Каква моторола стара 20 години. Свесен ли си какви глупости тресеш?@nikola_bb Мислев да не користат моторола исто како претходните некои тетриси стари 20 години како што им е на коаксиалец
Arow Fibre е модемо за оптика.
Каква моторола стара 20 години. Свесен ли си какви глупости тресеш?@nikola_bb Мислев да не користат моторола исто како претходните некои тетриси стари 20 години како што им е на коаксиалец
@nikola_bb Мислев да не користат моторола исто како претходните некои тетриси стари 20 години како што им е на коаксиалец
Струмица оптика 40/40 дома сум на Raisecom ISCOMHT803-1GE + Mi Wifi Router 3 со Padavan firmware, уште кога Телекабел почнаа да ги нудат оптичките пакети. По ИП адресата мислам дека тука земаат интернет од Телеком.. (62.162.*)Arow Fibre е модемо за оптика.
Се мислам сега овие нудат бесплатна монтажа.
Да си го ставам додека е беспари монтажата како втора конекција покрај телеком и едноставно да го отштекам модемот пошто ако памтам добро ако не направиш сообраќај над 500мб, не ти стига сметка или неважи тоа више.
Сеа проверив без рутер, директ на ПЦ добива интернет. Изгледа, полека, полека им ескалирал проблемот, го детектирале и одклониле.Абе што е работава со Телекабел. Во Ново Лисиче немам интернет скоро 24 саати. Техничка поддршка се зафатени броевите цело време. Некој друг со сличен проблем?
Апдејт: Само што пишав ги добив, со нивни инструкции ресетирав рутер/модем и се среди работата. Имале вчера некоја беља ама средиле.
За што?како може телекабел да издава фискални а овие другиве да не издаваат?
За што?
Sent from my TELEFON using Tapatalk
A знаеш дека си во право, неколку пати тоа имам помислено дека треба да даваат фискални, али знаеш и друга работа, може да го рачунаат како плаќање на фактура може и тоа да е, ама па штом велиш дека Телекабел даваат нема зашто и овие да не давааткако може телекабел да издава фискални а овие другиве да не издаваат?
A знаеш дека си во право, неколку пати тоа имам помислено дека треба да даваат фискални, али знаеш и друга работа, може да го рачунаат како плаќање на фактура може и тоа да е, ама па штом велиш дека Телекабел даваат нема зашто и овие да не даваат
Да сега најдовТочно, не даваат затоа што се водат како фактури. Ама не е важно и онака Мој ДДВ не важи за сметки.
Точно, не даваат затоа што се водат како фактури. Ама не е важно и онака Мој ДДВ не важи за сметки.
Пак ќе прашам за што. За фактура на постпејд. Не не издаваат ни телекабел фискална, барем мене не ми издале никад. За други услуги незнам. А погоре и објаснија зашто не требе да издаваат овие фирми (струја, вода, телефони, итн).ако мислиш за телекабел и мој ддв грешка си се врака ддв
Пак ќе прашам за што. За фактура на постпејд. Не не издаваат ни телекабел фискална, барем мене не ми издале никад. За други услуги незнам. А погоре и објаснија зашто не требе да издаваат овие фирми (струја, вода, телефони, итн).
Па да го речеме постпејд, иако го плаќаш однапред, но сепак е тип на претплата, не на дополнување кредит.што има постпејд телекабел?
За кабловска телевизија и оптички интернет издаваат фискална, 18% ддв досега ги имам скенирано сите.Пак ќе прашам за што. За фактура на постпејд. Не не издаваат ни телекабел фискална, барем мене не ми издале никад. За други услуги незнам. А погоре и објаснија зашто не требе да издаваат овие фирми (струја, вода, телефони, итн).
Така решиле изгледа. За мобилен не ми давале, 2 пати коа сум плаќал во салон.За кабловска телевизија и оптички интернет издаваат фискална, 18% ддв досега ги имам скенирано сите.
Погледнете го атачментот 92206
Кај мене во Струмица плаќам мобилна услуга во салон, секогаш ми дават фискални.Така решиле изгледа. За мобилен не ми давале, 2 пати коа сум плаќал во салон.
У Скопје не. Мада може и да смениле нешто, не сум платил може година дена у салон, си плаќам онлајн.Кај мене во Струмица плаќам мобилна услуга во салон, секогаш ми дават фискални.
У Скопје не. Мада може и да смениле нешто, не сум платил може година дена у салон, си плаќам онлајн.
Би било глупо да даваат. Веќе ми издале фактура.Онлајн немам платено, само во салон. Прашај ги дали даваат фискална за онлајн.
Даваат фискална ама УЈП има нагласено дека тие сметки се забранети за скенирање. Ама па од друга страна забранетите сметки аутоматски се подесени да не ги скенира. Нека си ебат мајката. Како да сакаат да насамарат некој да се фане у коштац и д аго казнат за пишљивијо поврат.За кабловска телевизија и оптички интернет издаваат фискална, 18% ддв досега ги имам скенирано сите.
Погледнете го атачментот 92206
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден