Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Денес на другар му се случи следново,му се јавуваат од карго за да му кажат дека имаат да му дадат две пратки а чека уште неколку купени од алиекспрес.Едната купена на 11ти а другата на 20 март.Ги подига и ги проверува тракинг броевите на пошта мк не дава никакви резултати.На странскиот сајт universal tracking го пишува денешниот датум на испорачана пратка само на унгарски јазик а нашата пошта ја нема никаде:
Via Post se tie...Privatna Posta. Skoro kaj site taka nisto ne pise na tracking deka se stignati vo MK.
Indijanskata taka nosat gi pratkite. Kaj mene dojdea so opel corsa stara 95togodiste.

25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Иам пратки од ~10ти јануар, во пошта дремат од 20ти Март.
А една лимон пратка нарачана на 9ти март ја добив на 4ти април.

ај сеа НЗС

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.701
3.344
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
кога ги подигнал пратките возачот побарал да му се потпише на телефонот.
Чекајте људи, нели ова е доволно дека е подигната пратката? пошто нели некој тука велеше дека приватниве ќе правеле сплетки некои? Ова дури е подобро од МК пошта каде што никаде не се потпишувавме па клошари некои за ебани 2 долари бараа поврат на пари.
2 пратки имам подигнато од виа пост и секогаш сум се потпишувал, пратките не биле од али ама секогаш биле профи со услугата барем за мене.

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
велите има многу вреќи во пошта неотворени па како тогаш знаат да ги одвојат оние кои се за Скопје(немаат поштари за достава) или внатрешноста(каде за 1 ден им се доставуваат).

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
Чекајте људи, нели ова е доволно дека е подигната пратката? пошто нели некој тука велеше дека приватниве ќе правеле сплетки некои? Ова дури е подобро од МК пошта каде што никаде не се потпишувавме па клошари некои за ебани 2 долари бараа поврат на пари.
2 пратки имам подигнато од виа пост и секогаш сум се потпишувал, пратките не биле од али ама секогаш биле профи со услугата барем за мене.
Ептен профи, не одговараат на мејл, не креваат телефон, немаме можност да ги следиме пратките. Абе малку ни е...

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.626
3.181
Пратка нарачана во ноември, вчера ја подигнав од главна пошта (со врски).

Решение е да има секој ден пратка со темпирана бомба. Ако не ја испратат на време да им рокне...
Ама па проблем е што голем дел се земачи на плата, па ќе ги потепа само тие што и онака одат на работа и колку толку нешто работат.

(дисклејмер: ова погоре е заебанција, не планирам праќање на експлозив по пошта)

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
Добро, за овие се работи: Viapost? Сега ги добив на телефон, ми рекоа дека не преземаат никакви пратки од Македонски пошти.

Последна промена:

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Добро, за овие се работи: Viapost? Сега ги добив на телефон, ми рекоа дека не преземаат никакви пратки од Македонски пошти.
Od aliexpress, ne od makedonski posti. Nema vrska makedonski posti. Mene mi kazaa deka imale napreveno dogovor so aliexpress. Fakticki samo pratkite od aliexpress selection standard stigat kaj niv. A toa drugoto aliexpress standard shipping ide preku makedonski posti.

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
Od aliexpress, ne od makedonski posti. Nema vrska makedonski posti. Mene mi kazaa deka imale napreveno dogovor so aliexpress. Fakticki samo pratkite od aliexpress selection standard stigat kaj niv. A toa drugoto aliexpress standard shipping ide preku makedonski posti.
Моментално имам и од Aliexpress Selection Standard и од Aliexpress Standard што од унгарската пошта ги покажува "Out for Delivery", а ги нема со никаков статус на сајтот на МК пошти.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Моментално имам и од Aliexpress Selection Standard и од Aliexpress Standard што од унгарската пошта ги покажува "Out for Delivery", а ги нема со никаков статус на сајтот на МК пошти.
Ako gi pisuva na parcelapp taka a gi nema na tracking makedonska posta toa znaci deka se so privatna posta.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Арни сте?
Пратка да ви стои 4 месеца маџарска и 2 месеца скопје = добро
Пратка за дви стигне дома за 15 дена и да ви ја донесат до врата а не сте платиле за курирска без никакви давачки плус = лошо
Многу доктрои заминаа немачка ама бидете упорни ќе се најде некој...

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
До сега не се случило во македонска пошта пратка да биде украдена...Случувало се само човечка грешка пратка погрешно да биде доставена и сл.
Да споро е знаеме нема поштари и доста проблеми има...ама кражба на пратки не се случило.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Епа и со право не то одобриле оштета. Не си одговорен. Едноставно истечел ти рокот. Што си чекал толку та 2 дена си закаснал...Ако е навистина пратка од 7000 евра требал си да запазеш роковите и тракингот за следење.
Се јавив во Виа, рекоа ги нема кај нас.
И други приватни пошти да не се во игра....

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.293
11.826
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Јас пред некој ден добив пратка преку некое карго, појма немам кое, мало портокалово пикапче. Viber ID пишуваше само kargo, и како бев во гужви изумив да прашам за кое карго станува збор. Претпоставувам Карго Експрес е.

Arahangel8

Баниран/a
18 февруари 2024
27
20
Хаосот ПРВО ДОАЃА овде,а потоа се шири,НИЕ сме како територија без морал,закон и принцип..
Она од погоре ,е исто и со моја пратка,дури добивам порка од Алиекспрес,дега е пратката дојдена..на нормално шапшал поштата нема ништо на нејзината страна за тракинг..Ние сме дефинитивно..ништо... Firefox_Screenshot_2024-04-13T18-29-23.622Z.png

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
друже. пошта сајтот во последни 4 недели работеше 3 дена, како ќе се синхронизира тракингот кога сајтот не работи, ГО ПРАДАДЕ КУЧАТА ИСКЛУЧЕН Е ОД ШТЕКЕР.
Помина и рамазан и сфе сајтот исклучен, поштар нема пратки нема

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
И јас ќе отворам приватна карго фирма. Со југо ќе носам пратки од алиекспес.
Мислењето е автоматски споено:

Хаосот ПРВО ДОАЃА овде,а потоа се шири,НИЕ сме како територија без морал,закон и принцип..
Она од погоре ,е исто и со моја пратка,дури добивам порка од Алиекспрес,дега е пратката дојдена..на нормално шапшал поштата нема ништо на нејзината страна за тракинг..Ние сме дефинитивно..ништо...Погледнете го атачментот 136707
Со приватна карго пошта ти е воа. Не го барај во македонски пошти.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar

кој те кочи? Фирмите кои носат имаат лиценца, отвори земи лиценца и носи, така работи капитализмот, ако си подобар од другите ќе ја земеш цела испорака

Arahangel8

Баниран/a
18 февруари 2024
27
20

Значи ,ако денес е Сабота,а мене ми го доставиле,Јас сум инаку од другите градови..значи,или да викнам гатачка..за да каже приближно..или да се надевам дека..некој Понеделник..ако сакаат ќе ја достават?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
моментално треба да пратиш датум до кога имаш рок за поврат на пари, за друго ништо немаш можност да промениш, приватна пошта до сега не знаеме за сличај на губење или не доставување, за пошта занаеме дека може да стои кај нив со месеци. Само прати датум за жалба и тоа е.И Приватна нема тракинг а пошта има ама месец дена не работи значи и таа нема. Вукојебина сме тоа е...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Само да ве потсетам на припазите со национализам и со вреѓање на татковината, да не биде не сум ви кажал... се пишува во правилата.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно