Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативно искуство - Сетек

• Ја почнал/а темата Nik
  • Време на почнување

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Незнам дали заслужува
Зошто би знаел... на форумов само имаше тема со 50 страни со 200 различни негативни искуства со најразноразни производи.
Ама лажат, платеници се на Анхоч тие!

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.811
5.519
Незнам дали заслужува, али да ги ругате дека имаат дирекција во Пинтија е смешно..

Лепи, Пинтија до рекорд ти е 7 км. Од кој, некој 5 можеш да ги возиш по прав пушка булевар со зелен бран: Првомајска или преку лисиче 3та и 12та мак. бригада. Толку е проблем да се извозат 10/15 мин за до дирекција каде идеш максимум еднаш годишно?

Па не живееме сите во Влае, Карпош, Центар... тебе ти е далеку тоа, мене ми е далеку Лептокарија. Глуп муабет..
пс: Приштина не ја споредувај со Скопје..помала од Аеродром е.
Кога не би морало за ноторни глупости да се оди во дирекција и само таму, онда нема да ги ругаме.
Второ, да те седнам у 2 саат, работен ден, и да стигнеме од Рекорд до Пинтија или до с.Лисиче за 10мин, а? Да пробаме... Можда со хеликоптер.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Кога не би морало за ноторни глупости да се оди во дирекција и само таму, онда нема да ги ругаме.
Второ, да те седнам у 2 саат, работен ден, и да стигнеме од Рекорд до Пинтија или до с.Лисиче за 10мин, а? Да пробаме... Можда со хеликоптер.

Многу глупо и неразумно размислување. Али темата не е за тоа, така да, се одјавувам да не го тупиме.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.811
5.519
Многу глупо и неразумно размислување. Али темата не е за тоа, така да, се одјавувам да не го тупиме.
Глупо е само твоето бранење, мерење на км од рекорд до пинтија, и одлуката на одредена фирма да се сели надвор од централно подрачје, а за сите можни глупости и барања одговорот да е "аааа тоа само во дирекција".

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
Купив инвертер од Сетек летото имаше добар попуст плус 5 години гаранција, има некој проблем со надворешната единица премногу бучи се јавив на монтерот што ја местеше ми вика немам јас надлежност за тоа мое е да монтирам во Сетек сервис се јавувам запишаа се 3 недели ги чекам не се појавија, каде може да пријавам ваква ситуација. Прв пат од Сетек купив нешто веројатно и последен ако вака прават за секоја гаранција...

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581
Купив инвертер од Сетек летото имаше добар попуст плус 5 години гаранција, има некој проблем со надворешната единица премногу бучи се јавив на монтерот што ја местеше ми вика немам јас надлежност за тоа мое е да монтирам во Сетек сервис се јавувам запишаа се 3 недели ги чекам не се појавија, каде може да пријавам ваква ситуација. Прв пат од Сетек купив нешто веројатно и последен ако вака прават за секоја гаранција...

Државен пазарен инспекторат.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Можеби не е во склоп на темата. Мене истиот проблем ми се случи со купена клима од Нептун. Ниту монтерот доаѓаше да види што е проблемот, ниту во нептун направија нешто. На крај најдов друг монтер, сам си го средив проблемот. Јас би ти препорачал да идеш директно во ДПИ.

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
Па пробуваат да направат. Ако им дозволиш, ќе си продолжат. Одма тужи ги у ДПИ маму....
Не е климава некоја хај енд класа ама за 8 квадрати соба е измислена и онака он офф клима е за 2 мин загрева ама што ги е.. гаранција има

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Одете славите малце бе, баталете ги сетек :D

500_F_195745566_3JCA3UIjKOZ7vXtHniQSq7FxRG2Aaz6U.jpg

saxo98

read-only
24 ноември 2019
33
20
овластен сервисер мора да имаат ако го најдеш побрзо ке си ја завршиш целата работа

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Ако е Midea климата, постои овластен дилер (некаде во близина на Порше Македонија е). Доколку е ST клима, Setec им е овластен сервисер и највеојатно ќе стапиш во контакт со нив после празниците.

Edit: http://ekoenergis.mk - се официјални застапници за Мидеа. Еве ти и број +389 (0)2 2600 660. Можеби они ќе можат да ти помогнат.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
236
150
Зарем сеуште има некој, кои купува КЛИМИ од Сетек, Нептун, Техномаркет?! За молотов сте, таман иде нова година!!!

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Зарем сеуште има некој, кои купува КЛИМИ од Сетек, Нептун, Техномаркет?! За молотов сте, таман иде нова година!!!
Ние што не сме од Скопје од каде да купуваме? Остај тоа што не доаѓаат монтери од наш град, уште Скопје фали да ги молам монтерите.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.391
12.331
Скопје
androgaming.com
СИ има специјализирани продавници само за клими со нивни монтери.
Како на пример klimi.mk и т.н

Аха и они ОДМА доаѓаат.

Дај пане не заебавај месец ипол чекав LCLH клима да добијат, па да дојдат да монтираат (многу гужва имале душички). И платена и се.

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
овластен сервисер мора да имаат ако го најдеш побрзо ке си ја завршиш целата работа
Немам што да го барам јас лично, фирма е која што треба да се грижи за ова
Ако е Midea климата, постои овластен дилер (некаде во близина на Порше Македонија е). Доколку е ST клима, Setec им е овластен сервисер и највеојатно ќе стапиш во контакт со нив после празниците.

Edit: http://ekoenergis.mk - се официјални застапници за Мидеа. Еве ти и број +389 (0)2 2600 660. Можеби они ќе можат да ти помогнат.
Ст е климата од 10 декември е пријавен овој дефект т 2 пати се јавив да проверам и 1 да пријавам, дигаа раменици на телефон ќе биде.

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
Апдејт, доаѓа сервисер уствари тоа бил друг монтер на клими од друга фирма која монтира клими за сетек и ја гледа климата,и ми вика аа ова е фабричка мана на компресорот некој лимче фаќа негде ја не можам ова да го праам. Викни сервис од сетек ми вика а вие што сте го прашувам па ми вика нешо као сервис сум јас ама не сум ќе си доат они ќе ти ја напраат или на лице место или во сервис али се чека месец дена да знаеш мн работа има. Пријавувам до државен пазарен инспекторат во пон па ќе видиме што ке се деси.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Сиромавиот стално дупло плаќа.

Очајни се СТ како бренд, не знам зошто си се решил за таква клима, а и Сет не е продавница за клими, него за бела техника, очајна и полуочајна.од сервисот не ни очекувам дека ќе реагираат на време и ќе го средат.

За жал сите поефтини брендови на клими кај нас немаат свој сервис него пуштаат мајсторчиња за фрижидери најчесто. Исто важи и за Грее и за Вивакс.

Затоа клима од познат бренд и со свој сервис, и така не ја купуваш секоја година, него еднаш у 10 - 15 години.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно