Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

Stefan999

hello world
1 февруари 2019
80
31
Skopije
Ме интересира дали некој има зимано од таму wap (перач од притосок)?

Се мислам да земам, прво го даваат како предлог
Јас го нарачав тој од 600 и нешто денари а има и по 1200 кои се поквалитетни.Па тоа ме интересира дали некој нарачал, а да е добар пиштол.

Последна промена:

CBB_6

BBC
9 декември 2016
369
1.147
Kako gi sledite pratkite sto odat preku MOne (milesped) i Viapost od temu?

Истото прашање го имам, како/каде да следам тракиг број 1000001169ххMK од M-ONE (Milsped) кој на нивен сајт за следење го јавува како грешен, и која курирска служба доставува во МК за нив?

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Истото прашање го имам, како/каде да следам тракиг број 1000001169ххMK од M-ONE (Milsped) кој на нивен сајт за следење го јавува како грешен, и која курирска служба доставува во МК за нив?
za M-ONE uste ne znam koj im gi prezema tuka, se nadevam nema da bide ViaPost. Prevaranti nevideni! Na nedostavena pratka pisuva deka e dostavena, a kurirot se pravi na toso. Vika ne znam jas toa, cim taka pisuva znaci e dostavena... ej mi idese da go aknam preku telefon. Aj sega odi dokazi deka ne ti ja dale (ni kod prakjaat-nisto). Na sekoja pratka moze da stisne deka e dostavena i da ne ja dostavi, avtomatski nemas dokaz deka ne ja dostavil. Pizdam!

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Вип пошта ги носат од м-one

kirev

senior
31 мај 2010
9.104
7.790
za M-ONE uste ne znam koj im gi prezema tuka, se nadevam nema da bide ViaPost. Prevaranti nevideni! Na nedostavena pratka pisuva deka e dostavena, a kurirot se pravi na toso. Vika ne znam jas toa, cim taka pisuva znaci e dostavena... ej mi idese da go aknam preku telefon. Aj sega odi dokazi deka ne ti ja dale (ni kod prakjaat-nisto). Na sekoja pratka moze da stisne deka e dostavena i da ne ja dostavi, avtomatski nemas dokaz deka ne ja dostavil. Pizdam!
Агенција за пошти?

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Не „фаќа“, и мислам дека и не може вака. Треба да ти го даде како промоција тебе лично како корисник.
Можно е да не фаќа. Инаку овој купон беше еден од најдобрите (според мене) затоа што сам си бираш што ќе купиш, а не како другите купони - бираш од понудените милион опции што се повторуваат во различен облик.
Агенција за пошти?
Се тегневме малце, ама завршив работа. Испадна дека им паднал системот па затоа настанал куршлус со бројчињата.. Инаку рекоа дека била во магацин и ќе ја доставеле за некој ден.. уште има надеж :) (п.с. курирот испадна доста коректен)

Optipro

lurker
5 мај 2021
619
466
Дали некој заприметил, дека на Тему сајтот, кога ке кликнеш на ,,Мои нарачки" или на ,,зачувани картички" редиктира до некоја веб страна која Bitsefender ја блокира како небезбедна.
Пробав од компјутер, лаптоп и windows таблет на истата страна редиктира.
Исклучив антивирус, пробав пак и редиктираше односно отвори минималистички Таб во горното ќоше од екранот..

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.116
3.603
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Дали некој заприметил, дека на Тему сајтот, кога ке кликнеш на ,,Мои нарачки" или на ,,зачувани картички" редиктира до некоја веб страна која Bitsefender ја блокира како небезбедна.
Исклучив антивирус, пробав пак и редиктираше односно отвори минималистички Таб во горното ќоше од екранот..
не се случува тоа кај мене - со тоа што јас кликам на „my orders“ - неам намера да го користам temu на македонски, којзнае каков олош превод имаат.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.347
2.771

нема нешто такво кај мене, отвара одлично. Користам само оној стандарден антивирус на Виндовс. Можно е да имаш некој вирус искрено, вака смрди работава како што пишуваш.

Optipro

lurker
5 мај 2021
619
466
нема нешто такво кај мене, отвара одлично. Користам само оној стандарден антивирус на Виндовс. Можно е да имаш некој вирус искрено, вака смрди работава како што пишуваш.
Тешко да Bitsefender Premium Security, ке остави скриен вирус.. блокира и бриши се што е можно и неможно.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Ocigledno temu e pointeresen i poeksplatiran od ostanatite kineski sajtovi. Kako li gi naogjaat broevite?! IMG_4268.png
IMG_4269.png

Ps. Dali vrakjal nekoj naracka od temu i kako odi procedurata?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.056
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Дали има начин да се исклучат Досадните верификации со кликање по сликите??

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.056
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Се среди тоа од погоре..друго прашање. Како нов корисник добив 600 ден, наполнав кошница и платив ама после видов дека има опција да се додатат уште работи..плати со еден клик...додавам уште една работа ама ми ја дава следната порака во атачмент.
Дали ако додадам друга картица ќе биде додаден новиот итем во истата нарачка?

Атачменти

• aaaa.jpg
    aaaa.jpg
    22 KB · Прегледи: 53

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
На моја пратка од 22.04 стои “On a delivery vehicle” и уште не ми ја испорачуваат

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.805
6.500
SK
Се среди тоа од погоре..друго прашање. Како нов корисник добив 600 ден, наполнав кошница и платив ама после видов дека има опција да се додатат уште работи..плати со еден клик...додавам уште една работа ама ми ја дава следната порака во атачмент.
Дали ако додадам друга картица ќе биде додаден новиот итем во истата нарачка?
Прво, можеби не си ја запамтил картичката во апликацијата. Или немаш средства. Или имаш лимит, итн.

Второ, не додавај производи во постоечка пратка. Одделно купувај ги нарачките, подобро е за евентуални проблеми со ЕЛС кај нас. Немало засега проблеми со пратки од Тему, ама има со практи од Али. Над 22 евра пратка си наплаќаат некои додатни 20 евра свои измислени давачки.
Освен тоа, чекај промоции. Веројатно ќе ти дава сега неколку пати производ со ХХ проценти попуст. Колку поскап производ толку поголема сума ќе ти намали, на пример нешто од 1200ден. со 50% попуст ќе биде 600. Потоа попустот ќе се намалува ама пак има што да се одбере.

Јас вака се изнакупував работи кои досега не ги нарачував од Али заради поштарините. Ама и реално испадна дека некои работи се осетно поевтини. Поназад за ова дискутиравме, и некој ако сака сега можам да наведам примери кои испитано се поевтини од Тему во однос на Али, истите производи.

Не велам дека нема да купувам од Али, туку дека вреди да се провери прво каде е поевтино а второ некогаш е важна и побрзата испорака.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.056
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Картичката ја памти. Океј е, како што кажа за нарачките целта е бидена да се во едно купче. Првпст пошо се регистрирав ми даде купон од 600 ден па го искористив до в крај (платив 614 ден).
Засега нема што да нарачувам иако е заразен тему :)))
Знам за ЕЛС ја читам темата ама овде пишуваше декс е со ВИА пост па незнам колку е точно тоа..ќе видиме

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.805
6.500
SK
Така де, не да купуваш непотребни глупости. Eве јас како правам, ваљда и ти си имаш претстава што ти треба од работи кои ти требаат ама не се исплателе да се нарачаат од Али. Тие работи си ги ставаш во wish листа, и потоа само чекај кога ќе испаднат промоции.

На пример има куп алатчиња или додатоци за алат кои се осетно поевтини од Али, мислам на истите производи. Или работи како препреки за птици, едно 3 пати поевтини од истите во Меркур. Итн.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.837
4.056
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Има многу работи ама несакам што викаш да купувам глупости :) така со алиекспрес ми се деси пред 2 год, куп ситници изнакупив иако не ми требаа моментот ;)

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно