Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Сериозни проблеми со Anhoch сервис

12 април 2017
1.918
1.259
Возможно е. Секоја нормална компанија која следи стандарди има соодветна евиденција која може во секој момент да ја има за увид.

@Anhoch тоа не го направи, исчезна од форумот кога беа конфронтирани. Очигледно е дека има големи пропусти.
Како би докажале дека не е земен од нив? Исто ко да докажуваш дека змејови не постојат.
Нема документ ако не е сервисиран од нив.
Не велам дека Анхоч се во право, ама исто така и другарот на Гојдо нема покажано доказ.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Фирмата нема соодветна евиденција и не може да докаже ништо, што треба да е wake up call за подобрување.
Ај да појаснам, да не се фати некој за влакното во јацето, еве не тврдам дека фирмата нема соодветна документација туку дека не изнесла... Пошто знам дека битниот момент нема да биде wake up call моментот туку поважно ќе биде што јас сум рекол.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Ај да појаснам, да не се фати некој за влакното во јацето, еве не тврдам дека фирмата нема соодветна документација туку дека не изнесла... Пошто знам дека битниот момент нема да биде wake up call моментот туку поважно ќе биде што јас сум рекол.
Анхоч има многу добра евиденција за тоа што е продадено, меѓутоа Гојдо несака да го признае документот бидејќи немало потпис на документот. Па потоа почна да се зборува како Анхоч ќе употребеле Фотошоп, па како ќе ја измениле испратницата па ќе ја прикажеле така...приказни за мали деца. Помина цела недела, другарчево ги нема најдено документите.

Обвинувањата остана без поткрепа.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Па потоа почна да се зборува како Анхоч ќе употребеле Фотошоп, па како ќе ја измениле испратницата па ќе ја прикажеле така...приказни за мали деца.
Може ли да го цитираш тој дел каде зборувам дека Анхоч ЌЕ употребеле Фотошоп??

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Од ова може да се направи римејк на легендарниот филм со Сандра Булок:

51UjwuTP3yL._SY445_.jpg

Само сега ќе се вика „While You Were Skiing“! :D

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Не ги сваќај лично работите, реков - “Па потоа почна да се зборува како Анхоч ќе употребеле Фотошоп, па како ќе ја измениле испратницата па ќе ја прикажеле така...приказни за мали деца.„ - никаде не те спомнав тебе. Целата тема доби една спирала, ескалирање до максимум.

Од тебе се очекува само документите да ги најдеш.

D

Администратор
31 март 2007
4.018
4.200
www.aqtos.com
Анхоч има многу добра евиденција за тоа што е продадено, меѓутоа Гојдо несака да го признае документот бидејќи немало потпис на документот..

<личен став, не на администрација>
Неутрална ми е позицијава на популарнава тема дур не се базира исклучиво на факти... ама откако го прочитав горенапишаното морам да прашам:
Сериозно го напиша ова?

Јас исто имам документ дека компјутерот и куќата на комшијата се мои ама нејќе да го признае документот бидејќи немало негов потпис на него. Имате искуство кај да го тужам за непризнавање на документ на кој не се потпишал?

Инаку ај вадете тоа документите и да се добие т.н. “Closure”.
</личен став>

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
<личен став, не на администрација>
Неутрална ми е позицијава на популарнава тема дур не се базира исклучиво на факти... ама откако го прочитав горенапишаното морам да прашам:
Сериозно го напиша ова?

Јас исто имам документ дека компјутерот и куќата на комшијата се мои ама нејќе да го признае документот бидејќи немало негов потпис на него. Имате искуство кај да го тужам за непризнавање на документ на кој не се потпишал?

Инаку ај вадете тоа документите и да се добие т.н. “Closure”.
</личен став>
...ама откако го прочитав горенапишаното морам да прашам:
Сериозно го напиша ова?

А ти мислиш дека Анхоч ќе се замара со фалсификување документи? За еден кулер?

Гојдо веќе бил во дирекцијата на Анхоч, меѓутоа за други потреби. Па ете ако не ги признава документите, нека ги најде неговите...

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Не ги сваќај лично работите, реков - “Па потоа почна да се зборува како Анхоч ќе употребеле Фотошоп, па како ќе ја измениле испратницата па ќе ја прикажеле така...приказни за мали деца.„ - никаде не те спомнав тебе. Целата тема доби една спирала, ескалирање до максимум.
Спијам сеуште. Го интерпретирав текстот ко „Потоа почна да зборува“ без тоа „се“. Јас не верувам дека ќе си дозволат повеќе вработени во Анхоч да фалсификуваат документ и да турат потпис. Но исто така не верувам дека колегава има причина да ме лаже, т.е. да крие нешто, ниту пак верувам дека имал причина да промени кулер и да го сторил тоа, а да не се сеќава.

Не од мене, туку од мојот колега. Да беше до мене до сега ќе ги најдев, макар што и јас не чувам гаранции со измината важност. Не за друго туку и тие со важечки гаранции се премногу (3 кластери), па два пати годишно ги прочешлувам и оние кои се истечени ги фрлам во ѓубре.

Ботом лајн, не знам дали темава има некаква иницијација, но имате свежа крв во сервис, Филип, дечко на место кој го разбира хардверот, одговорен кон работата и на кого би му однел ПЦ на сервис. :)

D

Администратор
31 март 2007
4.018
4.200
www.aqtos.com
...ама откако го прочитав горенапишаното морам да прашам:
Сериозно го напиша ова?

А ти мислиш дека Анхоч ќе се замара со фалсификување документи? За еден кулер?

Гојдо веќе бил во дирекцијата на Анхоч, меѓутоа за други потреби. Па ете ако не ги признава документите, нека ги најде неговите...

Воопшто, сум имал позитивни искуства со Анхоч. Ама јавно да се обвини (и тоа со болд! :)) некој дека не признал документ затоа што немало потпис на документот е смешно.

Инаку не се работи за еден кулер, него за репутација на фирма и тоа кон таргет група која е клучна за нив.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Анхоч има многу добра евиденција за тоа што е продадено, меѓутоа Гојдо несака да го признае документот бидејќи немало потпис на документот.
Чекај чекај чекај чекај......
Како тоа многу добра евиденција а немало потпис? Тоа не соодветствува на зборот евиденција а камо ли па на многу добра.
Па другар му на Гојдо цела недела не може да го најде документот пошто му треба оригинал документ со потпис и печат. Да не му требаше потпис и печат како што сугерираш ќе седневме ќе направевме каов сакаш документ на меморандум од Анхоч, за тоа не ни треба фотошоп.

Истото се очекува и од Анхоч, да ги најде документите. Но не оние документи без потпис кои можеш да си ги искуцаш и отштампаш по желба и да си играш многу добра евиденција :)

Сипче, многу те почитувам ама немој те молам ваква навреда на интелигенција. Бар немој према мене вакви изјави пошто знам дека и самиот не веруваш во нив. Ако немаш документ потврден од купувачот тоагш немаш документ другарче. Simple as that. Не дека сум неверни Петко туку секој ден гледам слични случаеви при вршење ревизии, како фирми пробуваат да протнат фејк документација без потпис. На суд се паѓа ко скапана крушка.

Дај нек се изјасни Анхоч, многу ме интересира кој лаже. Има ли документација или нема? Ако нема купувачот, Анхоч мора да има. Е ако и Анхоч нема тогаш дај да ја затвориме темава и да не трошиме време зошто и двајцата се за никаде и нема сценарио во кое некој излегува победник. Тогаш да ја смениме темата во „Анхоч нема документација“ и да ја затвориме.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Најверојатно на ова мислел.
Јас колку што знам можат да прават измени во базата на податоци, но затоа треба да имаат копија од испратницата каде е потпишан купувачот. Исто така лесно се докажува со цените на кулерите, треба да се поклопат цените на деловите со уплатата. Е сега и испратницата може да се фалсификува со фотошоп и слично, но делот со цените ќе биде потешко. ...
Го прочитал, го разбрал како што го разбрал и потоа информацијата останала запишана во сеќавањето по клучните зборови фалсификува, фотошоп, измени, база итн, и се претопила со останатите информации од темава. А човековото сеќавање е многу, многу недоверлив начин на складирање информации.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.436
11.481
Скопје
Најверојатно на ова мислел.

Го прочитал, го разбрал како што го разбрал и потоа информацијата останала запишана во сеќавањето по клучните зборови фалсификува, фотошоп, измени, база итн, и се претопила со останатите информации од темава. А човековото сеќавање е многу, многу недоверлив начин на складирање информации.
"Black Mirror" The Entire History of You (TV Episode 2011) - IMDb
Еден ден, еден ден...

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.690
12.514
Skopje
www.wemaxa.com
Благодарност до Гембирд, Кулерот, Анхочот, Колегата и Папата како и до публиката за оваа прекрасна епопеја. Одлична пролиферација на ефтините турско-венецуелски серии во форумското секојдневие преку Аферата Лепенка. Во меѓувреме, секцијата новости зјае празна, со теми стари 2-3 години, у суштина На западу ништа ново нали. Ит.Чајџилница..

N2BKekr.jpg

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
Во случајов целото внимание е насочено кон кулерот, додека се игнорираат другите пропусти - изборот на напојување во конфигурација со голем буџет, недостаток од вентилација во куќиштето, итн.

Зошто да се затвори темава? Не знам зошто била затворена и темата за СЕТ, ама генерално сум и против тоа затварање и било кое затварање на вакви теми.
Луѓето треба да можат да си ги кажуваат сопствените искуства. Тие искуства може да пофалби или критики, и може да се или да не се објективни. Но тоа останува на сите нас секој за себе да го процениме. Јас лично нема да престанам да купувам од Анхоч (или било која друга компанија) заради едно прочитано лошо искуство, или заради две. Но ако има повеќе, тогаш ќе се замислам. И компанијата ако држи до себе, после критики ќе се замисли повеќе за односот кон клиентите. На крај лоши искуства ќе има помалку, и на крај сите повеќето ќе бидеме посреќни.

Затоа не разбирам зошто пренесувањето на искуства вака се дочекува на нож. Наместо Гојдо да го направаше тоа некој понов член, или понеактивен, во старт ќе беше распнат на крст како на видеово долу:
:)
View: https://www.youtube.com/watch?v=X2xlQaimsGg

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.218
додека се игнорираат другите пропусти - изборот на напојување во конфигурација со голем буџет, недостаток од вентилација во куќиштето, итн.
Цела конфигурација е погрешна. И се заради алчност! Не верувам дека се до толку боси!

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
Изборот на другите компоненти повеќе влегува во субјективна категорија. Инаку јас лично сметам дека секој лаик што во филм на „без замарање“ влегол во продавница по скап компјутер - целосно заслужува да биде избричен со најскапите компоненти. Без овци нема волна. Но тука никако не влегуваат и моментите како куќиште без соодветна вентилација и несоодветно напојување. Тоа е веќе вистинската непрофесионалност... Кулерот ете не го спомнувам, пошто технички е контроверзно неговото потекло. ;)

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
... Инаку јас лично сметам дека секој лаик што во филм на „без замарање“ влегол во продавница по скап компјутер - целосно заслужува да биде избричен со најскапите компоненти. Без овци нема волна. ...

Ти ова сериозно го мислиш?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.218
Сериозен е. Исто како што сметаат со клима евангелистон дека подобро е внатрешноста да биде загадена отколку Скопје. Да не речам Битола.

Аналогно на тоа чим во дуќан ти улета n00b ти ги вадиш саторите.

Каде со вакво размислување еве не знам.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
едит: @FLEGMA те молам без лечење фрустрации и без вадење од контекст. :)
Во опасност да идам во офтопик ќе повторам дека убаво ти се објасни, дека е помалку лошо да термоелектрана да чади дим некаде далеку во неурбана средина (како што е атарот на село Новаци), отколку стотици илјади оџаци да загадуваат во урбана средина... Сега не знам што да ти кажам ако ти Битола не ја дожуваш како урбана средина (во која не треба да чадат оџаци и да ги трујат луѓето). :oops:

Инаку јас лично сметам дека секој лаик што во филм на „без замарање“ влегол во продавница по скап компјутер - целосно заслужува да биде избричен со најскапите компоненти.
Мислам токму како што напишав. Но ќе појаснам пошто ми се чини дека или не сум разбран, или сум изваден од контекст.

Вака, има една болест која овде е ендемична и е многу раширена. Болеста се вика „не се замарам бе“. Заразените мислат дека тоа е некој лајфстајл и дека проблемите ги снемува со банално одбивање да се размислува и истражува (читај: да се замара). Во случајов имаме „незамарање“ со истражување и читање за актуелен хардвер пред да се вложи голема сума пари во - хардвер. Или макар да се почести нешто пријателот залуденик во хардвер, да предложи конфигурација според потребите и можностите на корисникот.

Што се случува кога таквиот „не се замарам“ лик ќе влезе во продавница и ќе каже сакам добра конфигурација - по ваш избор и парите не се проблем?

Што ќе се случи ако некој од нас влезе во кафез полн со гладни лавови? :)
Не можеш од продавач да очекуваш да не ти направи upsale, исто како што не можеш да очекуваш од глутница гладни лавови да не те изедат - ако можат.

Јас се извинувам ако некој ме доживува како нечуствителен, ама тоа е реалноста. На продавачот му е работа да ти го продаде поскапото. Секој што не знае точно што сака, ќе му се деси upsale. Тоа и не е проблемот. Проблемот како што реков, моментите како куќиште без соодветна вентилација и несоодветно напојување. И кулер без паста, ако е вистина тоа за кулерот.

Последна промена:

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Што било да купиш без рисрч и не чини си го заслужил.

Демек продавачот во нептун го знае секој производ каков е од фен до фрижидер па треба он да ми каже.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.460
SK
За да биде поточна паралелата, треба од продавачот да не очекуваш дека ќе се обиде да ти продаде 2+ метри висок двокрилен и луксузен ЛГ или Самсунг фрижидер од 300 литра волумен и во металик боја, кога ти не си му објаснил дека ти треба вградлив фрижидер кој нема да се гледа позади иверка, и не повисок од 1.5 метри. :)

Кога си роден да не се замараш, едноставно не сакаш да се замараш со секакви глупости. ;)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно