Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за сет алат за електронски уреди

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Барам квалитетен сет на алати од типот што ги продаваат iFixit за електронски уреди.

iFixit алатот ми стои како опција, но сакав да прашам да не има некој да советува за алтернатива? Ги гледав и шаоми алатите но искрено не би. Сакам подебела рачка малку и целиот алат ми изгледа премногу дизајнерски.

Ќе се нарачува од али, ебеј или амазон европски.

Поздрав и благодарам

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Ако сакаш квалитет по било која цена - Wiha (не знам дали некој увезува во МК), Wera и Knipex ги има во Лотулс.

За буџет варијанта некое вакво од Али.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Ако сакаш квалитет по било која цена - Wiha (не знам дали некој увезува во МК), Wera и Knipex ги има во Лотулс.

За буџет варијанта некое вакво од Али.

За овие конкретно реков не :) Сакам алат за работа, а не за убаво да изгледа на маса :D Баша, претенка е рачката и нема да имаш никаков момент за да одвртиш стегнат шраф.

Околу буџет варијанта немам против, но некој што има искуство, да не земам алат што ќе ми заебе навој на трето одвртување. Поради тоа би платил и екстра.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Еднаш бев за да купам нешто од нив и ми се згади - кал, дупки на земјениот паркинг секаде, стари бараки.

Веќе не идам.
Добро, Ауто лидер е среден топ, и има супер цени, ти препорачувам таму да си пазариш

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Добро, Ауто лидер е среден топ, и има супер цени, ти препорачувам таму да си пазариш

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

Не е добро, ако си вработен во Фортуна пренеси им, ако е твоја среди го тоа.

Јас бирам каде ќе ги дадам моите пари, сигурно нема низ каљуги да одам.

Во други продавници паркирам како нормален човек и одам по поплочена патека а не како Рамбо.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Не е добро, ако си вработен во Фортуна пренеси им, ако е твоја среди го тоа.

Јас бирам каде ќе ги дадам моите пари, сигурно нема низ каљуги да одам.

Во други продавници паркирам како нормален човек и одам по поплочена патека а не како Рамбо.
Не ми беше намерата да те убедувам, некој праша дали ги увезува некој Wiha и јас само посочив. Немам никаква врска со Фортуна,само како муштерија, а мене ми е битно што добивам за моите пари , не дали сум ги купил од Кина, Албанија, село или град.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Wiha, Knipex има и во Хубо Маркет може и таму да провериш.

Имаше убави сетови со 50 типови и secure torx дури и tri-wing (за нинтендо) и не беа нешто прескапи мислам околу 700-1000 денари за поголемите. Не ми текнува на марката пред месец дена бев последен пат.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Јас имам iFixit Mako кит, го нарачав од Амазон.де со mailboxde.com. Платив 10 евра на mailboxde со регистрирана чешка пошта, стигна за 6 дена. Од амазон до mailbox беше бесплатно и стаса за 1 ден.

Алатот е пар екселанс. Невероватно добар, одлична изведба, битови за сѐ и сешто, во рака се приметува дека е квалитет. До сега не сум работел со ваков добар кит. Вреди секој денар.

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Јас имам iFixit Mako кит, го нарачав од Амазон.де со mailboxde.com. Платив 10 евра на mailboxde со регистрирана чешка пошта, стигна за 6 дена. Од амазон до mailbox беше бесплатно и стаса за 1 ден.

И јас го употребив mailboxde.com 2 пати, баш како што опиша им е услугата.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Ќе може некој да ми каже дали вреди да се земе алатов од Искра, гледам на попуст е во Електрометал од 1500 на 1000ден:

Некој спомна дека Искра ја купиле кинези, па ме интересира квалитетот на изработка..

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.078
1.378
Ќе може некој да ми каже дали вреди да се земе алатов од Искра, гледам на попуст е во Електрометал од 1500 на 1000ден:

Некој спомна дека Искра ја купиле кинези, па ме интересира квалитетот на изработка..
Кинезарија се, за хоби и occasional use се океј. Нешто посериозно не. Ако немаш друг алат можеш да ги земеш, да имаш поголем избор на битови.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669

Алатот е пар екселанс. Невероватно добар, одлична изведба, битови за сѐ и сешто, во рака се приметува дека е квалитет. До сега не сум работел со ваков добар кит. Вреди секој денар.

Ќе земам тогаш iFixit и да не се замарам. Мислам даваат доживотна гаранција на алатот.

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје

..

Дали го купи сетов, да споделиш искуство? Гледам го има и на LUK OIL, со три печатчиња може да се купат на попуст. Ми се гледа интересен сетов, не ми треба за нешто захтевно, за PC, гитара и слично.

IMG_20200702_101555.jpg

Faktorium

hello world
19 јули 2013
82
69
Дали го купи сетов, да споделиш искуство? Гледам го има и на LUK OIL, со три печатчиња може да се купат на попуст. Ми се гледа интересен сетов, не ми треба за нешто захтевно, за PC, гитара и слично.

Погледнете го атачментот 89227

Јас го имам, 1000 денари не се многу пари. Ама ќе добиеш обичен, дури и на некој од парчињата, подпросечен квалитет. Битовите на малку појак зафат можеш слободно да ги фрлеш.
Во глобала за тие пари имаш ~100 парчиња алат, за тоа што си го навел ќе врши работа, за повеќе не.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Го прескокнав овој сет. Ќе зимам нешто посалам во блиска иднина ако се решам, па и да е посоленко, само нека е квалитет.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Го прескокнав овој сет. Ќе зимам нешто посалам во блиска иднина ако се решам, па и да е посоленко, само нека е квалитет.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

Паметен потег, Искра е тешка кинезарија и не ја препорачувам на никого (освен на душман).

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Земај го, инаку каде ќе најдеш меѓу-сечило и рамен-сечило штрафцигери? :)

Pyropwnage

hello world
28 август 2012
205
50
Штип
јас го имам ова како за ситна така и за крупна работа добар квалитет
оди околу 650-750ден г11111.png

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно