Не ме сфати, тие трекери инсистираат дека пратката не е ни близу мк. Сите кои ги наведе.Добро зошто служат еден куп апликации на мобилен како 17Track, Track 24, TrackChecker Mobile? Ќе добиеш известување за секој нареден статус до последниот ,,испорачана".
Ќе си провериш веднаш, не после 10 дена.
Значи дека ми ја врачил пратката. Ми се има случувано поштарот да штиклира на список дека пратката е испорачана..а да му дреме дома во фиока. По интервенции со извесен "шеф на смена" се изврши примопредаја.А што значи испорачана воопшто?
Не е баш така, мене еве секогаш ми ги носеле до дома и ми се јавува поштарот. Моментално, неможе да ти ја донесе пратката затоа што џабе ке ја носи, неможе да ти наплати царински давачки, затоа што пошта веќе нема уплати ради смртта на еуростандард банка. Барем за ЕМС има тука многу позитивни искуства, тие се поштари со комбиња, не е дек пешки ги влечкаат. Немојте одма со хејт, видете ги први сите фактори, па после.
![]()
Македонска пошта почна со платниот промет!
Во одделни подружници на Македонска пошта од денес граѓаните повторно можат да ги плаќаат своите сметки и да вршат други плаќања во готово. Функцинирањето на платниот промет во Пошта, кој беше во неколкумесечен прекин, во првата недела од март ќе биде достапен во повеќе избрани подружници на...bankarstvo.mk
Та-даааааа... повторно ќе може да се врши платен промет во Пошта.
Колку што ме служи помнењето и порано беше толку?!35 денари начув дека е провизијата.
Дај те молам сподели го тој тракинг број кој ниту еден од наведените тракери не го регистрира дека е пристигнат во Македонија.Не ме сфати, тие трекери инсистираат дека пратката не е ни близу мк. Сите кои ги наведе.
Фала на одговорот, ама испадна нема потреба :/ Ми пишаа меил дека не ни испорачувале до Македонија.Ако е од ЕУ и ако го порачаш преку DHL Paket, ќе имаш уште околу 200 ден плус.
Ако е DHL Express рачунај на 1500 ден. или нешто повеќе.
Ако планираш случајно од Aliexpress, не би ти препорачал да ризикуваш за таа сума.
Verojatno znaes deka nekoi tracking broevi se menuvaat za da gi "fati" treker od druga zemja. Epa jas si barav so originalniot treker dur ne mi se izbacija 2 razlicni (na cainao global). E togas fati na posta trekerot. I ne, ne go spodeluvam rozevoto dildo, kupi si tvoe.Дај те молам сподели го тој тракинг број кој ниту еден од наведените тракери не го регистрира дека е пристигнат во Македонија.
Исто. Стигање преку Латвија за 1 месец, да се чудиш
Работи денес поштата?
Оди барај ја дур не ти ја вратиле назад ..![]()
ДА почекам уште некој ден или да ја барам каде е?
10 дена седи у пошта.
Провери го трагингот на пошта. Кога ќе пишува дека е за достава/испорака на шалтер можеш да ја подигнеш.
Ме чуди тоа втора достава. Никогаш не сум го видел тоа, но ќе чекам утре.Провери го трагингот на пошта. Кога ќе пишува дека е за достава/испорака на шалтер можеш да ја подигнеш.
Најверојатно утре
Втора достава е практично втор обид за да ти ја достават нарачката.Ме чуди тоа втора достава.
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
LED ROAD SIGNAL LIGHT RED EXTRALINK
730,00 ден
CPU AMD RYZEN 9 9950X3D2, 16C/32T, 5.6GHz 192MB 200W, w/ AMD Radeon Graphics, s.AM5, BOX, 100-100001978WOF
61.360,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден