Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со робот правосмукалка

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Дечки и девојки, да ја оживеам малку темава - шо препорачувате да се земи до 25 000 кај нас, +- некоја 1000ка, вакум + џогирање? гледам различни предлози овдека ама не можам никако да се одлучам. она шо го гледав, најлогичен избор е шаоми vacuum mop, го има во xstore/mistore за околу 21 000, дали е ок избор или нешто друго се препорачува? не ми треба да биди со автоматско празнење, сам би го праел то. Предлози?
Доколку не ти се брза, оваа сабота Xiaomi ќе лансира нов модел Mop 2 Pro на европски пазар. Изгледот е ист како Mop P (Pro), само има подобра батерија (5200mAh во споредба со 3200mAh од Mop P), значително повисока вшмукувачка моќ (3000ра во споредба со 2100pa од Mop P), подобра навигација, автоматско препознавање соби и интегрирани гласовни команди со Google Assistant и Alexa.
Веќе успеавме да го набавиме, нарачан е во бела, црна боја и очекуваме да ни пристигне во понеделник.
Во текот на денов ќе бидат ставени на Smartus.mk, ќе биде достапен во пред-нарачка со испорака наредна недела.

Може да ги земете во предвид и останатите модели од екосистемот на Xiaomi, како на пример
  • Xiaomi Dreame D9 - топ сооднос квалитет цена
  • Xiaomi Viomi V3 Max - нов модел на Viomi, исто ќе биде достапен од наредна недела
  • Xiaomi Roborock S5 Max (еден од подобрите на пазарот)

Dreame, Viomi, Roborock се производители за Xiaomi, ја користат истата апликација Mi Home.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.313
2.287
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Има некој вентилатор во станицата па се прашувам дали ако е доволно моќен може и од филтерот да ја извлече прашината иако ми е малку веројатно?!

Иначе и јас го потврдувам мислењево дека крпата знае лом да се направи. Околу ротирачката метличка се заплеткуват влакна така да повремено и таа треба да се отшрафи и исчисти.
Во станицата има црево што ја вшмукува нечистотијата од резервоарот на роботот и ја складира во вреќичката од базата. Има различни рецензии на Youtube, на пример на ова видео
View: https://www.youtube.com/watch?v=1NKoqUZ3SXw
(од мин 4:39) го прикажува начинот на којшто се одвива празнењето (мин 5:53 кажува и за филтерот)

Доста е субјективно мислењето за дали е потребна или не, во секој случај значително го олеснува одржувањето на роботот поготово кога во домот има и домашни миленичиња. При рачно празнење дел од прашината од резервоарот завршува во воздухот.

Како и секоја правосмукалка, и роботите треба да се одржуваат и во зависност од употребата се препорачува да се чистат четките и сензорите (процедура што одзема најмногу 5 минути). Крпите се од микрофибра, може да се перат во машина и да се менуваат по потреба, препорачливо после 6 месеци.
Роботот си води своја статистика врз база на поминатото време за чистење и известува преку апликацијата кога некој од потрошните делови има потреба да биде заменет со нов.

Атачменти

• odrzuvanje na robot.jpg
    odrzuvanje na robot.jpg
    212,3 KB · Прегледи: 44

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Јас ја земав roborock s7 од кај smarthaus, предобра работа за оние шо не сакаат да се замараат да чистат па џогираат. Ќе треба у аутоемпти бин да го зеам, ама некако ми е скап. Се шо треба е еднаш неделно да дополниш вода и исчистиш резервоарчето. И ќе имаш вечно чист под.

Sent from my iPhone using Tapatalk

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Гледам скоро сите се со џогер функција. Мене ми треба само вакум функцијата, а S4 Max го нема кај нас. Некоја друга алтернатива?

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Гледам скоро сите се со џогер функција. Мене ми треба само вакум функцијата, а S4 Max го нема кај нас. Некоја друга алтернатива?
поради цената не сакаш џогер? Иначе правосмукалката си има модови кои можеш да си ги наместиш, како јачина на усис, количина на вода која ја пушта и одредување зони кои да ги чисти со влажно а кои само да всисува.Доколку не ти е потребно влажно да џогира едноставно посудата ја тргаш и работи како обична правосмукалка. Кај S7 колку и да ја дига крпата при всисување на тепих (посебно ако е подебел) ќе ја прља и крпата.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Сите имаат џогер, ама дали некоја има ЏОКЕР функција? Онака коа не ти е денот да ти каже виц дури си работи низ дома?

.
.
.

Шала на страна ми се свиѓа напредокот кај роботскиве правосмукалки, но се уште чекам модел кој ќе комбинира се шо е добро а за пристапна цена. Роборок С7 е моментално најблиску но не ми се свиѓа тоа шо не ставиле камери и добар процесор за да препознава објекти. Во рецензиите на VACUUM WARS убаво кажува дека е можда најдобар all-rounder но има проблеми со заплеткувања на влакна и препознавање на објекти како и заплеткување на кабли и черги.

Секако дека можеш да го прилагодиш домот на ваква правосмукалка но јас сакам да биде буквално нула замарање ако веќе давам 1000 евра за комплетно решение. До тогаш рачната правосмукалка од шаоми е сосема добра.

Но одлични напредоци има како што е системот за движење на четката кај С7 кој што прави подобар seal со подот и со помалку моќност и бучава прави подобро чистење - значи помалце бучава, помалку моќност потребна и со тоа повеќе живот и на батеријата... тоа е иновација кај уредиве.

Исто и кантиве за автоматско празнење стануват одличен тренд, но се уше има работи кои треба да се испеглаат. Пак ќе ја земам С7 за пример - одлично е дека има канта како додаток но самата канта кошта 300 евра. За пофалба е дека кантата има режим за собирање на измет без потреба на вреќички за ѓубре, но недостаток е што немам се уште видено ниедна од кантиве со вреќички да нуди платнена вреќичка или модуларна вреќичка ко опција.

Што бидува ако за 5 години од сега не можеш да најдеш заменски вреќички на пример? Thingiverse ќе принташ и ќе правиш DIY?

И така тоа се моите нови 2 центи на темава - блиску сме и мислам дека догодина ќе има све ова у еден пакет. Се уште се експериментира доста, и се поблиску сме до maturity на концептов.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.313
2.287
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
RAM
Video card
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Windows 11
Чисто ме интересира дали целосно се потпирате на чистењето со овие правосмукалки или од време на време пуштате конвеционална правосмукалка a овие ви се така за курташак да ви биде Sience Fiction во животот? :)

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
поради цената не сакаш џогер? Иначе правосмукалката си има модови кои можеш да си ги наместиш, како јачина на усис, количина на вода која ја пушта и одредување зони кои да ги чисти со влажно а кои само да всисува.Доколку не ти е потребно влажно да џогира едноставно посудата ја тргаш и работи како обична правосмукалка. Кај S7 колку и да ја дига крпата при всисување на тепих (посебно ако е подебел) ќе ја прља и крпата.
Знам дека може да се користи без џогерот, но бидејќи таа функција не планирам воопшто да ја користам сакав да заштедам некој денар :).
S5 Max би го земал, ама стварно цената кај нас во споредба со ЕУ е бајаги висока (скоро 150 евра разлика).

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.501
2.951
Чисто ме интересира дали целосно се потпирате на чистењето со овие правосмукалки или од време на време пуштате конвеционална правосмукалка a овие ви се така за курташак да ви биде Sience Fiction во животот? :)
И јаска истото прашање го имам.
Сварно, цело време само "играчинава" ви чистат по дома?

Испратено од телефоно.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003

реално чистат, не е заебанција, а тоа дека еднаш на две недели треба да дојде жена и рака да фати ,дефинитивно

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Сите имаат џогер, ама дали некоја има ЏОКЕР функција? Онака коа не ти е денот да ти каже виц дури си работи низ дома?

.
.
.

Шала на страна ми се свиѓа напредокот кај роботскиве правосмукалки, но се уште чекам модел кој ќе комбинира се шо е добро а за пристапна цена. Роборок С7 е моментално најблиску но не ми се свиѓа тоа шо не ставиле камери и добар процесор за да препознава објекти. Во рецензиите на VACUUM WARS убаво кажува дека е можда најдобар all-rounder но има проблеми со заплеткувања на влакна и препознавање на објекти како и заплеткување на кабли и черги.

Секако дека можеш да го прилагодиш домот на ваква правосмукалка но јас сакам да биде буквално нула замарање ако веќе давам 1000 евра за комплетно решение. До тогаш рачната правосмукалка од шаоми е сосема добра.

Но одлични напредоци има како што е системот за движење на четката кај С7 кој што прави подобар seal со подот и со помалку моќност и бучава прави подобро чистење - значи помалце бучава, помалку моќност потребна и со тоа повеќе живот и на батеријата... тоа е иновација кај уредиве.

Исто и кантиве за автоматско празнење стануват одличен тренд, но се уше има работи кои треба да се испеглаат. Пак ќе ја земам С7 за пример - одлично е дека има канта како додаток но самата канта кошта 300 евра. За пофалба е дека кантата има режим за собирање на измет без потреба на вреќички за ѓубре, но недостаток е што немам се уште видено ниедна од кантиве со вреќички да нуди платнена вреќичка или модуларна вреќичка ко опција.

Што бидува ако за 5 години од сега не можеш да најдеш заменски вреќички на пример? Thingiverse ќе принташ и ќе правиш DIY?

И така тоа се моите нови 2 центи на темава - блиску сме и мислам дека догодина ќе има све ова у еден пакет. Се уште се експериментира доста, и се поблиску сме до maturity на концептов.
Достапна е и „џокер“ функција преку модификација на фирмверот :D На пример, може да се направи кога ќе се паркира на база место Charging да каже „НИКОЈ НЕ МИ ПОМАГА ВО ОВАА КУЌА!!“, дури и да си пее додека чисти итн...Секако, такви измени не се препорачливи на ниту еден уред и советуваме да не се прават.

Во врска со резервните делови, од досегашно искуство произведителите сигурно ги имаат во предвид. На пример првиот Xiaomi Mi Robot произведен од Roborock во 2016та, четки и филтри се достапни и после скоро 6 години затоа што се компатибилни со останатите понови модели од S5 и Ѕ6 серија.

Роботите со вградени камери допрва треба да се усовршуваат. Моментално во понудата на Roborock таков модел е само S6 MaxV, чиишто навигациски систем се базира на вградена предна камера и може да детектира кабли и други препреки при чистењето. За овој модел не е предвидена база за самопразнење на отпадот.

За останатите модели како решение за каблите може едноставно да се користат опциите Restricted Area или да се постават виртуелни ѕидови таму каде што е потребно. Прецизни се во мапирањето, имаат сé подобри Slam алгоритми за да не се удираат во препреки туку да ги заобиколуваат.

Сè додека немаат опција да се качуваат по скали и да чистат пајажини по плафон нема да заменат генералка. А за тоа дека секој ден подот ќе е чист, може да потврдат тие што ги користат

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Јас користам Rowenta Robot, дури и откако ќе исчистиме со рачна правосмукалка, ако го пуштам роботот ќе собере многу прашина (како клопче го прави) и нечистотија што другата правосмукалка не ја собрала, и влакна ќе заборавев, куп влакна собира а немам миленици дома. Инаку е многу практична работа, 90% од нечистотијата ја чисти, ама дека сум во куќа, пак мораш со рачна да поминеш по скали.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.313
2.287
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Windows 11
Работата е што роботскиве правосмукалки немаат усисна сила и работат на принцип на збирање влакна, трошки или најгорен слој на ѓубре по теписи/паркети/ламинати.

Или функционираат како автоматизирано 288719-2-chetki-glavi-rachni-tepih-tabela-sweeper-troshka-chetka-za-chistee-roleri-alatka-za-d...jpg

За прашина што се ствара по мебел и електроника кога ке поминеш со прст да се потпишеш треба да се исмука со стандардна усисна сила 2000-3000W и инка кај што ќе се створи тој вакум.
20190422_robotvacuum-630.png

На крајот секому е индивидуално во колку чисто сака да живее. Сум одел на гости кај луѓе што лангачот им е плеснат на тросед, што се вика спијат со него.
Кога ќе си отидам дома 10минути се четкам од влакна. Некому не му смета тоа и роботската е створена за тоа. Имаш фамилии кај што не се ни собуваат дома. Немаат теписи се чекори директ на паркет/ламинат/плочки
Триста ума......

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Работата е што роботскиве правосмукалки немаат усисна сила и работат на принцип на збирање влакна, трошки или најгорен слој на ѓубре по теписи/паркети/ламинати.

Или функционираат како автоматизирано Погледнете го атачментот 108411

За прашина што се ствара по мебел и електроника кога ке поминеш со прст да се потпишеш треба да се исмука со стандардна усисна сила 2000-3000W и инка кај што ќе се створи тој вакум.
20190422_robotvacuum-630.png

На крајот секому е индивидуално во колку чисто сака да живее. Сум одел на гости кај луѓе што лангачот им е плеснат на тросед, што се вика спијат со него.
Кога ќе си отидам дома 10минути се четкам од влакна. Некому не му смета тоа и роботската е створена за тоа. Имаш фамилии кај што не се ни собуваат дома. Немаат теписи се чекори директ на паркет/ламинат/плочки
Триста ума......
Се согласувам, не може да замени стандардна моќна рачна правосмукалка. Сепак е многу практична да си ја наместиш секој втори ден да поминува цел спрат/стан и да собере прашина и ситно ѓубре, а од време на време да правиш темелно чистење со појака правосмукалка.

Еве нешто интересно, прееска ја пуштив кај мене, во кујна имаше падната кикиритка и наместо да ја собере, како ја мава со четкицата така ја лансира на друг крај. На крај сам си ја земав ја фрлив :ROFLMAO:

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Еве нешто интересно, прееска ја пуштив кај мене, во кујна имаше падната кикиритка и наместо да ја собере, како ја мава со четкицата така ја лансира на друг крај. На крај сам си ја земав ја фрлив :ROFLMAO:
си требал да ја згазиш :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.277
Скопје
hackitfree.github.io
Достапна е и „џокер“ функција преку модификација на фирмверот :D На пример, може да се направи кога ќе се паркира на база место Charging да каже „НИКОЈ НЕ МИ ПОМАГА ВО ОВАА КУЌА!!“, дури и да си пее додека чисти итн...Секако, такви измени не се препорачливи на ниту еден уред и советуваме да не се прават.

Во врска со резервните делови, од досегашно искуство произведителите сигурно ги имаат во предвид. На пример првиот Xiaomi Mi Robot произведен од Roborock во 2016та, четки и филтри се достапни и после скоро 6 години затоа што се компатибилни со останатите понови модели од S5 и Ѕ6 серија.

Роботите со вградени камери допрва треба да се усовршуваат. Моментално во понудата на Roborock таков модел е само S6 MaxV, чиишто навигациски систем се базира на вградена предна камера и може да детектира кабли и други препреки при чистењето. За овој модел не е предвидена база за самопразнење на отпадот.

За останатите модели како решение за каблите може едноставно да се користат опциите Restricted Area или да се постават виртуелни ѕидови таму каде што е потребно. Прецизни се во мапирањето, имаат сé подобри Slam алгоритми за да не се удираат во препреки туку да ги заобиколуваат.

Сè додека немаат опција да се качуваат по скали и да чистат пајажини по плафон нема да заменат генералка. А за тоа дека секој ден подот ќе е чист, може да потврдат тие што ги користат
Абе вие само сакате парите да ни ги земете :unsure:

Се шегувам секако :ROFLMAO:

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
си требал да ја згазиш :)
Е не ми текна :)
Да дополнам една интересна случка со правосмукалкава. Ја пуштам да си чисти и после некое време слушам како тропа нешто по плочки... она да ти собрала кабел од пегла за коса, го увртела одоздола и си го влече со неа како што се движи :ROFLMAO:
Вообичаено кога доаѓа до кабел, ако го заглави одма престанува со работа, ама пеглава изгледа и фатила око па решила да ја прошета.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
Gigabyte G750H
RAM
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
OS
Arch Linux
Многу глупаво во Roborock апликацијава е што не можеш да ја дополниш мапата што си ја снимил. Кога ни дојде роботот дома, едната соба не беше спремна за поминување/мапирање, и сега не можам да ја додадам на постоечката мапа. Мора да мапирам сѐ од почеток.

(осим ако не знаете некој трик)

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Многу глупаво во Roborock апликацијава е што не можеш да ја дополниш мапата што си ја снимил. Кога ни дојде роботот дома, едната соба не беше спремна за поминување/мапирање, и сега не можам да ја додадам на постоечката мапа. Мора да мапирам сѐ од почеток.

(осим ако не знаете некој трик)
Не мора мапирање сѐ од почеток. Може да се пушти цел дом да го исчисти, ќе го мапира и просторот што не бил претходно мапиран. Доколку не направи автоматска поделба на соба, во Settings -> Manage Maps -> Edit на Map 1 -> Edit room -> Divide може да се направи поделба на соби и да се именуваат

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
Gigabyte G750H
RAM
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
OS
Arch Linux
Не мора мапирање сѐ од почеток. Може да се пушти цел дом да го исчисти, ќе го мапира и просторот што не бил претходно мапиран
ај ќе пробам пак. тоа го пробав, ама ко да не сакаше да влезе во таа соба

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
ај ќе пробам пак. тоа го пробав, ама ко да не сакаше да влезе во таа соба
При секое чистење роботите ја ажурираат мапата (се случува да се премести некој мебел, па се адаптираат на секоја промена). Во твојот случај важно е само да се избере Full Clean и да нема препреки при влез во собата.
Проблеми може да се јават само ако има лајсна повисока или пониска од 2см.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Која е overall најдобра правосмукалка кај нас или Грција до 500-600ЕУР? Од секогаш ме интересирало како се снаоѓа ваква правосмукалка на трпезарија каде што најчесто има трошки? Дали знае да помине низ толку многу ногарки од маса+столици?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно