Mapa na pokrienost dvb-tЗдраво. Стари луѓе сакаат да поседат месец два во Галичник. Треба телевизија. Наши канали пред се.
Дали да купуваат собна антена? И која ќе ја препорачате?
Или пак има некое ефтино решение без договор од нашиве оператори?
Благодарам
Супер чим си се снајдол со телевизијата, сега ако има предаватли таму од мрт ќе имаш и хд канали. Значи ги имаш сите мрт 1,2,3,4,5; собраниски, сител, канал 5, телма, алфа, алсат и инфо каналот од а1. Сликата е во SD-576i резолуција ама е добра, ако фаќаш хд канали тие се во 1080i резолуција.Решен проблем. Сет топ бокс од пазар за 20 евра и плус собна антена насочена колку може кон Стогово. Не сум таму но ми јавија дека вака средиле.
Ви благодарам на сите за помошта и одговорите.
Нема промени и натаму националните македонски канали може да се гледаат бесплатно.Да прашам, стариот сет топ бокс се расипа. Сега купивме нов. Но освен МРТ не може да се гледаат други фри то аир канали. Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
Не би требало да има некаква промена. Единствено приемникот да не е доволно "јак". Инаку би требало да фака неколку МРТ и 5-6 колку беа ТВ со национална концесија.Да прашам, стариот сет топ бокс се расипа. Сега купивме нов. Но освен МРТ не може да се гледаат други фри то аир канали. Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
Да пробаш рачно по фреквенција да ги побараш? Некој имаше пишувано на форумов за ова. Имав и јас слична ситуција пред 2 месеци кога нарачав антена од тему и скоро се фати освен МРТ каналите.Да прашам, стариот сет топ бокс се расипа. Сега купивме нов. Но освен МРТ не може да се гледаат други фри то аир канали. Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
Би требало да имаш чист видик спрема репетиторот од Стогово (према Дебар). Насочи ја антената во таа насока, покрени автоматско пребарување и би требало одма да ти ги препознае и емитува. Ме чуди што код ти бара а нема потреба. Освен ако е тоа до самиот бокс. Како шо спомнаа и членовите погоре национаниве канали се бесплатни.Да прашам, стариот сет топ бокс се расипа. Сега купивме нов. Но освен МРТ не може да се гледаат други фри то аир канали. Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
се најдовте по галичка линијаЧиј си ти дете?
каков код бара? дај слика.Бара некаков код за другите како што се Сител и сл. Дали има промена на ова поле?
каков код бара? дај слика.
MB 1851 Z890 ASUS ROG MAXIMUS Z890 APEX, 4xDDR5 9600MHz(OC), 2xPCIex16 5.0, 1xPCIex4, 1xPCIex1, 4xM.2, 4xSATAIII, DP, 5GbE LAN, 90MB1IP0-M0EAY0
39.310,00 ден
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
STREAM DECK STUDIO ELGATO, x32 LCD keys, 2 x 360° encoders, Rack Mount, 10GBO9901
59.260,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
HEADPHONES LOGITECH ZONE 305 MIDNIGHT BLACK Wireless + bluetooth, w/microphone 981-001458
5.790,00 ден