Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Ај пробајте вакво пребарување дали има?
Не ти текнува името или бројот, па може да пребара одеднаш и за двата критериума.

Screenshot_20221103_165542.jpg

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Влече и број. Префиксот не е број?
И како ова ти помага во животот? Не ти текнува кого сакаш да бараш по име, го бараш по три бројки од кои една е префиксот и што? Не знае Андроидот за форматирање, кого ќе најдеш вака?

341.png

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
T9 нема на иОС и се слагам дека е глупости.

Но, да бидеме реални, ако не знаеш на кој му звониш, сигурно не му го знаеш ни бројот. Освен не знам, ако не менуваш име на швалер/ката секоја недела за да не те фатат од дома

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
И како ова ти помага во животот? Не ти текнува кого сакаш да бараш по име, го бараш по три бројки од кои една е префиксот и што? Не знае Андроидот за форматирање, кого ќе најдеш вака?

341.png
Секој ден помага, кога треба да свртам наместо да барам во именик, само пишувам 3 букви/броја и излага веднаш. Па со свајп на името можеш да завртиш веднаш. Особено корисно кога возиш.

Повторно истиот однос на еден просечен Ајфонџија може да се види кај тебе. Само фичр на ИОС е добар фичр.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Баш оваа функција највише ми фали кај иОС, може ке им текне за 2 години да ја имплементираат и ке биде револуција. :D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Секој ден помага, кога треба да свртам наместо да барам во именик, само пишувам 3 букви/броја и излага веднаш. Па со свајп на името можеш да завртиш веднаш. Особено корисно кога возиш.

Повторно истиот однос на еден просечен Ајфонџија може да се види кај тебе. Само фичр на ИОС е добар фичр.

Затоа ти пишав, во кое време живееш ти, 2005-6? Кој бара во именик? Кој пишува 3 БРОЈКИ за да бара некого, јас не ни отварам телефон денес да ги барам овие што редовно комуницирам со нив. Додека возам ја користам Сири, какви црни три бројки...

Ние до автоматизации дојдовме, кога доаѓам дома автоматски за пица нарачка да ми врти, ти за Т9 уште ми зборуваш, се гледа Лајнус многу го следиш.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Затоа ти пишав, во кое време живееш ти, 2005-6? Кој бара во именик? Кој пишува 3 БРОЈКИ за да бара некого, јас не ни отварам телефон денес да ги барам овие што редовно комуницирам со нив. Додека возам ја користам Сири, какви црни три бројки...

Ние до автоматизации дојдовме, кога доаѓам дома автоматски за пица нарачка да ми врти, ти за Т9 уште ми зборуваш, се гледа Лајнус многу го следиш.
А кога кењаш исто се бришеш од како си роден или автоматизација има и за тоа?

Не смее никој од денес да користи Т9, така рече Тајлерче.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.615
19.351
Додека возам ја користам Сири
А ако и речеш на Сири „Година“ дали знае да продолжи со „маааа варалаа си меее“ ?

Пошто ако не продолжи не е вештачка интелигенција.Ништо не е..

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.228
Скопје
А ако и речеш на Сири „Година“ дали знае да продолжи со „маааа варалаа си меее“ ?

Пошто ако не продолжи не е вештачка интелигенција.Ништо не е..
Море само да знаеш “колку и знае газот на таа Сири” за жена ќе ја земеш :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

Еве јас ке ти реплицирам, додека бев на Андроид константно го користев Т9. 90% од броевите што ги вртам ги знам, па само две, три бројки и одма ѕвонам. Да, ми фалеше таа опција , али јбг се навикнав присилно.
Може да хејтате колку сакате ама е најбрзо за правење повик.

Sent from my iPhone using Tapatalk

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.615
19.351
Абе дај не се пресеравајте ве молам. Како ние што користиме Андроид да сме печурки растени во визба и хранети со гомна па не знаеме да ставиме 10-20 броја во favorites, да користиме Google Assistant или да користиме T9 во dialer.

Ако на ова се додадат катаљарда dialer апликации во Play Store „спикава“ iOS е супериорен ама требало да се сетиш да свајпнеш надолу е екстремно бедаста.

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Сериозно прашуем ... работи Siri за повик со нашиве имиња?
Последно на времето пробував со Кортана и Биксби ... има проблем со нашиве имиња.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.615
19.351
На глупите телефони voice dialing-от беше решен далеку поеленгантно.
Во именикот си имаше voice training за секое име. Кликаш на рекорд, го изговараш името онака како сакаш и толку.

Потоа бирањето се „дешаваше“ или со подолго држење на дугмето на блутут слушалката или на некое од дугмињата на телефонот.

Сега требало да речам „Хеј Сири“ или „Хеј Гугл“. Ретардирано упм...

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Сериозно прашуем ... работи Siri за повик со нашиве имиња?
Последно на времето пробував со Кортана и Биксби ... има проблем со нашиве имиња.
Зачудувачки, мнооогу е подобрена и скоро и да немам проблем.

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.426
5.585
Можеш да хостнеш SMB сервер локално и преку телефонот да се врзеш на него. Лично не сум пробал, али гледам постои како опција. Види го ова.
Видов, но мора да е врзан на ајклауд за ова да функционира :(

Фала за ова, ама само со ајфонот не работи :) Не е до сервисот, до телефонот е има некои ограничувања. А башка и селектирањето е едно по едно, нема или барем не најдов начин за брзо селектирање на многу слики одеднаш.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно