Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

EMILIJAS7K

read-only
4 јануари 2017
8
4
Би сакала да прашам кој мобилен оператор нуди најмногу интернет за најниска месечна претплата.

18 септември 2020
927
869
Македонија
Би сакала да прашам кој мобилен оператор нуди најмногу интернет за најниска месечна претплата.
Еве вака, ќе ти напишам подетално:
А1 припејд, 299 денари пакет со неограничени разговори и СМС, 10GB и неограничено на социјалните мрежи.
А1 постпејд пакет, ако раскинуваш договор, може да ти понудат за 349 денари 10GB и неограничени разговори и СМС и 2,5GB роаминг во западен Балкан.
Телекабел имаш различни пакети, најповолен пакет имаш за 600 денари 151GB интернет и 200 минути разговори. 2. 10GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи за 500 денари месечно. 3. 160GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи за 800 ден.
MTEL не е за земање постпејд, @kirev повеќе пати има пишано искуство со нив.
Телеком 549 денари (без телефон, или 599 денари со буџет) со 3GB интернет и неограничени разговори и СМС кон сите мрежи и 3GB роаминг во западен Балкан. Има пакети со повеќе интернет преку Телеком МК апликацијата, ама со тоа се плаќа и повисока сума.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
A1 ne ti nudat ako raskinuvas dogovor tuku ako si na pripejd i ako pobaras (vo nekoj partnerski salon e posigurno da dobies) A1 Special + tarifa 10GB internet so neograniceni min i sms kon site mrezi i nesto internet za zapaden balkan za 350 den no na dogovor od 2 godini.
Telekabel nudat najvekje internet za najmalku pari generalno i bez dogovor koga sakas raskinuvas.
Opcijata so A1 pripejd paket ne ja zemam vo predvid bidejki toa ne e mesecna pretplata i toa e paket koj e promotiven i moze bilo koga da go snema pocnaa da go teraat radi migriranjata od/na lajka i sl.

18 септември 2020
927
869
Македонија
Фала ви на сите.
Се извинувам ако не се изразив јасно...мене ми треба
Што повеќе интернет+неограничени разговори...
Дефинитивно Телекабел, за 800 денари имаш 160 GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи.

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Еве вака, ќе ти напишам подетално:
А1 припејд, 299 денари пакет со неограничени разговори и СМС, 10GB и неограничено на социјалните мрежи.
А1 постпејд пакет, ако раскинуваш договор, може да ти понудат за 349 денари 10GB и неограничени разговори и СМС и 2,5GB роаминг во западен Балкан.
Телекабел имаш различни пакети, најповолен пакет имаш за 600 денари 151GB интернет и 200 минути разговори. 2. 10GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи за 500 денари месечно. 3. 160GB интернет и неограничени разговори кон сите мрежи за 800 ден.
MTEL не е за земање постпејд, @kirev повеќе пати има пишано искуство со нив.
Телеком 549 денари (без телефон, или 599 денари со буџет) со 3GB интернет и неограничени разговори и СМС кон сите мрежи и 3GB роаминг во западен Балкан. Има пакети со повеќе интернет преку Телеком МК апликацијата, ама со тоа се плаќа и повисока сума.
Во А1 препејд дали има можност за интернет западен балкан?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.794
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Се активира ли некако пакет тој од 300 денари што е?
Ставивме 200 денари на еден од броевите и мислевме дека лајка пакетот што беше пак ќе се реактивира ама ништо.

И сега сакаме тој xtra talk што е 300 денари да активираме ама преку *100# дава само за 3 месеци најмалку, а сакаме еден.

18 септември 2020
927
869
Македонија
Се активира ли некако пакет тој од 300 денари што е?
Ставивме 200 денари на еден од броевите и мислевме дека лајка пакетот што беше пак ќе се реактивира ама ништо.

И сега сакаме тој xtra talk што е 300 денари да активираме ама преку *100# дава само за 3 месеци најмалку, а сакаме еден.
15010 преку контакт центарот јави се да ти активираат, така јас мислам дека ќе ти е најдобро.

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
215
151
Не сум целосно во тек, читам наназад страни, ама не сфатив а оскудни се и лајка и мтел со информации за „трансферов“.

Имам една „бекап“ сим картичка од лајка што спорадично сум ја користел, поточно многу ретко скоро никогаш за ако некаде требало некој free trial или слично да активирам. Не ми требало никогаш не сум активирал пакети, ми седи како "pay as you go“, денеска баш се логирав на лајка, претпоставувам уште не ми е префрлена на мтел, имам 50-60 денари.

Ја надополнував еднаш годишно или на 6 месеци (како беа условите не се сеќавам) и да имаш активност еднаш на неколку месеци. Дали ќе може истото на мтел да се прави, или со 100 денари само еден месец се продолжува?

18 септември 2020
927
869
Македонија
Не сум целосно во тек, читам наназад страни, ама не сфатив а оскудни се и лајка и мтел со информации за „трансферов“.

Имам една „бекап“ сим картичка од лајка што спорадично сум ја користел, поточно многу ретко скоро никогаш за ако некаде требало некој free trial или слично да активирам. Не ми требало никогаш не сум активирал пакети, ми седи како "pay as you go“, денеска баш се логирав на лајка, претпоставувам уште не ми е префрлена на мтел, имам 50-60 денари.

Ја надополнував еднаш годишно или на 6 месеци (како беа условите не се сеќавам) и да имаш активност еднаш на неколку месеци. Дали ќе може истото на мтел да се прави, или со 100 денари само еден месец се продолжува?
Важноста на ваучерот од 100 денари е 30 дена.
Во А1 на пример, над 100 денари имаш важност од 6 месеци, над 500 денари важност од цела година, а со 100 денари 3 месеци се продолжува бројот.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073

Od mtel nikoj ne znae sto i kako e

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
417
518
Две картички не ми работат во роаминг... Ќе барам утре техничка поддршка
Баш ме интересира дали ќе се реши проблемот. Ако не е тајна, во која земја не ти работи роаминг? Јас имав проблеми во Шведска, чекав неколку недели да се реши проблемот, но исто така касно ме префрлија.

Како што наведоа погоре, поиграј си со sim-toolkit и рестарт на телефон (или airplane мode на минута), исто така провери дали имаш доволно кредит за дојдовни/излезни повици, самото остварување на повик се наплаќа - немаш наведено што точно не ти работи.

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Odi od sim toolkit od opcija auto.na manual pa roaming
Неколкукратно во 2-3 земји. Нејќе па нејќе
Мислењето е автоматски споено:

Баш ме интересира дали ќе се реши проблемот. Ако не е тајна, во која земја не ти работи роаминг? Јас имав проблеми во Шведска, чекав неколку недели да се реши проблемот, но исто така касно ме префрлија.

Како што наведоа погоре, поиграј си со sim-toolkit и рестарт на телефон (или airplane мode на минута), исто така провери дали имаш доволно кредит за дојдовни/излезни повици, самото остварување на повик се наплаќа - немаш наведено што точно не ти работи.
Ништо не работеше. Ја регистрираше картичката дека е на МТЕЛ/Лајка ама не се закачуваше на ниедна мрежа (Хрватска, Словенија, Австрија). Портирани од Лајка. Сим тулкитот сега заврши работа (Хрв) на едниот сим - аутоматик, мануал/роаминг, мануал/Mакедонија, аутоматик... Ќе видиме за другата. Инаку знам дека морам да имам над 100 денари на сметка иако е активиран подолг пакет.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно