Важност до 2024.... Јесусе Христе.
После то нема да се фер со потрошувачот.Важност до 2024.... Јесусе Христе.
Сетекци или ја читаат темава, или се нашол некој од мајка роден па им кажал да си исправатОва може да се класифицира како вистински сетек пост, Саем на Информатичка Технологија Технологија, еквивалентно на RIP in peace, јао мајче зoшто вака бе, абе до каде вака бе ало
Се потрошија? Сакав да си купам
Мислам дека никогаш и ги немало. Јас само постирав, не пробав да купам.Се потрошија? Сакав да си купам
Може директен линк? Се чуствувам авантуристичкиМислам дека никогаш и ги немало. Јас само постирав, не пробав да купам.
Има интересни попусти. Цабе се радувам?Не се мачи, имаше овде член што купи графички од дуќан со згрешена цена и со издадена фискална па ништо не направи, така да ако мислиш дека ќе им купиш звучници за 5 денари мало сутра
И сосема сериозно сфатете го ова - не претерува никој со изразување незадоволство и лаже за искуствата.. Стварно недопустиви киксови прават вработените ( Леле ко ќе ми текне нов монитор купувам - го тресна од земја незадоволен дека сакам да го тестирам заглавени пиксли )Пролистај назад у темава, ќе најдеш искуства од типот како член им вика сакам да го купам овој маус и продавачот му вика го немаме тој, а маусот стои на полица позади продавачот и членот му вика ене го го гледам стои онаму. Му викаат аа не тоа празна кутија е го немаме. Ако не му е денот на продавачот или му текнало дека не може да купиш не ти го продава. Ова е само еден од примерите што ми текнуваат моментално, така да види со кој си фаќаш работа, уствари не си фаќај воопшто![]()
А што се случува ако ставиш во корпа и направиш checkout?Втф? Нешто ептен зезнале работа надлежниве за сајтот.
Сега ќе средам. Истото и кај мене се случува.А што се случува ако ставиш во корпа и направиш checkout?
После ќе рече брат ти го зезна мониторот. Си беше бомбона пред да го користиш. Сетек не знае за фабрички дефекти. Се дешава ретко но треба да се биде претпазлив. Многу се дујат. Да беше обратно ќе беше интересно. Треба да се стават во чевлите на купувачот.И сосема сериозно сфатете го ова - не претерува никој со изразување незадоволство и лаже за искуствата.. Стварно недопустиви киксови прават вработените ( Леле ко ќе ми текне нов монитор купувам - го тресна од земја незадоволен дека сакам да го тестирам заглавени пиксли )![]()
И сега не е нешо фер ама проаѓаПредн
После то нема да се фер со потрошувачот.
Ништо не се случува зашто ме мрзеше да проверам, ама ете фала што ти провери, за жал најдосадната варијанта испадна - нема на залиха..Не сум регистриран, сеуште. Сега ќе средам. Што се случува кај тебе?
Ништо не се случува зашто ме мрзеше да проверам, ама ете фала што ти провери, за жал најдосадната варијанта испадна - нема на залиха..
Човек денес треба да е гад, особено со такви подли типови што демнат да те ебнат.Ова го постирав у друг наслов, али таманка е за тука, чисто информативно.
На кратко ќе се навратам на една дешавка у легендарните сетек - сЕ оД тЕхНиКа.
Ноември 2017та купив прв во МК i7 8700k за 26 илјадарки од кај нив, на скроз нов пц билд, со водено ладење и супер хај енд делови, но процесорот од нигде никаде си рикна после 6 месеци. Викам ај се дешава, веројатноста да се деси е една у катаљон, али ништо не ме чуди од сетек. Идам да го однесам у сервис кај нив цело куќиште, утврдуваат дека процесорот е рикнат и дека ми е под гаранција, дечките доле ми викаат еве ти лист за замена со нов, оди си горе и свиркај си и уживај си.
Арно ама, фините моми на шалтер ми викаат и цитирам: "да, имаме на залиха, повелете ставете потпис тука и тоа ќе биде дополнителни 3.000 ДЕНАРИ бидејќи процесорот сте го купиле по цена од 26 илјади на промоција со клуб картичка, а сега е покачена на 29 илјади".
Ја гледав бледо мислев ме дупи нешто, почнав да се смеам, викам дај не ме ребри жити се многу е рано во денот за ова, па дојде едно бате од позади да ми објасни како политиката за замена на производ не ме иззема мене од одговорноста дека може дошло до квар на делот ради моја кривица.
Ме напнаа, па после 10 минути карање со некое татино менаџерче у салонот на рузвелтова, ми удрија печат на документот и ми го дадоа процесорот, без да им доплатам нормално.
На прашање дали ако процесорот поевтинел у меѓу време, они би ми дале нов процесор плус би ми вратиле назад 3.000 денари, добив само насмевка без одговор.
И такви ти работи....
Вработените у сетек те гледаат како душман кога влегуваш затоа шо си им го пореметил мирот или си ги прекинал у муабетот, па сега треба со тебе да се замараат. Има голема шанса да одлучиле да не ти дадат, истото и мене ми го имаат речено за вентилатори минатото лето влегов и ме гледаа како душман кога спомнав вентилатор.Убаво викав од Сетек пенкало не, не па нешто друго.
Мајка ми готви во летна кујна, имаше еден вентилатор постар од мене, па цркна. Океј викам ај да видам што како има, не треба којзнае каков специјален да е, доволно е да дува. Гледам ваму таму, на крај ЅТ вентилатор во сетек 800 денари. Добро.
Отварам, гледам го има на рузвелтова и во Кавадарци. Еј супер викам го има у Кавадарци, 36 степени палам скутер одам за Кавадарци.
Влегувам у салон, 6 души внатре сите се вртат накај врата мислиш ќе се тепат. Здраво здраво .. вентилаторов гледам го имате тука?
Ах да, го има, пред нова година ни се донесени ама друже сокршени се сите, нема ниту еден здрав, така ни ги донесоа. И ја тука си викам абе мајка му стара, па тргнете ги од сајт бе, пишете дека воопшто немате уат д фак.
Добро викам фала, отидов спроти сетек у Техномаркет, си земав 700 денари поскап и завршена работа.
Па речи им нив: абе воловиИ ја тука си викам абе мајка му стара, па тргнете ги од сајт бе, пишете дека воопшто немате уат д фак.
Добро викам фала,
Ти да не земаш плата редовно и да не си доволно платен за твојот труд би се замарал тоа да го стореш?Па речи им нив: абе воловитргнете ги од сајт и извадете ги од продавница!
Според закон мораат да имаат посебен магацин за оштетена роба кој нема да биде малопродажен магацин и сајтот нема да гледа во него. Во малопродажниот магацин НЕ СМЕАТ да имаат оштетена роба и да декларираат цена за нив.
Тоа е нерелевантно. Според стандардниот договор за работни односи, обврска на секој вработен е да се грижи за угледот и безбедноста на својата компанија. Ако не си доволно платен повели најди друга работа, не биди теле, не е добро ни за тебе, ни за фирмата ни за купувачот.Ти да не земаш плата редовно и да не си доволно платен за твојот труд би се замарал тоа да го стореш?
Ти да не земаш плата редовно и да не си доволно платен за твојот труд би се замарал тоа да го стореш?