Oliver!
Гостин
Другари, со 60 бона Fender Stratocaster се купува, еј!
Другари, со 60 бона Fender Stratocaster се купува, еј!
Сервисот на Анхоч е од затворен тип...се сервисираат производи купени само од Анхоч. Така да ова паѓа у вода.Се работи за лаптоп кој не е купен во Анхоч но е одржуван еднаш или двапати таму.
Имам да ти шитнам глава Маршал ЈЦМ 800 2203 од 81ва со Селестион Рола блек од 70ти години 4x12
... офтопик малце, екскјуз ми
Драг Shark33, со 3 поста и 3 лајка. Останаа уште само неколку земји каде што е задолжително жените да се невини. Друга приказна е што не ја сфаќаш иронијата каде велам дека треба да му ја сменат налепницата.
Се извинувам да прашам милкава со лешници ти е ?Погледнете го атачментот 70702
Види брат, ја моите документи си ги чувам. Мада све заврши кафкијански онака, си ги чувам тука како сеќавање на еден страшно лош период.
Ова со индустрискиов фен ќе беше прљава правда али сасвим на место. Памет за друг пат.
Сервисот на Анхоч е од затворен тип...се сервисираат производи купени само од Анхоч. Така да ова паѓа у вода.
На сите нѝ попука филмот веќе овде, така да дај подобро за гитари ќе цепаме муабет, него што!
А кон сериозната нота:
- Се продава ли такво нешто?!
Беше...Се извинувам да прашам милкава со лешници ти е ?
Лаптопот ако е купен од Анхоч, незначи дека сервисери се Анхоч. На секој производ си има декларација, на која мора да биде наведен увозникот и сервисот за истиот. Анхоч се обрвзува да го прими производот на сервис, меѓутоа го препраќа кај официјалниот според декларацијата. Така да и да го оставил во Анхоч за сервис незначи дека Анхоч го сервисирале.Ако е стварно така, тогаш има две можности: лаптопот да е купен од Анхоч или да дошло до некоја забуна (моја или на другарот) па лаптопот да бил сервисиран на некое друго место.
Пошто ова беше пред година можно е да сум испуштил нешто околу деталите. Баш ќе го прашам другарот да ми објасни што и како било па ќе известам тука.
Околу деталјите, интересни би било памтење штрафчиња а непамтење каде бил сервисиран лаптопот.да сум испуштил нешто околу деталите.
. И нарачав според посоченото и цакуп пакум ми спремија и купив Голијат за мераци како мало дете и имаше налепница да не отворам поради гаранција за 3 години потоа ѕирнав во решетката дека има графичка со црвена боја HD3870 тогаш беше скап а сакав џифорс 8800 GT ама беше поскап па затоа одбрав HD3870 црвената боја како на сликава .

Да ги најде колегата документите и за дефинитивно ќе се изјаснам...Многу работи се изнакажаа на темава, настана цела драма...дај нека отиде Гојдо до Анхоч, нека си ги види документите и нека се изјасне тука и да заврши ова...
Лол што кулер ќе беше тоа,му ставиле еден рам hyperx со sticker ok е,а под горе
Еден sh*t кулер да не ги вадиш рамовите.
Друже до сега со лепенката работеше процесорот??
Ова е најбољи прв пост на нов корисник на форумов EVER!
Ова е најбољи прв пост на нов корисник на форумов EVER!
Тајниот сегашен или бивш вработен во Анхоч![]()
Му верувам на Гојдо и има искуство ,но и Анхоч кое е на ниво на коректност и услуги ама лопов и аматери преверанти тоа е дискутабилно и не значи целиот персонал во анхоч се такви туку можеби некои вработен злоупотребил работна должност . И пак секогаш купувам од усб па се до ПЦ делови во анхоч и сум задоволен и услужност исто така. Само нешто не ми штима . Еве што ми се случи уште далечна во 2006 или 2008 г некаде помеѓу не се сеќавам точно тогаш прв пат купувам ПЦ со буџет околу 50,000 денари во тоа време актуелно беше чипсет ЛГА 775 со интел процесор Core2Duo ,но јас бев нуб и дудук за ПЦ компоненти и среќа што имав другар што малку знае што и што треба да одбирам по ценовен буџет и одбрав процесор Core 2 Quad Q6600 , 3 гига рам и графичката Ati Radeon HD3870 и хард диск 320 гига ,но не земав предвид и за напојување,матичната и кулерот тогаш ништо не знаев за ПЦ и единствен имав комодоре 64. И нарачав според посоченото и цакуп пакум ми спремија и купив Голијат за мераци како мало дете и имаше налепница да не отворам поради гаранција за 3 години потоа ѕирнав во решетката дека има графичка со црвена боја HD3870 тогаш беше скап а сакав џифорс 8800 GT ама беше поскап па затоа одбрав HD3870 црвената боја како на сликава .
И така терав повеќе од две години со игрици Far Cry , pess soccer и многу други потоа решив да апгрејдирам хард дискот со поголем капацитет пошо 320гб не ме задоволуваше и однесов ПЦто да ми сменат со поголем капацитет и така бидна после една година игри си играм како нормално и по истекот на гаранцијата како што годините и така си научив основни познавања на компонетите и решив да отворам ПЦто да го исчистам прашина што е внатре мислев сигурно се насобрало догго време и што да видам внатре графичката не беше таа црвената што имав туку плавото HD3870 како на сликава
И зошто побогу ми го сменија и арно си беше таа црвената и одлично си тераше без проблем и не можев никако да им пожалам во Анхоч пошо се е уредно на документот и си пишува Ati HD3870 е сега се прашувам зошто бре ми го смени графичката и што е разликата и зошто ме зафркават и си викам а бе ај биднало и друг пат памет в глава![]()
Долго време се мислев дали да го пишам ова во темава. Малце ќе застранам од актуелниот муабет, и ќе го споделам моето индиректно искуство со сервисот на Анхоч:
Се работи за лаптоп кој не е купен во Анхоч но е одржуван еднаш или двапати таму. Станува збор за чистење и менување термална паста, што е дефакто редовен сервис за лаптоп. Лаптопот е на мој другар (кој стварно не се разбира од компјутери) и овој пат ми го даде мене да му сменам термална паста и да му го исчистам, бидејќи мојата цена повеќе му одговараше наместо таа на Анхоч.
Го отварам лаптопот, уште од сам старт приметив дека сите штрафчиња беа лабави, и дека фалеше едно штрафче од долната страна од куќиштето и сите штрафчиња од вентилаторот, кои најверојатно испаднале низ всисните решетки за воздух. Кога го извадив бакарниот хитсинк, под него имаше преголема количина на термална паста која целосно го покриваше целиот процесор, не само чипот.
Се намачив додека ја исчистам пастата и ставам соодветно количество на нова кулермастер паста.
Потрошив пола саат копајќи низ кутиите додека најдам соодветни заменски штрафчиња, од кои за вентилаторот чинам дека беа три штрафчиња М2х6 по димензии.
Мене само ми беше кажано дека последниот редовен сервис на лаптопот бил правен во Анхоч, дали е вистина или не, не знам, но за сигурно знам дека немаат никаква причина да ме лажат, ниту е човекот на било каков начин поврзан со Анхоч или со нивната конкуренција.
Околу деталјите, интересни би било памтење штрафчиња а непамтење каде бил сервисиран лаптопот.
И доста со ова овој ми кажа оној ми кажа, пријател, непријател... проблемиве ради тоа настануваат.
Луѓево што не се разбираат од компјутери знаат да речат „не ми се пали компјутерот“ и идеш и глеаш дека само вифито било исклучено, ама тоа за него било не се палел компјутерот (ми се има десено).
Или „немам интернет“ а одиш гледаш дека не му отвора некој сајт ради сертификат (и ова ми се има десено).
Темава почна фуриозно со големи обвинувања, сигурни тврдења и лупање во гради. Оттогаш, се појавија и други ликови кои тврдеа работи од втора рака, па ги повлекоа и се извинуваат, насловот беше променет во поблага варијанта, компанијата се појави и со податоци демантираше, па почнаа завери и сега се затиши цела работа.
Јас се надевам дека ќе добиеме развршница наскоро.
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
PROJECTOR CEILING MOUNT WANBO, 328 x 141 mm, max.5KG, SILVER, WBCA01
2.000,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Blu-Ray Disk Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
39.990,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC F12 PWM, 5-pack, 1350 RPM BLACK, ACFAN00145A
2.310,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден