Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
@nikola_bb Мислев да не користат моторола исто како претходните некои тетриси стари 20 години како што им е на коаксиалец
Каква моторола стара 20 години. Свесен ли си какви глупости тресеш?
Arow Fibre е модемо за оптика.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
@nikola_bb Мислев да не користат моторола исто како претходните некои тетриси стари 20 години како што им е на коаксиалец

Ако веруваш имам сеуште таква Моторола од 2010 е договорот и работи како тенк. Не е потребно ресетирање и слично, се дешава да падне интернетот но самиот се оправа. До лани и моите имаа таков од 2006 пред да го откажат, исто многу стабилен.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Пробав со рестарт, ама онака 15-30 секунди штознам. Ако треба да чекам 10 минути побрзо ми е да им се јавам. Ама ете го веќе 30ина саати без проблем е, да не го урочам пу пу.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Arow Fibre е модемо за оптика.
Струмица оптика 40/40 дома сум на Raisecom ISCOMHT803-1GE + Mi Wifi Router 3 со Padavan firmware, уште кога Телекабел почнаа да ги нудат оптичките пакети. По ИП адресата мислам дека тука земаат интернет од Телеком.. (62.162.*)

Може и затоа ми е толку стабилна оптиката.. (има резултати и од 2018)
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Атачменти

• Raisecom ISCOMHT803-1GE .jpg
    Raisecom ISCOMHT803-1GE .jpg
    98,9 KB · Прегледи: 51

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Се мислам сега овие нудат бесплатна монтажа.

Да си го ставам додека е беспари монтажата како втора конекција покрај телеком и едноставно да го отштекам модемот пошто ако памтам добро ако не направиш сообраќај над 500мб, не ти стига сметка или неважи тоа више.

Nostradamus

hello world
23 мај 2017
69
65
Скопје
Се мислам сега овие нудат бесплатна монтажа.

Да си го ставам додека е беспари монтажата како втора конекција покрај телеком и едноставно да го отштекам модемот пошто ако памтам добро ако не направиш сообраќај над 500мб, не ти стига сметка или неважи тоа више.

Не знаев за монтажата, мене ми кажаа како ќе биде наплатено од прва сметка, отидов да платам на мој.телекабел оп, 3500 денари? Али за интернетот е генерално ОК, никогаш не сум имал проблеми од поголем спектар (Немање со саати/денови итн.) дури овој што беше 100/100 беше одличен.

Вака генерално иде статистиката навечер.

upload_2020-9-12_21-29-28.png

gego

hello world
6 декември 2009
333
360
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Абе што е работава со Телекабел. Во Ново Лисиче немам интернет скоро 24 саати. Техничка поддршка се зафатени броевите цело време. Некој друг со сличен проблем?

Апдејт: Само што пишав ги добив, со нивни инструкции ресетирав рутер/модем и се среди работата. Имале вчера некоја беља ама средиле.
Сеа проверив без рутер, директ на ПЦ добива интернет. Изгледа, полека, полека им ескалирал проблемот, го детектирале и одклониле.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.190
1.192
Скопје
како може телекабел да издава фискални а овие другиве да не издаваат?
A знаеш дека си во право, неколку пати тоа имам помислено дека треба да даваат фискални, али знаеш и друга работа, може да го рачунаат како плаќање на фактура може и тоа да е, ама па штом велиш дека Телекабел даваат нема зашто и овие да не даваат

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
A знаеш дека си во право, неколку пати тоа имам помислено дека треба да даваат фискални, али знаеш и друга работа, може да го рачунаат како плаќање на фактура може и тоа да е, ама па штом велиш дека Телекабел даваат нема зашто и овие да не даваат

Точно, не даваат затоа што се водат како фактури. Ама не е важно и онака Мој ДДВ не важи за сметки.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.190
1.192
Скопје
Точно, не даваат затоа што се водат како фактури. Ама не е важно и онака Мој ДДВ не важи за сметки.
Да сега најдов :)

База на прашања

19. Кои други категории на даночни обврзници се ослободени од обврската за издавање на фискални сметки?
• лицата кои извршуваат континуиран промет, за кои издаваат сметки и за кои се предвидени последователни плаќања (испорака на струја, вода, телефонски услуги, греење и ладење и друго);

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
ако мислиш за телекабел и мој ддв грешка си се врака ддв
Пак ќе прашам за што. За фактура на постпејд. Не не издаваат ни телекабел фискална, барем мене не ми издале никад. За други услуги незнам. А погоре и објаснија зашто не требе да издаваат овие фирми (струја, вода, телефони, итн).

Sent from my TELEFON using Tapatalk

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Пак ќе прашам за што. За фактура на постпејд. Не не издаваат ни телекабел фискална, барем мене не ми издале никад. За други услуги незнам. А погоре и објаснија зашто не требе да издаваат овие фирми (струја, вода, телефони, итн).

што има постпејд телекабел?

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012

За кабловска телевизија и оптички интернет издаваат фискална, 18% ддв досега ги имам скенирано сите.
chrome_2020-10-15_19-29-22.png

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Кај мене во Струмица плаќам мобилна услуга во салон, секогаш ми дават фискални.
У Скопје не. Мада може и да смениле нешто, не сум платил може година дена у салон, си плаќам онлајн.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
У Скопје не. Мада може и да смениле нешто, не сум платил може година дена у салон, си плаќам онлајн.

Онлајн немам платено, само во салон. Прашај ги дали даваат фискална за онлајн.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
За кабловска телевизија и оптички интернет издаваат фискална, 18% ддв досега ги имам скенирано сите.
Погледнете го атачментот 92206
Даваат фискална ама УЈП има нагласено дека тие сметки се забранети за скенирање. Ама па од друга страна забранетите сметки аутоматски се подесени да не ги скенира. Нека си ебат мајката. Како да сакаат да насамарат некој да се фане у коштац и д аго казнат за пишљивијо поврат.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно