Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Надувани цени на графичките заради mining

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Hashrate-ot ja diktira cenata za zhal

Епа со ова требаше да биде вториот пост на оваа тема, ама ние 115 страни направивме, од кои некои 20 изгубивме на теориите на Пане дека не се поскапени заради копачите. Гејмингот нема толкава вредност за да дава некој 1000+ евра на графичка.
Мислењето е автоматски споено:

И како, добра? Замисли јас во 2018 ја играв на она чкартноно PS4.

Dead Brain

hello world
19 февруари 2018
74
108

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
И како, добра? Замисли јас во 2018 ја играв на она чкартноно PS4.
Првиот PS4 exclusive порт без неподносливни технички проблеми (во мое искуство), ја играв со PS4 сетинзи плус high текстури капната на 50 фрејма и со PS4 контролер т.е. ко да сум ја играл на чкартно PS4 Pro.
Графиката е супер, играта е многу рефинирана и се гледа дека вложиле екстремно многу труд, приказната е супер и општо светот е забавен за exploration.
Едина замерка шо ја имам е дека combat-от повеќе се труди да биде cinematic него практичен и забавен, камерата е ужасна и непријателите/босовите и финишерите се многу репететивни али јбг.
Старите GOW игри беа со позабавен комбат и подобар resource management и позабавни непријатели (мое субјективно мислење), али тие не се трудеа да кажат волку приземна и сериозна приказна т.е. selling point-от беше flashy combat.

TLDR- Супер е, али малце претеруваат луѓето демек е најдобрата игра на сва времена.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.603
6.880
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Првиот PS4 exclusive порт без неподносливни технички проблеми (во мое искуство), ја играв со PS4 сетинзи плус high текстури капната на 50 фрејма и со PS4 контролер т.е. ко да сум ја играл на чкартно PS4 Pro.
Графиката е супер, играта е многу рефинирана и се гледа дека вложиле екстремно многу труд, приказната е супер и општо светот е забавен за exploration.
Едина замерка шо ја имам е дека combat-от повеќе се труди да биде cinematic него практичен и забавен, камерата е ужасна и непријателите/босовите и финишерите се многу репететивни али јбг.
Старите GOW игри беа со позабавен комбат и подобар resource management и позабавни непријатели (мое субјективно мислење), али тие не се трудеа да кажат волку приземна и сериозна приказна т.е. selling point-от беше flashy combat.

TLDR- Супер е, али малце претеруваат луѓето демек е најдобрата игра на сва времена.
Брат он се потсмева на PC гејминг кај ќе стигне, саркастична му е поентата, демек во далечната 2018 он ја изиграл на некоја чкартна конзола и сеа дури после толку години ти си дочекал на PC да ја играш. Не го занима да му ја рецензираш играта.

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
како ќе се одрази забраната на копање на крипто во ЕУ на сето ова? По нет има коментари дека ќе биде почеток на крајот, за месец дена ќе се расправа

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Не го занима да му ја рецензираш играта.
Претпоставував, али радо би навлегол во дискусија за рецензија него тролање за чија платформа е подобра.. затоа и така реплицирав.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Не ја прочитавте статијата значи за тоа дека и вредноста е пумпана вештачки од stablecoins и пак не е стабилно и пак паѓа и употно игнорираат луѓе вакви стоп знаци… не знам шо повеќе да се каже мене ми е чудно како уопште волку тракција има да графичките место примарна намена која ја имале со децении сеа се магаре за балон жими мајка валути.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
od prva ruka kje ti kazhem deka kopa 57mhs so 115w. I cenata na grafichkata e 950€
Ниту 3070ti копа 57mh/s со 115w, ниту негде може да се најде за 950 евра! Троши
150w со штимање, а ако ја најдеш чини 1250 евра најмалку.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.604
19.322
Здравосељачката логика вели дека за време на инфлац8ја се ослободуваш од парите кои губат вредност и купуваш злато/стан/куќа /whatever или ги затвораш во Биткојни, Етереуми

Oh wait
Будучава валута исто така губи на вредност.
Централната банка на Америка ги зголеми каматните стапки.
Спиралава само што не почнала.

Едните не купуваат, другите продаваат во паника, третите не инвестираат односно не бараат уточиште во крипто.
Ситуација ко у Мортал Комбат

Погодете што се случува со златото минативе денови.

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 7950X - Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
3 x 4TB WD Black, M.2 Samsung 990 Pro 2TB
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
4x32 GB G.Skill 6000MHz (@5400MHz CL30)
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Lian-Li 011 Dynamic XL ROG
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
Здравосељачката логика вели дека за време на инфлац8ја се ослободуваш од парите кои губат вредност и купуваш злато/стан/куќа /whatever или ги затвораш во Биткојни, Етереуми

Oh wait
Будучава валута исто така губи на вредност.
Централната банка на Америка ги зголеми каматните стапки.
Спиралава само што не почнала.

Едните не купуваат, другите продаваат во паника, третите не инвестираат односно не бараат уточиште во крипто.
Ситуација ко у Мортал Комбат

Погодете што се случува со златото минативе денови.
Се согласувам и да надополнам. Крипто валутите никогаш во нивната историја не биле тестирани во инфлаторна средина, уствари тие никад не ни биле тестирани во глобална економска рецесија, од кога постојат уживаат средина на глобален економски раст, а тој економски раст трае од 2009 година наваму и тек сега се судираат со првиот вистински проблем: инфлација. Сите муабети дека треба да се купуваат крипто валути за да се заштитат луѓето од инфлација се само сон во моментот што ги користат будалите ко Сејлор и бандата околу него. Крипто пазарот има 100% корелација со S&P500 и Nasdaq, а тие влегуваат во категорија на ризични средства, кои пак имаат инверзна корелација со злато, сребро и други скапоцени метали и суровини. Можеби ќе излезе дека се во право, но ако се гледа како инфлацијава расте а нивната вредност драстично опаѓа, изгледа дека не ќе е баш така, барем на краток рок од овие неколку месеци. Моќеби тоа што го зборат ќе се оствари, но се додека постојат Tether и другиве сомничави стејблкоинс провајдери, и апла понзи шеми ко Celsius итн не гледам како тоа би се остварило. Од друга страна пак, скапоцени метали, земјиште и разноразни суровини што историски ја зголемуваат нивната вредност при инфлација oдат нагоре.

Луѓето што се економски неписмени а мислат дека се генијалци оти купиле нешто што скокнало во вредност и дека тоа нешто ќе продолжува да се зголемува во недоглед и и им веруваат на разноразни шарлатани, како и секогаш во историјата ќе си ја платат најдебелата цена. Кога тие истите ќе капитулираат и ќе продадат со 80-90% загуба, тогаш се инвестира. Тој момент ќе дојде во скоро време.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Ај и тука видеово да го спамирам значи неверојатно е добро! Еве ко фан фект од видеото - типот според чија приказна е правен филмот The Wolf of Wall Street и кој е баниран од трејдање со акции доживотно - е во крипто водите сеа (и многу такви примери за крипто адвокати ќе видите):

1643016283376.png

Видеото:

View: https://www.youtube.com/watch?v=YQ_xWvX1n9g

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Цитатов си грми:

Crypto currency does nothing to adress 99% of the problems with the banking industry - because those problems are patterns of human behavior!
Мислењето е автоматски споено:

Тошка жими етериве , стварно стана досаден со постирањава....

Значи за мене ова е mind blowing шо да правам. Работи шо по логика сме се сомневале дека се какви шо се, коа гледаш низ докази, примери и низ факти колку стварно се и бетер - не можам да не зборам за нив. Неверојатно е, едноставно е, црно на бело е... и пак има тон луѓе шо ќе дебатираат во спротивното.

И тука иде тој филмот DON'T LOOK UP и се одма се поклопува - џабе е на крај на денот и наука и експертизи и се живо и диво кога има луѓе кои се водат само според фејсбук статуси на рандом фејсбук групи.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.497
7.798
Скопје
www.facebook.com
И на тутунарите , јаболкарите лани му ветуваа високи откупни цени на тутунот и јаболката ама ги усраа пак. Оти не ги критикуваш трговците и државата? А у меѓувреме откако му ги откупија по најјниски цени покачија цени на цигари и јаболка.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Значи ко шо кажав кој сака да го изгледа видеото се тоа е покриено. Самото видео почнува со економскиот колапс/криза во 2008. Не дебатирам ништо јас тука само реков дека многу отвара очи кога целата слика некој вака убаво ќе ја ископа и нацрта за да секој кој шо сака види што уствари се случува во реалноста.

А после тоа дали тоа ќе смени нешто или не не ми е битно. Мене ми е битно да нема илузии.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.841
4.990
Писти Охту
Значи ко шо кажав кој сака да го изгледа видеото се тоа е покриено. Самото видео почнува со економскиот колапс/криза во 2008. Не дебатирам ништо јас тука само реков дека многу отвара очи кога целата слика некој вака убаво ќе ја ископа и нацрта за да секој кој шо сака види што уствари се случува во реалноста.

А после тоа дали тоа ќе смени нешто или не не ми е битно. Мене ми е битно да нема илузии.
In macedonia, we dont say: Yes, you are correct, we say: "Стануваш досаден со постирањава" and i think it's beautiful :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно