Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

champagnepepe

Баниран/a
21 ноември 2019
125
253
Скопје
Правете сеирџиски муабети околу нивниот македонски колку сакате, ама ако дадат некој производ на 30% попуст од цените во анхоч, ќе се испотепате кој прв да купи.
Они се решиле да се пробијат на македонскиов пазар, па барем ако не нас (македонците), Албанците у државава ќе ги придобијат - и така таму е кешот.
Ги читам коментариве за лошите преводи, па ако толку ви смета не купувајте или помогнете да ги решат тие проблеми. Срамота е луѓе, дали сте прочитале какви глупости пишувате колку да се пише нешто за после пак да нарачате од Џирафа?

На Битпазар не сум ве видел да му се буните на братот за лошиот македонски.

Јас најверојатно ќе нарачам лаптоп. Не ми е сигурно, не е мала пара ама не ми се допаѓа лагерот кај нашите фирми. Не би требало да има проблем, сепак се голема фирма, не се од вчера.
Дечките си имаат локална фирма за пратки , со седиште во Скопје Север. Фирмата за пратки си ги врши дејностите околу delivery, и истата фирма врши услуги за роба и на ДМ/Веро/Рамстор/Тинекс.
Можеш да нарачаш и пакет од 3000 евра, и да си го платиш во кеш кога пратката ќе ти стигне, не мора да го користите системот за плаќање.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Страната била ваква била таква не чинело ова не чинело она ( пола и повеќе од нас имаат куено поризводи од кај нив се гледа цена и поволност и достапност на производот "Караванот си врви кучињата си лаат" )
Правете сеирџиски муабети околу нивниот македонски колку сакате, ама ако дадат некој производ на 30% попуст од цените во анхоч, ќе се испотепате кој прв да купи.
Они се решиле да се пробијат на македонскиов пазар, па барем ако не нас (македонците), Албанците у државава ќе ги придобијат - и така таму е кешот.
Ги читам коментариве за лошите преводи, па ако толку ви смета не купувајте или помогнете да ги решат тие проблеми. Срамота е луѓе, дали сте прочитале какви глупости пишувате колку да се пише нешто за после пак да нарачате од Џирафа?
Колку сте досадни еј... Зошто не треба да се зезаме за преводот? Вас не ви е чуден? Треба наудрени да се правиме?
Доказ дека има заинтересираност за продавницата се овие веќе 6 страни што се испишаа за неа. „Преводот“ е најблаго кажано непрофесионален и нормално дека ќе се коментира. Природно е да се насмееш кога ќе прочиташ такви бесмислици, нема никаква лоша намера. Да бев газдата и јас самиот ќе си се смеев. Не замарајте.

Јас најверојатно ќе нарачам лаптоп. Не ми е сигурно, не е мала пара ама не ми се допаѓа лагерот кај нашите фирми. Не би требало да има проблем, сепак се голема фирма, не се од вчера.
Јас ќе купувам следниот месец, па разгледувам цени. Сподели искуство ако нарачаш, особено околу гарантите услови.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
За што се батерииве?
Aligator A600i Модел на телефон :D
Мислењето е автоматски споено:

на Битпазар не сум ве видел да му се буните на братот за лошиот македонски.
Да си ми жив и здрав другарчо , од сеирџии и струцњаци неможеш муабет да направиш а камо ли да кажеш свое мислење , е сега околу муабетов живеев и студирав Романија 8 години од првиот ден па се до последниот ден правев граматички грешки како некои наши сограѓањи , али за разлика од нашиве шо се истураат во фаца од смеење и подбивање -РОМАНЦИТЕ нигоаш ама никогаш не се смееа на моите грешки туку само ке ме поправеа вака е по правилно, е тоа е разликата "НАС" и другите околу нас , пак ке напоменам барем некој се труди да научи и да проба да понуди нешто али пак иcиот муабет СТРУЧЊАЦИТЕ и СЕИРЏИИТЕ пуни муда :)

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Aligator A600i Модел на телефон :D
Мислењето е автоматски споено:

Да си ми жив и здрав другарчо , од сеирџии и струцњаци неможеш муабет да направиш а камо ли да кажеш свое мислење , е сега околу муабетов живеев и студирав Романија 8 години од првиот ден па се до последниот ден правев граматички грешки како некои наши сограѓањи , али за разлика од нашиве шо се истураат во фаца од смеење и подбивање -РОМАНЦИТЕ нигоаш ама никогаш не се смееа на моите грешки туку само ке ме поправеа вака е по правилно, е тоа е разликата "НАС" и другите околу нас , пак ке напоменам барем некој се труди да научи и да проба да понуди нешто али пак иcиот муабет СТРУЧЊАЦИТЕ и СЕИРЏИИТЕ пуни муда :)

Мора да направиш дистинкција - мешате критика кон индивидуален труд и бизнис иницијатива. Жирафа не отвориле тука од добрината на душата, туку бидејќи сметаат дека има потенцијал за профит.
Тоа што немаат правилен превод и прават катастрофални грешки е бидејќи сакаат да заштедат и да не користат локален труд (преведувачи, агенција итн) туку да одат со гугл транслејт.

Твојата ситуација во Романија е друга, ти си се трудел да научиш - овие баш напротив, не се трудат туку го шлапнале се низ некој рандом автоматски превод, а како што видоа членовите има и грешки во спецификациите што е веќе поголем проблем.

Крај краева, никој не направи фама од ова, смешно и патетично е за сериозна фирма вака да се бламира (замисли Анхоч да отвори сајт во Албанија со ваков превод?) и за тоа треба да си трпат сеир, а од друга страна сите членови овде знаат дека ако налетаат на добар дил ќе си купат од кај нив без разлика на преводот.

Многу нешто white knights на форумов, пак она националистичкото ние Македонците вакви/онакви.

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Мора да направиш дистинкција - мешате критика кон индивидуален труд и бизнис иницијатива. Жирафа не отвориле тука од добрината на душата, туку бидејќи сметаат дека има потенцијал за профит.
Тоа што немаат правилен превод и прават катастрофални грешки е бидејќи сакаат да заштедат и да не користат локален труд (преведувачи, агенција итн) туку да одат со гугл транслејт.

Твојата ситуација во Романија е друга, ти си се трудел да научиш - овие баш напротив, не се трудат туку го шлапнале се низ некој рандом автоматски превод, а како што видоа членовите има и грешки во спецификациите што е веќе поголем проблем.

Крај краева, никој не направи фама од ова, смешно и патетично е за сериозна фирма вака да се бламира (замисли Анхоч да отвори сајт во Албанија со ваков превод?) и за тоа треба да си трпат сеир, а од друга страна сите членови овде знаат дека ако налетаат на добар дил ќе си купат од кај нив без разлика на преводот.

Многу нешто white knights на форумов, пак она националистичкото ние Македонците вакви/онакви.
Било како било почеток им е имаат грешки ке почекаме да видиме дали ке се подобрат , бизнисот им е побитен од преводот грешките ке ги уредат се надевам :)

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
И јас имам нарачано од Жирафа и многу професионално и брзо си доставија, платив на врата 50% поефтин производ отколку кај нас.

А тоа со граматиката и преводот, мислам дека се претерува, само нешто им смета на одредени членови и мрчат по темиве од што немаат попаметна работа или било каква обврска :)

Покрај ИТ форум ова стана и форум за литературно пишување, форум за бизнис, форум за микро и макро економија итн... Ама па добро, тоа е во сржта на македончето, се нешто да не му чини, некој да му е крив, некој го кочи, некој го срами, да му умре козата на комшијата, па затоа сме кај што сме, ај можеби нешто ќе се смени за едно 200 години.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Дечките си имаат локална фирма за пратки , со седиште во Скопје Север. Фирмата за пратки си ги врши дејностите околу delivery, и истата фирма врши услуги за роба и на ДМ/Веро/Рамстор/Тинекс.
Можеш да нарачаш и пакет од 3000 евра, и да си го платиш во кеш кога пратката ќе ти стигне, не мора да го користите системот за плаќање.

Сајтот е смешен за нас. Нив можда не им е тоа јасно ама неможе да се игнорира тоа дека продават ХЕРНИЈА.

Значи од намќори и дрвени адвокати да неможеш веќе да коментираш за нешто на форумов. Гледате дека никој не ја руга фирмата за дизајн/работа/производи/цени. Преводот е смешен и тоа е тоа. Мое право да коментирам на комични ситуации во тема баш за таа фирма.

