gOJDO
sensei
gOJDO's setup
- Processor & Cooler
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Motherboard
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Storage
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- PSU
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- RAM
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Video card
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Case
- @@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Mouse
- @@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Keyboard
- @@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Audio
- @@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
- Monitor
- @@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Колегата беше викендов на скијање при што верувам дека ни една милисекунда не помислил на Анхоч, а воедно не ни имал можност да се позанимава со спорадични и за него тотални небитни работи ко барање на гаранција на 3 години старото му ПЦ за кое баш го заболе Ѓоко. Но за мој атер ми обеќа дека ќе ја пронајде. Јас, за разлика од тебе, не брзам и можам да почекам колегата да го пронајде документот бидејќи, за жал, Anhoch велат дека немаат никаков документ со негов потпис, но само нивни интерни документи според кој сите делови биле од предметната конфигурација освен кулерот. Па се дур не ми го даде документот колегата, по логика на нештата и сопствено убедување, ќе му верувам на колегата, односно ќе верувам дека нема причина да кова загвор против Анхоч. Поточно ќе верувам дека компјутерот го купил од таму со кулерот монтиран како што приложив на сликите, а не со друг кулер и поинаку. Нема никаква логика зошто некој тотален нуб за харвер, каков што е мојот колега, би се осудил да го мења кулерот на својата туку што купена (пред помалку од 2 месеци) нова машина бидејќи има архивирани слики каде се гледа кулерот во компјутерот 2 месеци откако е купен. Уште помалку гледам причина да крие за тоа од мене, а особено не откако му кажав на каков начин му го монтирале кулерот.Темава почна фуриозно со големи обвинувања, сигурни тврдења и лупање во гради. Оттогаш, се појавија и други ликови кои тврдеа работи од втора рака, па ги повлекоа и се извинуваат, насловот беше променет во поблага варијанта, компанијата се појави и со податоци демантираше, па почнаа завери и сега се затиши цела работа.
Јас се надевам дека ќе добиеме развршница наскоро.
Како и да е, не знам во кое својство си даваш улога на адвокат на Анхоч, но небитно. Насловот побарав да биде сменет затоа што бев уљудно замолен за истото од личност која ја почитувам, а не затоа што не сум сигурен во тоа што го видов и што го пишав. Не знам зошто ги спомнуваш другите рекла-казала примери кои немат допирна точка со овој случај и јас немам никаква поврзаност со нив. Јас само го споделив она кое го видов и сметам дека треба да биде споделено во интерес на крајните корисници каде се вбројувам и самиот. На крај на читателите останува да веруваат во што сакаат, никого ниту убедувам ниту разубедувам, нити пак некој може мене да ме убеди или разубеди да верувам во она што за мене е логично.