ARMac
senior
Требаше да си ги продадам тие 15 mBTC што ги чувам кога беа 600 долари. Пу датибам среќата еднаш прифатив крипто плаќање и падна цела индустрија 
Hashrate-ot ja diktira cenata za zhal
Ајде ајде спушти и уште едно 100€ на картицата што ја продаваш и не не убедувај дека таа е ценатаod prva ruka kje ti kazhem deka kopa 57mhs so 115w. I cenata na grafichkata e 950€
Ок...Hashrate-ot ja diktira cenata za zhal
Првиот PS4 exclusive порт без неподносливни технички проблеми (во мое искуство), ја играв со PS4 сетинзи плус high текстури капната на 50 фрејма и со PS4 контролер т.е. ко да сум ја играл на чкартно PS4 Pro.И како, добра? Замисли јас во 2018 ја играв на она чкартноно PS4.
Брат он се потсмева на PC гејминг кај ќе стигне, саркастична му е поентата, демек во далечната 2018 он ја изиграл на некоја чкартна конзола и сеа дури после толку години ти си дочекал на PC да ја играш. Не го занима да му ја рецензираш играта.Првиот PS4 exclusive порт без неподносливни технички проблеми (во мое искуство), ја играв со PS4 сетинзи плус high текстури капната на 50 фрејма и со PS4 контролер т.е. ко да сум ја играл на чкартно PS4 Pro.
Графиката е супер, играта е многу рефинирана и се гледа дека вложиле екстремно многу труд, приказната е супер и општо светот е забавен за exploration.
Едина замерка шо ја имам е дека combat-от повеќе се труди да биде cinematic него практичен и забавен, камерата е ужасна и непријателите/босовите и финишерите се многу репететивни али јбг.
Старите GOW игри беа со позабавен комбат и подобар resource management и позабавни непријатели (мое субјективно мислење), али тие не се трудеа да кажат волку приземна и сериозна приказна т.е. selling point-от беше flashy combat.
TLDR- Супер е, али малце претеруваат луѓето демек е најдобрата игра на сва времена.
како ќе се одрази забраната на копање на крипто во ЕУ на сето ова? По нет има коментари дека ќе биде почеток на крајот, за месец дена ќе се расправа
Претпоставував, али радо би навлегол во дискусија за рецензија него тролање за чија платформа е подобра.. затоа и така реплицирав.Не го занима да му ја рецензираш играта.
Ќе се гејма за брзо, пане да ми чуваш 3070 3-4 комада кога ќе бидат 250 еур Погледнете го атачментот 109016
Примам резервации за унапред 1 година.Ќе се гејма за брзо, пане да ми чуваш 3070 3-4 комада кога ќе бидат 250 еур Погледнете го атачментот 109016
јас прв ќе лапам а другиве наместо да ти резервираат се расправаат после цацко крив....Примам резервации за унапред 1 година.
Ниту 3070ti копа 57mh/s со 115w, ниту негде може да се најде за 950 евра! Трошиod prva ruka kje ti kazhem deka kopa 57mhs so 115w. I cenata na grafichkata e 950€
за 5700xt ми беше пишано, 3070ti стварно не знам какви статс имаНиту 3070ti копа 57mh/s со 115w, ниту негде може да се најде за 950 евра! Троши
150w со штимање, а ако ја најдеш чини 1250 евра најмалку.
Се согласувам и да надополнам. Крипто валутите никогаш во нивната историја не биле тестирани во инфлаторна средина, уствари тие никад не ни биле тестирани во глобална економска рецесија, од кога постојат уживаат средина на глобален економски раст, а тој економски раст трае од 2009 година наваму и тек сега се судираат со првиот вистински проблем: инфлација. Сите муабети дека треба да се купуваат крипто валути за да се заштитат луѓето од инфлација се само сон во моментот што ги користат будалите ко Сејлор и бандата околу него. Крипто пазарот има 100% корелација со S&P500 и Nasdaq, а тие влегуваат во категорија на ризични средства, кои пак имаат инверзна корелација со злато, сребро и други скапоцени метали и суровини. Можеби ќе излезе дека се во право, но ако се гледа како инфлацијава расте а нивната вредност драстично опаѓа, изгледа дека не ќе е баш така, барем на краток рок од овие неколку месеци. Моќеби тоа што го зборат ќе се оствари, но се додека постојат Tether и другиве сомничави стејблкоинс провајдери, и апла понзи шеми ко Celsius итн не гледам како тоа би се остварило. Од друга страна пак, скапоцени метали, земјиште и разноразни суровини што историски ја зголемуваат нивната вредност при инфлација oдат нагоре.Здравосељачката логика вели дека за време на инфлац8ја се ослободуваш од парите кои губат вредност и купуваш злато/стан/куќа /whatever или ги затвораш во Биткојни, Етереуми
Oh wait
Будучава валута исто така губи на вредност.
Централната банка на Америка ги зголеми каматните стапки.
Спиралава само што не почнала.
Едните не купуваат, другите продаваат во паника, третите не инвестираат односно не бараат уточиште во крипто.
Ситуација ко у Мортал Комбат
Погодете што се случува со златото минативе денови.
Мува не го лазесамо зелено небо гледаат.
Crypto currency does nothing to adress 99% of the problems with the banking industry - because those problems are patterns of human behavior!
Тошка жими етериве , стварно стана досаден со постирањава....
In macedonia, we dont say: Yes, you are correct, we say: "Стануваш досаден со постирањава" and i think it's beautifulЗначи ко шо кажав кој сака да го изгледа видеото се тоа е покриено. Самото видео почнува со економскиот колапс/криза во 2008. Не дебатирам ништо јас тука само реков дека многу отвара очи кога целата слика некој вака убаво ќе ја ископа и нацрта за да секој кој шо сака види што уствари се случува во реалноста.
А после тоа дали тоа ќе смени нешто или не не ми е битно. Мене ми е битно да нема илузии.