Ова не е битпазар. Да ги оставиме пазарските работи. Сепак имаат подобра веб страна од нексио кои се заглавени во 1998.

claus

hello world
13 април 2020
116
173
Го нарачав лаптопот. Ми се јавија да потврдат се разбравме на англиски се фино и културно. Да е смешен преводот реално е смешен, но и покрај тоа дечкиве си вршат добра работа, имаат добар лагер и пониски цени од нашиве продавници, me likey.

Го нарачав со жирава свифт и ми рекоа треба да стигне за 5-6 дена. Ќе ве информирам за искуството кога ќе стигне.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Го нарачав лаптопот. Ми се јавија да потврдат се разбравме на англиски се фино и културно. Да е смешен преводот реално е смешен, но и покрај тоа дечкиве си вршат добра работа, имаат добар лагер и пониски цени од нашиве продавници, me likey.

Го нарачав со жирава свифт и ми рекоа треба да стигне за 5-6 дена. Ќе ве информирам за искуството кога ќе стигне.
Zirafa Swift? Toa e nekoja opcija za pobrz delivery? Jas koga naracuvav ne primetiv takvo, ke ti bide problem da objasnis kade se naogja opcijata?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

За гаранција праша? Гледам на повеќето лаптопи под Гаранција стои празно, а на некои пишува 1 година. Но што ако има дефект, кај треба да се носи?

claus

hello world
13 април 2020
116
173
За гаранција праша? Гледам на повеќето лаптопи под Гаранција стои празно, а на некои пишува 1 година. Но што ако има дефект, кај треба да се носи?
Не прашав. Во темава видов некој имаше пишано дека со нарачаниот продукт ти стига лист гаранција, без фискална сметка. Би требало да има повеќе информации таму, а на крај краева им вртиш се распрашуваш и тоа е.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Garancija prakjaat so produktot, za nedaj boze se nosi produktot na adresata vo mk sto ja imaat vo kontakt, se ceka nekolku nedeli spored garanten rok (nez tocno kolku bese) servis ili zamena, a ako sakas odma zamena so nov, biras i doplakjas opcija gjirafa flex (toa go imas pod sekoj produkt I pisuva kolku se doplakja).
Inaku garancijata e za site produkti 1 godina.

Se ova sto pisav mi e prasano i e sigurno :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Има регистрирано седиште во МК фирмава? Некако килава ми е работава ако оди се преку Косово

Контакт​

• [email protected]
  • Јадранска Магистрала, 88, Бибај Груп Билдинг
  • Скопје, Република Северна Македонија
  • За прашања за враќање и поправка:
  • +38972236666

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.318
5.313
Скопје
hackitfree.github.io

Можеш да нарачаш и пакет од 3000 евра, и да си го платиш во кеш кога пратката ќе ти стигне, не мора да го користите системот за пла

XQC па ние ако не се смеевме и правевме сеир (и тоа во празнични денови -замисли) - ти ќе немаше за што ни мислење да напишеш.
Та не пишуваме книга некоја овде - си се дружиме а ти што стримаш цел ден и немаш време да се дружиш со нас - кој ти е крив :)

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Срамота е луѓе, дали сте прочитале какви глупости пишувате колку да се пише нешто за после пак да нарачате од Џирафа?
Еве јас лично за мене ќе кажам, дефинитивно нема да се трчам за 30% попуст од делумично проверена фирма како жирафа и никогаш не сум пазарувал/ниту ќе пазарувам на Битпазар.
Се изнапишав глупости, повторно ги прочитав и пак би ги напишал без око да ми трепни.
Ти веќе си пазарувал кај нив и тоа е сосем у ред, не е у ред да влечиш заклучоци за сите базирани на твое анегдотско искуство.
Премногу лично си ги доживеал зафрканциите, сепак тие се фирма и без разлика кај која етничка заедница "се парите" преводот е на македонски и е многу комичен, потребно ли е да се правам нешо демек политички коректен кон странска фирма на рандом дискусија на форум?
Еве како студент на општа екимологија, мене преводот за ексклузивен дизајн на хернија ми го направи денот, зошто да не се прошири заебанцијата и да се насмееме сите уште повише?
Дане ќе се расплачи жирафата случајно, или дане ќе не тужи? Ич не ги боли нив за преводот, пари да се прават само, и ќе си направат.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
712
1.023
Дане, да пукниш ме изнасмеа, Дане, правописот твој баш како изваден од сајтот на жирафата.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно