Препорачајте LAN кабел за надворешна употреба до 50 метри за од модем до рутер.
Благодарам
Над земја, можеш ли да ми пуштиш лик од каде да купам. Фала ти!Повеќето кабли се ПВЦ обвиени и нема да имаат проблем надвор. Гледај да е shielded. Е сега во случај ти се надворешни модемот или рутерот, ќе ти требаат етернет конектори ip67/68.
Ако ти е шубе, пушти го во црево за наводнување или за електрика.
Ќе иде по земја или над?
Што, кабел или конектори? Конекторите надвор ќе се или внатре?Над земја, можеш ли да ми пуштиш лик од каде да купам. Фала ти!
Конектори и кабел, конекторите ке бидат внатре, само кабелот ке е изложен на надворешни влијанија. А како да го затегнам? Да не биде ептен лабав.. Тие по бандери што ги ставаат имаат жица да се затегне. Таков највеќе би ми одговарал.Што, кабел или конектори? Конекторите надвор ќе се или внатре?
Кабел земи од било каде. Ете логинг.
Ја ипак би идел со некое црево, дали за електрика тие црвените, или за полевање, зашто пвц е супер за дожд ама на сонце може да се рони. Нема да направи ништо на париците пошто има неколку леери ама зашто па да не остане читав.
Конектори и кабел, конекторите ке бидат внатре, само кабелот ке е изложен на надворешни влијанија. А како да го затегнам? Да не биде ептен лабав.. Тие по бандери што ги ставаат имаат жица да се затегне. Таков највеќе би ми одговарал.
Фала многу Деко!Еве ти кабел за надвор Cat5e FTP (F/UTP) outdoor twistes pair 305m Extralink - ALL4NET
Конекторите пошто се внатре моеш било какви.
За бесење ќе мора дда си консултираш експерт за тоа![]()
Ако не е кабелот самоносечки јас би пробал со жица за арматура и изолир. Ама сепак мислам дека треба да купиш самоносечки и да не се зафркаваш. Од кабелски оператор имав пријател го зедов 25 денари метро пред 7-8 год. По продавници не знам како е.Конектори и кабел, конекторите ке бидат внатре, само кабелот ке е изложен на надворешни влијанија. А како да го затегнам? Да не биде ептен лабав.. Тие по бандери што ги ставаат имаат жица да се затегне. Таков највеќе би ми одговарал.
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N506TEAGLE OC-8GD
31.500,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 1m Secomp, 11.99.5541-10
150,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден