Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Сериозни проблеми со Anhoch сервис

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Најинтересно е што Анхоч испарија, валкан им е газот па ги нема да прокоментираат на темава.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
419
521
Понатаму мислам дека не е непрофесионалност ако некој му направи upsale на купувач со длабок џеб кој нема почит кон сопствените пари ни за пола саат да направи муабет со некој што ги познава работите. Таков клиент не ни знае што сака. Продавачот ќе направи муабет за тоа колку кул работа е оверклок, клиентов ќе загризе и ќе каже дека „можеби во иднина“ би се занимавал со такво нешто. Клиентот потоа никогаш нема ништо да направи со неговата Z плоча и K процесор, но кој е крив за тоа, и за изборот - продавачот е крив?

Се согласувам дека не е непрофесионалност да направи некој upsale. Секој upsale треба да биде издржан со аргументи кои му донесуваат бенефит на клиентот и клиентот треба да биде известен за истиот. Твојот пример со Z плоча и K процесор е валиден и ниту во еден наврат немав коментар кој ќе ги доведе тие компоненти во прашање.

Мојот коментар беше во насокна на РАМ меморијата. Од моја гледна точка во тој сегмент можеле да направат upsale на 16 ГБ dual channel или да стават за релативно слична цена 2 плочки од 4GB. Во примерот со РАМ меморијата нема никаков upsale, туку непознавање на бенефитите од dual-channel, што јас лично го сметам за непрофесионалност.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Веројатно повеќе незамарање отколку непознавање - дуал ченел е стара технологија. Moжеби имале повеќе 8-мици на лагер... Не знам за ситуацијава, но теоретски можно е во вакви ситуации да се договараат со муштеријата за идна надградба на уште 8 гига меморија - што секако нема логика, пошто во конфигурацијава секако во старт требале да идат на 16 гига, плус буџетот не бил некој проблем.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Како неутрален дали може да прашам зашто уште се се претпоставува не се кажува ништо точно како било ( конкрето ова се однесува на зашто е ставено рам 8 гб една плочка не две по 4гб ) зашто е стаен К процесор а не требало да е К , зашто е Z плоча итн . Јас мислам се ова е зашто уште тој еден и единствен дечко што ја знае ситуацијата што си ја нарачал конфигурација не се изјасни што точно он побарал и што точно кога побарал му е кажано . Се се само претпосатвки дали кажал или дали не кажал. Може кажал сакам 8гб ке наградам после со уште една плочка 8гб . Ама пак идеме со муабетот можда кажал можда не . Мислам дека сите претпоставки може да се скратат во врска со рамот ако го прашате Гојдо и он да го праша дечкото што како било он да не се сети и пак идеме јово на ново . Дека дечкото не се секава како точно нарачал и што му кажале таму . Значи пак да не бидам погрешно сватен за кулерот , за сервисерите , за гојдо немам ништо . Само имам дека РАМОТ / Процесор се бегање од тема од аспект дека се нема никаков податок како што и зашто е така нарачано пц .

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
@Lokvan како краен клиент немам потреба да правам рисрч пред да влезам во продавница, за да добијам конкретна услуга што тие ја нудат. Тоа е тој менталитет што владее во многу бизниси и го уништуваат. На кратки дистанции победуваш, на долги губиш.

Тие самите нудат да ти склопат конфигурација, според будџетот што го поседуваш. Доколку тие не го нуделе тоа, и он ги натерал со сила да му склопат конфигурација, ќе беше друг муабетот.
Затоа и постои таа продавница - да добиеш услуга, за која тие ќе бидат соодветно платени. Не си компетентен и те бива само да продаваш? Занимавај се само со продажба и кажи му на клиентот дека не се разбираш!

Замени ги "тие, таа" со името на било која продавница, бидејќи не се однесува само на Анхоч.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
457
645
@Lokvan како краен клиент немам потреба да правам рисрч пред да влезам во продавница, за да добијам конкретна услуга што тие ја нудат. Тоа е тој менталитет што владее во многу бизниси и го уништуваат. На кратки дистанции победуваш, на долги губиш.

Тие самите нудат да ти склопат конфигурација, според будџетот што го поседуваш. Доколку тие не го нуделе тоа, и он ги натерал со сила да му склопат конфигурација, ќе беше друг муабетот.
Затоа и постои таа продавница - да добиеш услуга, за која тие ќе бидат соодветно платени. Не си компетентен и те бива само да продаваш? Занимавај се само со продажба и кажи му на клиентот дека не се разбираш!

Замени ги "тие, таа" со името на било која продавница, бидејќи не се однесува само на Анхоч.
Ако немаш потреба и се гордееш што си игнорантен ќе добиеш нешто по субјективно мислење на продавачот плус тоа што фирмата го турка.

Во аптека да влезеш да побараш апчиња ќе ти дадат од фирмата што газдата рекол да продаваат па не компјутерски делови.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.809
10.123
Веројатно повеќе незамарање отколку непознавање - дуал ченел е стара технологија. Moжеби имале повеќе 8-мици на лагер... Не знам за ситуацијава, но теоретски можно е во вакви ситуации да се договараат со муштеријата за идна надградба на уште 8 гига меморија - што секако нема логика, пошто во конфигурацијава секако во старт требале да идат на 16 гига, плус буџетот не бил некој проблем.

Има многу нелогичности, ако навистина е no-limit конфигурација, кого Анхоч заебале со тоа што ставиле помалку РАМ меморија?
Инаку си во право, има случаи кога клиентот ќе каже дека сака само една плочка, за потоа да додаде втора, трета итн...еве, јас сум жив пример и истото го направив со претходната конфигурација додека бев студент.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK

Taka би требало да биде. Но на жалост во реалност не е така. И дефинитивно се однесува на сите продавници, за некој повеќе за некој помалку.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Taka би требало да биде. Но на жалост во реалност не е така. И дефинитивно се однесува на сите продавници, за некој повеќе за некој помалку.

Sekoj sto saka da kupi nesto, ima pravo da go kupi ako saka bez pritoa da napravi research ili da se informira prethodno. Toa e i glavnata cel zasto ides vo dukjan da go kupis toj proizvod. Vlagas i kazuvas mi treba toa i toa, i normalno vrabotenite treba da ti gi kazat opciite, koi proizvodi imat na ponuda, koi se nivni karakteriskiti, kako ke ti pomognat i dali ti odgovara na toa sto go barash. Zatoa se vraboteni tamu. Fakt e deka vo nasite prodavnici / saloni kako sakas kazi gi mnogu retko dobivas konsultacija za toa sto go kupuvas. Ali mentalniot biznis model kaj nas e prodaj mu nesto ne dovoljno dobro pa ke se vrati pak ke bara nadgradba da mu gi zememe parite. Zatoa smetam deka treba da se vovedat standardi pri rabotenje vo prodazba i menadzment. Kaj nas uste se zaposluvaat poznanici, drugari i prijateli, pa zatoa potrosuvacite go jadat stapot na kraj, zatoa sto se usluzeni od nekompetentni i da ne zvucam harsh ali nesposobni sales representatives. Treba da si go znaes proizvodot, treba da si ja znaes uslugata pred da ja prodades. Ne mozeme da krevame ramena sekogas koga na nekoj ke mu se sluci slicno samo zatoa sto ne razbira sto kupuva a nitu pak vrabotenite ne razbiraat i prodavaat nesoodvetni proizvodi na klientite. Stravot pri kupuvanje veruvam go ima kaj sekoj kupuvac, go stra da ne mu uvalat nesto posto fakt e deka toa se pravi na veliko, i zatoa sekoj pravi baremm nekoj research pred da kupi nesto, dali e toa kola ili stan ili nesto drugo, a ne bi trebalo da bide taka. Bi trebalo da imas sigurnost bezgrizno da si gi potrosis parite oslonuvajki na nekoj prodavac koj kvalitetno ke te usluzi i prodade soodveten proizvod ili usluga bez pritoa da ti go ucuka :)

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Задржете се на темата, сите оф топик мислења ке бидат избришани.... Најфер е да почекаме листот од компјутерот да го обезбеди гојдо, до тогаш џабе коментари безпотребни. Доколку не се најде листот, предлагам темата да ја затвориме или да стои за во идина доколку има некој друг член проблем да ја отвори повторно....

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Малку Off Topic:

Пред 3 дена однесов компјутер на сервис во Анхоч и не можам да не ги пофалам почнувајќи од девојчето на прием (така фино, култуно и љубезно) па натаму. Најнапред го примија цело ПЦ и покрај тоа што немав документи дека е купено од кај нив како конфигурација туку само од CPU-то и матичната. Понатаму, со оглед на тоа што го пљукам сервисот на темава, очекував да ми го задржат ПЦ-то 29 дена согласно закон, а не само 2. Исто така, на мое големо изненадување, сервисерите биле присебни така што не ми ја потпишале матичната плоча со леткум. Не стигнав само да проверам дали ми го вратиле ПЦ-то со истиот кулер и дали ако е променет за подобар има лепенка. :)

Поздрав до сервис и лепо друштво....

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Малку Off Topic:

Пред 3 дена однесов компјутер на сервис во Анхоч и не можам да не ги пофалам почнувајќи од девојчето на прием (така фино, култуно и љубезно) па натаму. Најнапред го примија цело ПЦ и покрај тоа што немав документи дека е купено од кај нив како конфигурација туку само од CPU-то и матичната. Понатаму, со оглед на тоа што го пљукам сервисот на темава, очекував да ми го задржат ПЦ-то 29 дена согласно закон, а не само 2. Исто така, на мое големо изненадување, сервисерите биле присебни така што не ми ја потпишале матичната плоча со леткум. Не стигнав само да проверам дали ми го вратиле ПЦ-то со истиот кулер и дали ако е променет за подобар има лепенка. :)

Поздрав до сервис и лепо друштво....
Пу пу пу... сега и да ги најде документиве колегата, незгодно ќе ти биде да ги постираш.

Can4sta

Баниран/a
19 јануари 2008
308
354
Јас незнам што очекувате од @Anhoch повеќе?

Да ви пастира вас на јавен форум, документи? Па тоа ќе беше голема нивна грешка?!

Има друг пат преку кој се решаваат овие проблеми, а не на јавен форум.

Јас само се надевам другите ИТ фирми ќе научат нешто од Анхоч, почнувајќи од Сетец, Амц, Нептун и така натака... Не викам дека овие првите(анхоч) се перфект во секое поле, но барем секогаш со мене покажале голема професионалност во нивната работа, од вработените во салоните, до тие во сервисот.

Анхоч еднаш ми сменија плоча од лаптоп дел инспирон со истечена гаранција од пред 3 дена, иако дефектот кога се случи беше со валидна гаранција(лаптопот) но јас кога го однесов веќе немаше, се нафатија да ми ја сменат и да не ми наплатат ништо, ова никад немаше да го добивам од другите ит фирми, знам затоа што имав многу пати работа и со нив.

barneymk

hello world
27 април 2016
125
112
Скопје
и мене со маусот на сервис ме правеа будала дека се` е во ред со него иако убаво им објаснив кој е проблемот, па на крај со член од форумов го отворивме и го поправи (кабелот беше скинат делумно и губеше контакт од време на време). Наводно тие го користеле и не констатирале дека е расипан па ми го вратија.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Абе вас ви е страв да не го налутите Анхоч? Што е работава?
Работава е дека со темава Анхоч е се поблиску до банкрот.:D

Друго толку јавни извинувања нема на ниедна тема.

Иначе темава е супер. Јас не ја гледам како напад на Анхоч, туку како поука при купување на нов хардвер. Бидејки има многу кој не се разбираат од РС хардвер, не би било лошо истиот да се провери при купување со цел да се избегнат вакви непрофесионални работи.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Јас ги бришам, немаат поента не се соодветни со темата, освен напагање од член на член и користење на вулгарни зборови друго нема ништо...

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.180
16.275
Јас ги бришам, немаат поента не се соодветни со темата, освен напагање од член на член и користење на вулгарни зборови друго нема ништо...

Океј, во право си, ама почни прво од провокаторите, со опомена пред бан ;)
Оооо-кеееј, и јас си давам опомена себе си за back-seat moderation, али ипак :)

28 јануари 2017
2.071
4.751
Ресен
Се надевав дека ќе се најдат документите, пу јазк.

Сепак, научивме (си повторивме) дека кога даваш добра сум на пари, дали е шпоре или компјутер, најубо е да се заинтересираш и да инвестираш малку време.
Во случајов додуша, колку и да знаел за напојувања, оверклокување и дупли канал рам, немаше да го смени исходот со кулерот бидејќи пак тие ќе го склопеа, нормално ова ако е така.

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
Ради промена на името на државава не важат веќе документите... :)
(самиот ќе си дадам опомена)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.180
16.275
Некој им фрли критика на СЕТ рече дека некоја госпоѓа од СЕТ улетала во некоја расправија ко на предна врата на cs_assault.
Во овој случај Anhoch улетаа ко на предна врата на cs_mansion.

Све нубови по воа сервериве брееее.... прво трчаат па ондак гинат. Кој со headshot кој со решето

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно