 октомври 2016
342
376
Ако од прозорецот има оптичка видливост кон Стогово и најевтината собна антена ќе даде одлична слика. Сите македонски канали со национална фреквенција се фаќаат ако телевизорот, како што пишаа и пред мене, има DVB-T. Ако не, еден бокс од Анхоч врши работа.

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
Решен проблем. Сет топ бокс од пазар за 20 евра и плус собна антена насочена колку може кон Стогово. Не сум таму но ми јавија дека вака средиле.

Ви благодарам на сите за помошта и одговорите.

18 септември 2020
736
653
Македонија
Решен проблем. Сет топ бокс од пазар за 20 евра и плус собна антена насочена колку може кон Стогово. Не сум таму но ми јавија дека вака средиле.

Ви благодарам на сите за помошта и одговорите.
Супер чим си се снајдол со телевизијата, сега ако има предаватли таму од мрт ќе имаш и хд канали. Значи ги имаш сите мрт 1,2,3,4,5; собраниски, сител, канал 5, телма, алфа, алсат и инфо каналот од а1. Сликата е во SD-576i резолуција ама е добра, ако фаќаш хд канали тие се во 1080i резолуција.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
Штом дознам ќе информирам кои канали ги гледаат. Стар е телевизорот со катодна цевка. Резолуција не им игра улога. Се додека има вести и турски серии добро е :)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.483
Мислења
995.688
Членови
36.486
Најнов член
CK
На врв Дно