Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нарачки од Computer Universe

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Мислиш обратно. До 90€ од фирма на приватно лице се плаќа само ДДВ.
Да од 22 до 90 евра само ДДВ се наплаќа, јас сум згрешил.
Значи само 8% ќе плати за слушалките, ама сепак не се знае во ова вукојебина можи и да го царинат а можи и без ништо да помини.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Зависи како им е денот, пред две години другар купи 200 евра ссд и тоа со естра пакување опција (му дојде во огромна кутија) не го царинеа и плус 5% ддв само му рачунаа а јас истовремено земав 50 евра ссд во мала кутија ми наплатија 18% ддв :))) не вредеше ни да се расправам јбг.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
625
1.514
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Колку време да им дадам пред да почнам да ги замарам? :DПогледнете го атачментот 121637
моите последни пратки ги чекам месец и пол МАКС од CU.
Мислењето е автоматски споено:

Pali patikite i idi vo posta, nema so da cekas.
Не е в пошта оваа пратка (според скриншотот), туку чека царинска постапка и ќе почека некое време.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv

Не е в пошта оваа пратка (според скриншотот), туку чека царинска постапка и ќе почека некое време.
Ќе им дадам една недела, доста им е.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
625
1.514
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Не го лажи бе - уште во царина не му стигнала пратката..
Ne mi se ponasaj taka be i dosta farmas komentari, sekoj vtor komentar vo site temi e od tebe, dosaden si.

Ako ne e, eden do drug sektor se, kje moze odma da zavrsi rabota ako otide licno, vaka si go zemav i mobilniot od ali a i karticata od CU

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Ne mi se ponasaj taka be i dosta farmas komentari, sekoj vtor komentar vo site temi e od tebe, dosaden si.

Ako ne e, eden do drug sektor se, kje moze odma da zavrsi rabota ako otide licno, vaka si go zemav i mobilniot od ali a i karticata od CU
Знам дека кај железничка е тоа дупката, и ваљда со тракинг број ако појдам ќе завршам работа. Зато реков ќе им дадам една недела :)

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
625
1.514
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Знам дека кај железничка е тоа дупката, и ваљда со тракинг број ако појдам ќе завршам работа. Зато реков ќе им дадам една недела :)
Sum zavrsuval rabota bukvalno na prviot den koga kje se pojavela pratkata deka e na carina.

So mobilniot, me upatija kaj carinikot, ja najde pratkata,ja otvarase pred mene, mi dadoa nasoki da uplatam i da im ja prilozam utredenta. Za zal utre denta ne gi dadoa mobilniot mi rekoa deka mora da go pratat vo mojata maticna posta, pa zaradi ova go cekav use 1 nedela.

So karticata bese mnogu pobrzo bidejki shpediterot ja zbrka cela rabota mesto mene,mi prati na mejl kade i kolku da uplatam i utre denta si ja zemav.

theKatmer

hello world
10 јули 2022
106
112
Да знаете луѓе, доколку често отварате продукти на Computer Universe ќе ви се зголемат цените само на вас. Cookies му собираат податоци за тоа и кога алгоритмот ќе му забележи дека сте заинтересирани за одреден продукт цената ќе ја качат за 10тина проценти. Пред да купувате бришете ги колачињата од таа страна на вашиот пребарувач оти ќе платите повеќе од колку што е реалната цена, интересен трик и покажува колку се расипани и тие..

До толку се чека? јас си мислев ќе ми стигнат за две недели некаде???

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Да знаете луѓе, доколку често отварате продукти на Computer Universe ќе ви се зголемат цените само на вас. Cookies му собираат податоци за тоа и кога алгоритмот ќе му забележи дека сте заинтересирани за одреден продукт цената ќе ја качат за 10тина проценти. Пред да купувате бришете ги колачињата од таа страна на вашиот пребарувач оти ќе платите повеќе од колку што е реалната цена, интересен трик и покажува колку се расипани и тие..
Не бе другар - таман работа така да е. Како се трошат залихите и набавуваат продукти од различен доставувач така си се менува цената.. Пример имав во кошничка ставено Рајзен 5600Х - беше 123е - последен пат кога проверив викаше дека има саму уште 1 - а на страната имаше Рајзен 5600Х на залиха 50 парчиња и беа по 180е !
Друга пратка од друг доставувач - други цени .

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Не сум забележал, овде споделуваме цени од CU, ако е така до сега ќе се погодеше да има различни цени за различни членови.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Исти се цените не ги менват со Cookies, има промена најчесто со залиха/достапност или ако решиле да ја сменат баш тој ден цената за сите не само за еден.

theKatmer

hello world
10 јули 2022
106
112
Сум проверил цена на еден и на друг пребарувач во ист момент, на тој што имав колачиња повеќе пати отворен продуктот цената беше 10% поголема од на приватниот пребарувач, исто така се логирав на приватниот да не е до доставата нешто да видам, не беше до тоа.
Споделувам мое искуство проверено неколку пати, не мора да верувате ама таа е вистината.. алгоритмот така им работи.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
625
1.514
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
RAM
Video card
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
OS
windows 11 pro
Сум проверил цена на еден и на друг пребарувач во ист момент, на тој што имав колачиња повеќе пати отворен продуктот цената беше 10% поголема од на приватниот пребарувач, исто така се логирав на приватниот да не е до доставата нешто да видам, не беше до тоа.
Споделувам мое искуство проверено неколку пати, не мора да верувате ама таа е вистината.. алгоритмот така им работи.
дали си бил логиран на дв ата уреди, знае да смени цена откако ќе се логираш

theKatmer

hello world
10 јули 2022
106
112
дали си бил логиран на дв ата уреди, знае да смени цена откако ќе се логираш
Да да, помислив и на тоа да не е до шипинг нешто различно или било што.. Се логирав на двата пребарувачи со исти адреси, на тој што имав неколку пати отворено ист продукт цената беше поголема, на другиот цената беше иста како и обично. Можам и да ви го докажам ова со скриншотс ако не верувате, ќе рефреширам страната неколку пати одма ќе ми се зголеми :)

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
Да да, помислив и на тоа да не е до шипинг нешто различно или било што.. Се логирав на двата пребарувачи со исти адреси, на тој што имав неколку пати отворено ист продукт цената беше поголема, на другиот цената беше иста како и обично. Можам и да ви го докажам ова со скриншотс ако не верувате, ќе рефреширам страната неколку пати одма ќе ми се зголеми :)
GIGABYTE GeForce RTX 4090 Gaming OC 24GB
1629€ е кај мене.
Секој ден ја гледам, се мислам кога да ја купам. Како е кај тебе цената?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.787
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
GIGABYTE GeForce RTX 4090 Gaming OC 24GB
1629€ е кај мене.
Секој ден ја гледам, се мислам кога да ја купам. Како е кај тебе цената?
Screenshot 2023-01-27 at 09.53.23.png
Толку е, да е визер, ќе поверував во муабетот, ама ЦУ, не би рекол. Патем, for the sake of science, рефреширав 10 пати, сеуште беше истата цена.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Ддв за лаптопи е 5 или 18?
Сретнав проблеми со испорака на уреди со батерии, ни лаптопи не испорачуваат или зависи што пошта ќе избереш?

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Ддв за лаптопи е 5 или 18?
Сретнав проблеми со испорака на уреди со батерии, ни лаптопи не испорачуваат или зависи што пошта ќе избереш?
Колку што памтим лаптопите се 5%. И од претходни мислења за ова, мислам дека со FedEx сигурно ти стига лаптопот. Можно е и со ДХЛ, јас имам нарачувани телефони неколку пати од АлиЕкспрес и сите ми стигнале за брзо време и не сум имал никаков проблем, не знам зошто од овде некогаш постои овој проблем.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно