Balanar
Баниран/a
- 6 декември 2016
- 1.066
- 1.220
Големи телефони не се проблем за носење и користење.
... рекол никој - никогаш.
Големи телефони не се проблем за носење и користење.
... рекол никој - никогаш.
Не е тачно, јас имам голем и си признавам дека е потежок за користење бар за луѓе со мали раце ко мене.Кажуваат дека е тешко за користење тие што немаат големи телефони.![]()
UX Speed & UI Smoothness: Honor 20 Pro, OnePlus 7 Pro, Galaxy S10+
Отиде и тој "аргумент" низ вода, следниот кој ќе спомне мазност како аргумент, може да се лаже само себе, и никого друг.
Сега ќе дојде некој ајфонџија од 2012 и ќе рече Самсунг кочи.
Хејтери на апарати, еднаков со најбрзиот телефон, со 3x повеќе функции/процеси/тазе софтвер.
Тој што има пари, не прашува за перформанси. Оди и купува она што е најскапо. Пружи си ги нозете колку што ти е долга чергата.
Е сега друго прашање.
Читав по интернет и викаат дека со Screen Protector за A50 скенерот под екран не работел.
Дали ќе треба Whitestone Dome да се зима или?
Нејќам да плаќам толку мноху за Screen Protector.
Секој си купува според потребите и буџетот. Мене ми се смачи од големи телефони, последниве 3 години сите ми се над 6 инчи со прилично големи рамки. Сега со 6 инчи екран можеш цел телефон да го ракуваш со една рака. Така да нареден телефон максимум 6 инчи или помал.не би сакал да оди во офтопик но:
го знаеш тој што има пари и не прашува за перформасни па оди и го купува она што е најскапо?
доколку го знаеш:
каква кола вози? најскапата?
во колку квадрати живее и на која локација?
дали има (каде) викендица?
колку летовања и зимовања направил?
мислам дека ми ја разбираш поентата.
за да го имаш најскапиот телефон треба барем во овие неколку категории да си барем над просекот
лично за мене: користев ноте 3, во време на ноте 5 не го донесоа во европа па купив с6. сега прашањето е дали 3 пати поскап ноте 10+ е 3 пати подобар од А70. Се тоа со оглед по цена на квалитет на живот во останати сегменти![]()
Ќе ставам маска и фолија, а јас обично од пазарче или мегамобил зимам, и никад сум немал проблеми. Ама еве сега гледам викаат дека со ниедна друга фолија Fingerprint - от не работел, освен со Whitestone Dome (а за тоа пари не ми се дава).Прво прашање што треба да си го одговориш е, дали планираш да користиш некако case како заштита на телефонот.
Ако да, јас мислам дека добра фолија како дополнителна заштита на екранот ќе биди доволно, и поефтино (наспроти цената + начинот на инсталација на Whitestone Dome, бидејќи спомна дека делот со цената ти е важен).
Јас за Ноте 9 имав слична дилема, и се одлучив со case + фолија, што мислам дека претставува оптимална заштита во однос цена/перформанси.
Ќе ставам маска и фолија, а јас обично од пазарче или мегамобил зимам, и никад сум немал проблеми. Ама еве сега гледам викаат дека со ниедна друга фолија Fingerprint - от не работел, освен со Whitestone Dome (а за тоа пари не ми се дава).
Точно ли е ова, или работи со сите фолии?
Не кочи ништо на фолијата,пазарска 120 ден стаклена,и нема никаков проблем.Е сега друго прашање.
Читав по интернет и викаат дека со Screen Protector за A50 скенерот под екран не работел.
Дали ќе треба Whitestone Dome да се зима или?
Нејќам да плаќам толку мноху за Screen Protector.
Топ. Чим нема проблеми тогаш нема да се замарам.Не кочи ништо на фолијата,пазарска 120 ден стаклена,и нема никаков проблем.
Фолија сум корисел и на мојот прв Android телефон, и ќе продолжам да користам.Што ќе ти е фолија, го чуваш екранот за следниот сопственик?
Нема никаков проблем фолијата,фингерот на екран работи супер,сеа пред 2 дена доби плус нов абдејт,и камерата доби Night Mod.Телефончето е стварно супер,и на еден обичен корисник ке ги задоволи сите потреби.Топ. Чим нема проблеми тогаш нема да се замарам.
Мене ми беше да не не работи, пошто после дур да земам, па кој ке ја мести...
Фолија сум корисел и на мојот прв Android телефон, и ќе продолжам да користам.
Не дека ќе го давам на некој, туку пошто прво, еднаш во 3 години зимам телефон, и неможам нонстоп да мењавам што сакам. Па така да, затоа овој ќе гледам влакно да не му фали. Ако ми падне на пример (недајбоже), прво што ќе пукне ќе биде фолијата, или еве ако се изгребе некако прво ќе биде фолијата. Па така да ако се деси нешто само фолијата ќе ја сменам, а вака ако пукне екранот, ќе треба не само стакло, и тач и дисплеј а тоа ќе ме кошта поскапо.
Еве моментално J7 2016 што го имам, како нов си е, е сега едно што малце е извиен, ама телефонот си работи, дисплеј, тач нема проблем (освен малце burn in од statusbar лентата).
Топ. Чим нема проблеми тогаш нема да се замарам.
Мене ми беше да не не работи, пошто после дур да земам, па кој ке ја мести...
Фолија сум корисел и на мојот прв Android телефон, и ќе продолжам да користам.
Не дека ќе го давам на некој, туку пошто прво, еднаш во 3 години зимам телефон, и неможам нонстоп да мењавам што сакам. Па така да, затоа овој ќе гледам влакно да не му фали. Ако ми падне на пример (недајбоже), прво што ќе пукне ќе биде фолијата, или еве ако се изгребе некако прво ќе биде фолијата. Па така да ако се деси нешто само фолијата ќе ја сменам, а вака ако пукне екранот, ќе треба не само стакло, и тач и дисплеј а тоа ќе ме кошта поскапо.
Еве моментално J7 2016 што го имам, како нов си е, е сега едно што малце е извиен, ама телефонот си работи, дисплеј, тач нема проблем (освен малце burn in од statusbar лентата).
Не штити. Мене ми падна Самсунгот од метар висина на улица (еднаш во живот после користење 10 други мобилни) и се искрши заштитното стакло и покрај тоа што на него имаше т.н. панцир фолија. Го сменив стаклото и пак ставив фолија. Од навикаНе сум видел видео или некој да истестирал и да докаже дека фолија заштитува од падови.
ОТ: rip jack
Samsung receives 1.3 million preorders for Galaxy Note10 — that's twice as many Note10 as Note9 - MSPoweruser
Добро знам дека не штити, туку ако пукне нешто прво ќе биде фолијата. Заради тоа јас користам фолии, не за друго.
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден