Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.796
5.514
Дечки малку помош:

А50, купен од Ледиком, верзија SM-A505F/DS.
Моментално е на Multi-CSC OJM XSG (United Arab Emirates), верзија заглавена со мајски апдејт и нема понов.
Има ли начин да му флешнам Multi-CSC OXM и да добие SEE регион, претпоставувам ќе повлече SEE заради СИМ картичката? Да барам последен фирмвер за SEE и да му флешнам преку Один? Да не го брикнам така...
Знам дека можам да му флешнам без проблем друг регион од OJM, но сакам да му го сменам Multi-CSC на OXM...

Погледнете го атачментот 77970
Можеш. Само пази новиот фирмвер што ќе го флешуваш да не е доунгрејд, тогаш ќе го брикнеш. После фектори ресет и наша картица и би требало да повлече наш регион.

Edit: Имаш НФЦ и ДЛНА. Пошто по спец овој модел за арапски пазар не бо требало да има?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Последна промена:

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Нема НФЦ мислам. Морам да проверам пак, на девојката е, не е мој...

Ќе морам да флешнам за тој модел, Индија, Египет или нешто. Имаат августовски апдејт тие региони.Овие А50 кај нас се FN моделот мислам.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.796
5.514
Нема НФЦ мислам. Морам да проверам пак, на девојката е, не е мој...

Ќе морам да флешнам за тој модел, Индија, Египет или нешто. Имаат августовски апдејт тие региони.Овие А50 кај нас се FN моделот мислам.
Па така треба, FN, со сите нишани. И после Ледиком биле супер. Абре превара до превара, шверц комерц на големо. Ама нема везе со муабетот ај.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
164
Според вработени во Телеком, тие не продаваат телефони со Dual SIM можност. Јас пред две години кога го купував актуелниот телефон, се обидов да добијам Dual SIM варијанта, но безуспешно (иако двете SIM картички ќе беа од Телеком).

пријатели! Да не знае некој дали Самсунг а40, а70 и Huawei телефониве Што се во телеком се со Dual Sim или не?

Сакам да земам нов мобилен бидејќи стариов се скрши.
Не се исклучува можноста да биде и користен.
План ми се 200 евра, но буџетот може да се прошири максимум до 270 евра

Приоритет камера, екран и без лагови во софтвер,
Дали samsung, huawei, redmi и кој модел од нив.
Не сум во тек со работиве. Па предложете што мислите?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Според вработени во Телеком, тие не продаваат телефони со Dual SIM можност. Јас пред две години кога го купував актуелниот телефон, се обидов да добијам Dual SIM варијанта, но безуспешно (иако двете SIM картички ќе беа од Телеком).
A50 од Телеком е дуал сим

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Некој од членовите бараа да споделам во врска со Note10+, поминаа веќе неколку дена, па вака,
Ке бидам искрен, нема нешто посебно што ми остави впечаток телефонот, дали оти предходно имав Note8... како и да е.
Еинствено нешто што неможам да се навикнам уште е Power копчето, на предходниот ми беше од десната страна а сега ми е од левата. Исто така неможам да се навикнам и на фингер сензорот за отклучување, од време на време го барам со прстот одпозади. Има додадено Double tap to wake up што е многу добро и корисно, посебно за мене.
За перформанси е многу по добар од Note8, нема спор.
Екранот искрено не ме фасцинира, во споредба со Note8, Note8 има повеќе ppi.
Камерата мислам дека е горе долу иста со Note8, дали оти не сум сликач па неможам да приметам некоја разлика, незнам искрено.
Друго што приметив е дека батеријата е доста издржлива, 24h+ ме издржа од кој што работев се на него, мој приватни работи, 2h+ играње, итн.
Полначот не е со стандарден усб порт туку е со тајп це, од 5% батерија до 100% за некој си 40-45минути ја полни.
Слушалките доаѓаат со тајп це конектор а не со 3,5.
Го испробав и Link to Windows, инсталирав на PC Dex и со едно кликање на Link to Windows, целиот телефон автомацки се подига во еден прозорец на PC и работи мн добро.
Друго што ме израдува, телефонот е купен од кај нас T-Mobile, телефонот доаѓа со дуал сим и нема никакви слики од T-Mobile при влучување на телефонот, имам моментално две картички ставени од T-Mobile и работат, но не сум сигурен дали е заклучен само на T-Mobile, се уште не сум испробал со друга картичка од друг оператор дали ке работи. Друга интересна работа е што на самиот notification bar, можеш со еден клик да наместиш кој да ти биде default сим за јавување, пораки и интернет, нема потреба од влегување во мени и сетирање и губење време.
Телефонот доаѓа со заштитна фолија, искрено не е нешто посебно, уште првиот ден ја изгребав.
Маската ми пристигна вчера и мнгу добро и стегнано стои, сега чекам да пристигне и UV заштитното стакло па да видиме како ќе се вклопи со маската.
Друго интересно нешто е што при слушање музика или гледање клипови(без разлика на апликација), се активираат двата звучника, стандард долниот, и горниот кој што е за слушање при разговор. Кога се активирани и двата мн интересно звучи, не е како на другите телефони само од едно место да доаѓа звукот. Имам активирано Dolby Atoms, звукот е фантастичен и е за 30-40% погласен од Note8.
Друго што приметив е сензорот за затемнување на екранот при разговор, самиот сензор се наоѓа до самата камера и при јавување можеш да го приметиш како трепка.
Друго не ми текнува, ако ми текне ќе дополнам. :)

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
пријатели! Да не знае некој дали Самсунг а40, а70 и Huawei телефониве Што се во телеком се со Dual Sim или не?

Сакам да земам нов мобилен бидејќи стариов се скрши.
Не се исклучува можноста да биде и користен.
План ми се 200 евра, но буџетот може да се прошири максимум до 270 евра

Приоритет камера, екран и без лагови во софтвер,
Дали samsung, huawei, redmi и кој модел од нив.
Не сум во тек со работиве. Па предложете што мислите?

Зедов А70 од Телеком, дуал сим се

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
9 август 2018
1.172
477
Некој од членовите бараа да споделам во врска со Note10+, поминаа веќе неколку дена, па вака,
Ке бидам искрен, нема нешто посебно што ми остави впечаток телефонот, дали оти предходно имав Note8... како и да е.
Еинствено нешто што неможам да се навикнам уште е Power копчето, на предходниот ми беше од десната страна а сега ми е од левата. Исто така неможам да се навикнам и на фингер сензорот за отклучување, од време на време го барам со прстот одпозади. Има додадено Double tap to wake up што е многу добро и корисно, посебно за мене.
За перформанси е многу по добар од Note8, нема спор.
Екранот искрено не ме фасцинира, во споредба со Note8, Note8 има повеќе ppi.
Камерата мислам дека е горе долу иста со Note8, дали оти не сум сликач па неможам да приметам некоја разлика, незнам искрено.
Друго што приметив е дека батеријата е доста издржлива, 24h+ ме издржа од кој што работев се на него, мој приватни работи, 2h+ играње, итн.
Полначот не е со стандарден усб порт туку е со тајп це, од 5% батерија до 100% за некој си 40-45минути ја полни.
Слушалките доаѓаат со тајп це конектор а не со 3,5.
Го испробав и Link to Windows, инсталирав на PC Dex и со едно кликање на Link to Windows, целиот телефон автомацки се подига во еден прозорец на PC и работи мн добро.
Друго што ме израдува, телефонот е купен од кај нас T-Mobile, телефонот доаѓа со дуал сим и нема никакви слики од T-Mobile при влучување на телефонот, имам моментално две картички ставени од T-Mobile и работат, но не сум сигурен дали е заклучен само на T-Mobile, се уште не сум испробал со друга картичка од друг оператор дали ке работи. Друга интересна работа е што на самиот notification bar, можеш со еден клик да наместиш кој да ти биде default сим за јавување, пораки и интернет, нема потреба од влегување во мени и сетирање и губење време.
Телефонот доаѓа со заштитна фолија, искрено не е нешто посебно, уште првиот ден ја изгребав.
Маската ми пристигна вчера и мнгу добро и стегнано стои, сега чекам да пристигне и UV заштитното стакло па да видиме како ќе се вклопи со маската.
Друго интересно нешто е што при слушање музика или гледање клипови(без разлика на апликација), се активираат двата звучника, стандард долниот, и горниот кој што е за слушање при разговор. Кога се активирани и двата мн интересно звучи, не е како на другите телефони само од едно место да доаѓа звукот. Имам активирано Dolby Atoms, звукот е фантастичен и е за 30-40% погласен од Note8.
Друго што приметив е сензорот за затемнување на екранот при разговор, самиот сензор се наоѓа до самата камера и при јавување можеш да го приметиш како трепка.
Друго не ми текнува, ако ми текне ќе дополнам. :)
Земи слушалките Од Note 8, пушти некоја песна, и истото на Note 10+ со Type - C слушалките, види како е звукот дали е ист или подобар со оној на Note 8 преку џекот за слушалки.
Пушти некоја игрица, пр. PUBG и види кај двата телефони со слушалките што доаѓаат дали има некој delay во звукот (дали касни звукот).
Кај Note 10+, отвори камера и заврти на десно, да ти се отвори Night Mode. Фати неколку слики у ноќни време и прати.

Иначе, тоа горе што сите мислат дека е IR Blaster, не е, туку тоа е вториот звучник. Звучникот за повици си е на истото место, само што е драстично намален, ама тој не се користи за звук на Audio, туку тој горе што е.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Иначе, тоа горе што сите мислат дека е IR Blaster, не е, туку тоа е вториот звучник. Звучникот за повици си е на истото место, само што е драстично намален, ама тој не се користи за звук на Audio, туку тој горе што е.
Чекај чекај, IR Blaster-от е укинат после Note4, дупката одозгоре е микрофон а не звучник. Кај мене доаѓа звук од звучникот каде што е за разговор.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Малку офтопик, на мојот ноут 8 snapdragon верзијата, вчера стигна секјурити пач од 1ви август (на вип оператор сум)

2675d399f160f62e3c5e5890c6ccb87d.jpg

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Сега ги отворив сликите преку компјутер,и искрено мене ич не ми се свиѓаат,очекував камерата дека навечер ке е доста средена,но сепак ништо од тоа.Дали премногу очекував од овој модел,дали стварно камерата не е многу подобрена незнам.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Сега ги отворив сликите преку компјутер,и искрено мене ич не ми се свиѓаат,очекував камерата дека навечер ке е доста средена,но сепак ништо од тоа.Дали премногу очекував од овој модел,дали стварно камерата не е многу подобрена незнам.
Незнам што да кажам, не сум сликач и незнам модови да користам.
Ке пробам најд мод па ке ставам слика.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Незнам што да кажам, не сум сликач и незнам модови да користам.
Ке пробам најд мод па ке ставам слика.
Прочитав и во твој претходен пост,дека не си сликач,и дека не се замараш многу околу камерата.Ако не ти проблем,гледај со некој најд мод,сликни стабилно,и закачи некоја слика.Верувам дека вади подобра слика Ноте 10+ навечер,од оние што ги стави.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Прочитав и во твој претходен пост,дека не си сликач,и дека не се замараш многу околу камерата.Ако не ти проблем,гледај со некој најд мод,сликни стабилно,и закачи некоја слика.Верувам дека вади подобра слика Ноте 10+ навечер,од оние што ги стави.
Ќе ставам вечер. А може и да ми кажеш како да сликам ке биди уште по добро, може смешно е но пак ке ти кажам не се замарам со сликање. :)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ќе ставам вечер. А може и да ми кажеш како да сликам ке биди уште по добро, може смешно е но пак ке ти кажам не се замарам со сликање. :)
Искрено го немам телефонот,за да видам што нуди,и како би ти помогнал.Ако некој има што знае да ти помогне,нека каже.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Чекај чекај, IR Blaster-от е укинат после Note4, дупката одозгоре е микрофон а не звучник. Кај мене доаѓа звук од звучникот каде што е за разговор.

Имаше некои статии дека горната дупка е исто така отвор за звучник но ЏериРиг го растури телефонот и немаше ништо такво. Евентуално ако излегува малку звук и од таму од главниот звучник.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно