Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Ете го мојот муабет од погоре дека вложувањето во скапи оригинали не се исплати.
Ова ли е квалитет за 70 евра?!?

53310348_2802381659787166_3557891371169742848_n.jpg

„Pretty sad right now.
Picked up my new shiny kayfun 22 and while assembling, one of the deck screws snapped in the deck.
Soooo bummed.“

krema

OG
24 јуни 2009
15.725
15.817
youtu.be
Ако не ти е одамна купен реагирај кај продавачот, можеби ќе може нешто да се договорите.
Инаку од кај го имаш купено?

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Ако не ти е одамна купен реагирај кај продавачот, можеби ќе може нешто да се договорите.
Инаку од кај го имаш купено?

Сликата е од нет, а за тоа како дошло до кршење може да е и "грешка" на сопственикот, ако запнал отишло, се бива. Не бранам ниту една фирма ама вакви работи има кај сите производители, по нет има слики од Сирени со скршени 510 пинови, исто така и од други атомајзери и оригинали и high-end и клонови. Генерално клоновите се направени од послаби материјали и квалитетот премногу варира од серија до серија па како ќе ти се трефне. Дел од милиметар ако не се потрефени деловите се губи на квалитет на вејпот.
Во мојот пример Dvarw-от не тера како што треба со најтесниот инсерт на airflow (0.8мм). Цугот не е мазен, има нерамномерност, (треперење на воздухот) додека кај оригиналот цугот е мазен со сите инсерти (KHW групата на FB), можеби е до мојот примерок, можеби е до сите, не знам.
Во случајот со скршеното штрафче сигурен сум дека SvoeMesto ќе му прати нов дек ако не и нов атомајзер, ќе видиме.

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Случајот пред 7 часа е пријавен во една од МТЛ групите, не е наведено од каде точно е нарачан атомизерот, инаку е оригинал СМ.

Има сведоштва дека ова не е изолиран случај, туку пракса:

Adam Eglen Had that happened to me with my mini v3.Those screws physicaly not capable of overtightening they are too thin!!Sm should use thicker screws.Better order some xtra positive blocks.

John McKinney Had this happen Friday on my prime. Have to go get a screw extractor it broke off so deep. I feel your pain.

Сосема е ок ова да се случува со клон. Колку пари, толку музика јбга, али со оригинал не и апсолутно е во ред луѓето што реагираат:

Brent Smeeth Shouldn't happen on a high end atty. I want to know how to avoid this on mine.

Човекот не може да го извади навојот и ќе бара замена.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
Ништо чудно. И оригиналот е метал. Само може да е и јадица. Зашто и овде има голем профит, конкуренција и „на комшијата да му умре козата“.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас кога ви викав лапајте... Но уште не е предоцна, остана истата цена, можеби покачена за долар-два (поштарината е бесплатна над 20$). Или Иџисот Легенот (кој абер нема да стигне, а беше нарачан 10 дена порано, ај сега).

IMG_20190226_094126.png

Вака на прв поглед многу ми се допаѓа. Мал, компактен, иако малку височок, копчето е големо и тврдо, што ептен ме бендисува (и да ослабе, ќе биде таман, а ако не ослабе, уште подобро). Малку фаќа отпечатоци од прсти на екранот, но тие лесно и брзо се забришуваат со истите тие прсти. :hay: Многу лесно би можел да биде мој единствен мод и не би се бунел.

Некои малку познати факти за него и за мене:

- Мој прв мод со колор екран
- Мој прв мод со капак за батериите со шарка (засега ми изгледа супер цврст, тешко ги ставив батериите, а откако ги ставив не мрда) (не е прв, го заборавив Канго стискавац)
- Мој прв мод со саат
- Мој прв мод на кој ќе ставам Ред Панда (кога ќе имам време)
- Мој прв мод што ми стигнал од БајБест
- Последен мод што ми се допаѓа од Џока (тие по него се забегани).

Па малку ли е...

-----

И морам да се дополнам, копчето не е тврдо, туку има различна тврдост по вертикалната оска, веројатно физичкиот прекинувач е најгоре и таму е најмеко (но не е меко, сосема нормално е) и како стискаш надолу е се` потврдо, но нема гајле се` до знакчето на Џока, дури и таму може да се стисне/активира, но со многу голема сила. А ептен најдолу веројатно не може, но тоа не е ништо страшно.

IMG_20190226_111624.png

Проверка на автентичност.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
Со здравје да си го користиш професоре. И ти потпадна на влијанието на модерното време. Сега е на ред дисплеј на тач да си купиш :)

Можда и јас ќе потпаднам на искушението понатаму. Сега за сега си поштувам само вградена батерија на кинез или DNA.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
На Фастек изгледа вградуваат дел од цената за шипингот во модовите со вградени батерии (и пак плаќаш шипинг), или ги мрзи да побараат алтернативен добавувач... Што ги знам. Има повеќе Ајстик Пауеровци на Али, мислам дека можеше да се најдат и поевтини, само пази да не се залеташ за скратениот (освен ако не го сакаш него). А продавачите од Али веројатно се снаоѓаат за шипинг, или се поблиску до граница/аеродром/пристаниште, или Али презема дел од логистика...
Мислам со вградени на фастек идат со Сингапур со таа доплата од 3 и нешто$

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Друштво незнам дали го имате видено атомзерчево или можеби некој го има, мене ми фаќа око ама малку соленко. Малку ме потсеќа на Spica pro само со горен доток на воздух, е сега незнам колку чини колку нечини контролата за течност што е на вртење на цел тенк во круг, од една страна па е добро неможеш да го престегнеш, а од друга страна па може и да се заглави те да ти остане на мод.
Како и да е во глобала е ок.
Exvape Expromizer V4 MTL RTA 23mm
$44,90 Authentic eXvape Expromizer V4 RTA Rebuildable Tank Atomizer - Expromizer V4, 2ml, Brushed (free shipping) - FastTech.com

$44.90 Authentic eXvape Expromizer V4 RTA Rebuildable Tank Atomizer - 2ml / stainless steel / 23mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping

Sent from my A7 using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
можеби ќе го пукнам кога ќе ми здосадат овие кои ги имам и асално не сум ги пробал. Споредено со Спица можеби е сличен во дизајн ама како што читам го нема тој high pitch троут хит. Но е многу блиску што сепак би било во мои води.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
можеби ќе го пукнам кога ќе ми здосадат овие кои ги имам и асално не сум ги пробал. Споредено со Спица можеби е сличен во дизајн ама како што читам го нема тој high pitch троут хит. Но е многу блиску што сепак би било во мои води.
Да за дизајнот мислев за тоа дека е како Спица поготово и со дриптипот, абе џоа клон, (во изглед)....

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Да за дизајнот мислев за тоа дека е како Спица поготово и со дриптипот, абе џоа клон, (во изглед)....

Полека,барем во новите ти Галаксис,Спица, Сирена2 поуживај ;)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Јас кога ви викав лапајте... Но уште не е предоцна, остана истата цена, можеби покачена за долар-два (поштарината е бесплатна над 20$). Или Иџисот Легенот (кој абер нема да стигне, а беше нарачан 10 дена порано, ај сега).

Погледнете го атачментот 72212

Вака на прв поглед многу ми се допаѓа. Мал, компактен, иако малку височок, копчето е големо и тврдо, што ептен ме бендисува (и да ослабе, ќе биде таман, а ако не ослабе, уште подобро). Малку фаќа отпечатоци од прсти на екранот, но тие лесно и брзо се забришуваат со истите тие прсти. :hay: Многу лесно би можел да биде мој единствен мод и не би се бунел.

Некои малку познати факти за него и за мене:

- Мој прв мод со колор екран
- Мој прв мод со капак за батериите со шарка (засега ми изгледа супер цврст, тешко ги ставив батериите, а откако ги ставив не мрда) (не е прв, го заборавив Канго стискавац)
- Мој прв мод со саат
- Мој прв мод на кој ќе ставам Ред Панда (кога ќе имам време)
- Мој прв мод што ми стигнал од БајБест
- Последен мод што ми се допаѓа од Џока (тие по него се забегани).

Па малку ли е...

-----

И морам да се дополнам, копчето не е тврдо, туку има различна тврдост по вертикалната оска, веројатно физичкиот прекинувач е најгоре и таму е најмеко (но не е меко, сосема нормално е) и како стискаш надолу е се` потврдо, но нема гајле се` до знакчето на Џока, дури и таму може да се стисне/активира, но со многу голема сила. А ептен најдолу веројатно не може, но тоа не е ништо страшно.

Погледнете го атачментот 72214
Тој беше на пре ордер па дојдоа и нови колор скрин и со господин @Ace Lud земавме други колор. Другите два се нови и се во кутија. Smok X-Prive i Inokin Proton.
f91d35276067887c1eaa53d7119c5d9a.jpg
0a0bd4a1cc6c4738ff1730025fb6a3d6.jpg

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Metuzalem никогаш не вели никогаш :) со здравје да си го служиш и долго да те трае ;)
Ја чесен Титов дадов во септември дека во 2018 не нарачувам ништо па јуначко срце до декември издржа и пуцнав баш јуначки XD

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Уживам уживам него и тој не е на одмет само сега $ нане паре $

Уживам уживам него и тој не е на одмет само сега $ нане паре $

А може линк од тој галаксис?! Да видиме,незнам за кој зборите.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
А може линк од тој галаксис?! Да видиме,незнам за кој зборите.
Еве друже овој.

$36,99 Authentic Vapefly Galaxies MTL RTA Rebuildable Tank Atomizer - Galaxies MTL, SS + Glass, SS Color (free shipping) - FastTech.com

$36.99 Authentic Vapefly Galaxies MTL RTA Rebuildable Tank Atomizer - 3/5ml / stainless steel + glass / 22.2mm diameter at FastTech - Worldwide Free Shipping

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Metuzalem
Овој телевизорот у боја од бајбест е?
Истото прашање и за иџисот (само кој иџис).

Со здравје да си го користиш. :)

Фала, и фала на сите други, поубави да си купите.

Телевизор во боја

Иџис

Секогаш оставам линкови до линкови за да се види приказната (контекстот), а и ме мрзи по вторпат да го пишувам истото. :)

Еве, сега проверив, уште се иста цена како тогаш, не знам зошто ми се вртеше во глава дека телевизорот во боја беше околу 21 долар... НЕ фаќаше купон за него, а за Иџисот фати купон од -2 долари (од игрицата, имав и други исти такви купони, ама сите важеа за нарачка од над 30$).

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно