Препорака SSD за постар лаптоп Alienware m15x SATA II е овај ми падна во око Kingston 240GB A400 SSD SATA3 или друг да бараме?
и кингстонот ќе ти врши работа, јас зедов adata su650 исто за постар лаптоп..задоволен сумПрепорака SSD за постар лаптоп Alienware m15x SATA II е овај ми падна во око Kingston 240GB A400 SSD SATA3 или друг да бараме?
Во однос на цена/просторПоголем дел од механичките дискови се доволно добри за домашна употреба. Доколку твојот веќе тропа, самиот диск е оштетен. Се уште HDD е подобар избор за секундарен диск отколку SDD во однос на цена/перформанси.
Веќе година дена, го welcome-нав и 6тиот терабајт.
Погледнете го атачментот 70098
Погледнете го атачментот 70099
Аууу, што ти прави AHCI mode, ќе мора да превземам мерки изгледа
(макар што и вака одлично функционира, ама разликата е фрапантна, во најмала рака)
![]()
![]()
Ко да е бавно ова за 850 ЕВО, не? Особено sequential
Ќе мораш да преинсталираш OS ако смениш од SATA IDE во AHCI мод.Во реалноста, маќината функционира супер, ама без тој AHCI enabled бројките изгледаат страшно различно.
Ќе пробам утре да активирам, со надеж без последици и ќе додадам нов извештај.
Ќе мораш да преинсталираш OS ако смениш од SATA IDE во AHCI мод.
Ризикуваш да ја сјебеш постојната конфигурација на драјвот (партиции, мбр и т.н.) и се да ти оди по ѓаволи. Зависи на што матична експериментираш. Ако е стара (LGA775) неќеш да се заебаваш со тоа.Читав неколку статии како е можно да се активира отпосле преку BIOS и пар други чекори...
Да не ризикувам викаш?
Ризикуваш да ја сјебеш постојната конфигурација на драјвот (партиции, мбр и т.н.) и се да ти оди по ѓаволи. Зависи на што матична експериментираш. Ако е стара (LGA775) неќеш да се заебаваш со тоа.
Ризикувај. Јас еднаш го направив тоа успешно без многу замарање но не се сеќавам точно која постапка ја следев. Згуглај.Читав неколку статии како е можно да се активира отпосле преку BIOS и пар други чекори...
Да не ризикувам викаш?
Ризикувај. Јас еднаш го направив тоа успешно без многу замарање но не се сеќавам точно која постапка ја следев. Згуглај.
Не дека тропа, добар е Тошибава сеуште, но слушам дека прави некои зуења на куќиштето и ме нервира.Поголем дел од механичките дискови се доволно добри за домашна употреба. Доколку твојот веќе тропа, самиот диск е оштетен. Се уште HDD е подобар избор за секундарен диск отколку SDD во однос на цена/перформанси.
И RAPID Mode треба да прави разлика , види прв одговор овде Is it beneficial to enable Rapid Mode on a Samsung solid state drive?Аууу, што ти прави AHCI mode, ќе мора да превземам мерки изгледа
(макар што и вака одлично функционира, ама разликата е фрапантна, во најмала рака)
![]()
![]()
е, е, е, да си жив и здрав, да од оверклок линкот го следевИ јас имам менувано пред неколку години, само во регистри се менуваше нешто ако памтам убаво.
Али напрај си имиџ фајл за секој случај
едит: љинк
И RAPID Mode треба да прави разлика , види прв одговор овде Is it beneficial to enable Rapid Mode on a Samsung solid state drive?
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Banana Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M4
16.460,00 ден