Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Има ли бета за S8+?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

se007

read-only
11 септември 2018
18
6
Го најдов update.zip го ставија на xda преска :)Погледнете го атачментот 69209

Испратено од SM-N960F преку IT.mk форум апликација
Незнам зошто, користев ајфон 2 години, купив јануар 2018 до август андроид икспериа икс з премиум и бев презадоволен, па прејдов на ајфон 8 плус септември, па крај на септември дадов ајкфонот и земав ноте 9 као демек класа ипол, врв на телефон. По тешко срање и по катстрофа тачвиз ја неам видено, висока класа на телефон да незнае да изменаџира стендбај. Незнам. Чудо. Ова мие втор телефон, првио мрежа држеше слабо, вториов некако подобар ама катастрофа, да неможе да задржи 4г. Преразочаран сум. Ако е некој за замена ноте 9 со ајфон или хуавеи со моја доплата, тука сум.

Изменето од модератор:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Пиши еден ривју, објасни убаво... таман помислив дека чини Ноте9 ката, за да го таксам...
Незнам зошто, користев ајфон 2 години, купив јануар 2018 до август андроид икспериа икс з премиум и бев презадоволен, па прејдов на ајфон 8 плус септември, па крај на септември дадов ајкфонот и земав ноте 9 као демек класа ипол, врв на телефон жими куров. По тешко срање и по катстрофа тачвиз ја неам видено, висока класа на телефон да незнае да изменаџира стендбај. Незнам. Чудо. Ова мие втор телефон, првио мрежа држеше слабо, вториов некако подобар ама катастрофа, да неможе да задржи 4г. Преразочаран сум. Ако е некој за замена ноте 9 со ајфон или хуавеи со моја доплата, тука сум.

9 август 2018
1.172
477
Мое мислење за OneUI.

Засега е океј,само што не ми се свиѓа иконите што ги промениа,многу се по - детски по мое мислење.
А вака за OneUI можам да кажам дека дефинитивно е најдоброто нешто створено од Samsung,ако не и најдобрата имплементација некогаш.
Лесно за користење. Едноставно со прстот надоле,и апликацијата се повлекува во долниот дел за послесно достигнување,при користење само со една рака. Претходно можеше само да се смали целиот екран,т.е го правеше во смалена форма,а сега само апликацијата се спушта подоле.
Night Mode исто така е одлично,а ако работи и на апликации од трето лице (како на пр. Instagram,Facebook,Messenger) уште поарно.
Доста многу нови опции,побрз систем и по smooth искуство барем јас како што знам. Може тие што имаат OneUI бета,слободно нека пишат дали Dark Theme работи и на такви апликации ко Instagram,Facebook... и исто и за искуството.

Ако Samsung направи S10+ со 4 камери од позади,2 од напред при што втората Ultra - Wide Angle камера,8K снимање,90+Hz Refresh Rate,4,000mAh+ батерија,и ако го задржи џекот и стерео звукот,тогаш 2019 - та ќе биде година на Samsung.

7 февруари 2013
951
1.090
Незнам зошто, користев ајфон 2 години, купив јануар 2018 до август андроид икспериа икс з премиум и бев презадоволен, па прејдов на ајфон 8 плус септември, па крај на септември дадов ајкфонот и земав ноте 9 као демек класа ипол, врв на телефон. По тешко срање и по катстрофа тачвиз ја неам видено, висока класа на телефон да незнае да изменаџира стендбај. Незнам. Чудо. Ова мие втор телефон, првио мрежа држеше слабо, вториов некако подобар ама катастрофа, да неможе да задржи 4г. Преразочаран сум. Ако е некој за замена ноте 9 со ајфон или хуавеи со моја доплата, тука сум.

Може некоја слика од твојот уред? скриншот од кој фирмвер користиш? вака не те разбирам сериозно, трол акаунт безвесе направен за лечење комплекси. Уред што комфортно тера 24+ без полнач со 8часа СОТ незнам како незнае да изменаџира стендбај...
Факт е имаше еден фирмвер лош траеше едно 3 недели и имаше лош стендбај, после ноември сите Exynos 9810 драстично се подобрија во батериите, по едно 2ч повеке сот.
Лично кај мене дома имам најлоша мрежа во градов, на водно, одма под големите згради, високи 10м елки, липи околу куќа, внатре во соба на најслабо и пак НЕ паѓа 4Г, али си пати брзината. Битно задржува муабетот. Батеријата исто станбај навечер е 0.6-8% на час. Еве и 1 нека е. Ич не е лошо за на најлоша мрежа на една црта, а и вифито телеком хуавеино утепано и тоа слаба мрежа преку 2 зида...

Второ по совршен софтвер од 9.5 експириенс е само ОнеУИ. Секој ден во рака имам иОС12, ајфон6с, мојот телефон и старото мое РедмиНоте4 со МИУИ10, што е исто предобар софтвер. Овој пат би рекол 9.5 е по едноставна верзија на МИУИ, со помал блоатвер и useless фичерс. GUIто е преубаво, и се е лесно распределено да се најде.
Незнам како виде дека е лош тач визот, што веќе 5 години е поправен и сменет целосно со име и се. (после андроид 6+)...

@The Geek Boy
OneUI еве некое мислење, како Бета, има полоша флуентност и послабо држи батерија, од она што го видов последниве 12часа, секако батеријата пак издржува ЦЕЛ ден малтретирање, и флуедноста не е неподнослива, сепак за се што сретнав пратив фидбек на самсунг. Битно е ПРЕУБАВ, гуито е избалансирано, иконите ми се допаѓаат, НајтМодот за жал неработи надвор од системските апликации.
Голем потенцијал има тука, се чекаат стабилните фирмвери накај јануари. :)

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Може некоја слика од твојот уред? скриншот од кој фирмвер користиш? вака не те разбирам сериозно, трол акаунт безвесе направен за лечење комплекси. Уред што комфортно тера 24+ без полнач со 8часа СОТ незнам како незнае да изменаџира стендбај...
Факт е имаше еден фирмвер лош траеше едно 3 недели и имаше лош стендбај, после ноември сите Exynos 9810 драстично се подобрија во батериите, по едно 2ч повеке сот.
Лично кај мене дома имам најлоша мрежа во градов, на водно, одма под големите згради, високи 10м елки, липи околу куќа, внатре во соба на најслабо и пак НЕ паѓа 4Г, али си пати брзината. Битно задржува муабетот. Батеријата исто станбај навечер е 0.6-8% на час. Еве и 1 нека е. Ич не е лошо за на најлоша мрежа на една црта, а и вифито телеком хуавеино утепано и тоа слаба мрежа преку 2 зида...

Второ по совршен софтвер од 9.5 експириенс е само ОнеУИ. Секој ден во рака имам иОС12, ајфон6с, мојот телефон и старото мое РедмиНоте4 со МИУИ10, што е исто предобар софтвер. Овој пат би рекол 9.5 е по едноставна верзија на МИУИ, со помал блоатвер и useless фичерс. GUIто е преубаво, и се е лесно распределено да се најде.
Незнам како виде дека е лош тач визот, што веќе 5 години е поправен и сменет целосно со име и се. (после андроид 6+)...

@The Geek Boy
OneUI еве некое мислење, како Бета, има полоша флуентност и послабо држи батерија, од она што го видов последниве 12часа, секако батеријата пак издржува ЦЕЛ ден малтретирање, и флуедноста не е неподнослива, сепак за се што сретнав пратив фидбек на самсунг. Битно е ПРЕУБАВ, гуито е избалансирано, иконите ми се допаѓаат, НајтМодот за жал неработи надвор од системските апликации.
Голем потенцијал има тука, се чекаат стабилните фирмвери накај јануари. :)
Daleku sum od trol. No sepak fala na zborovite.

Znaci vaka, kako so pisav pogore, ne sum zadovolen licno, kako telefon od visoka klasa, da ima problemi so kamera, da drzi slabo baterija, i da secka pri rabotenje cudno mi e, iphone 8 plus po mazno raboti.

Ova mi e vtor telefon, prviot koristen 2 nedeli i napraen 2 pati factory reset i pak isto gomno, baterija 0.
Vtoriov aj malce od malce baterijata e ok,mrezava e haos. Znaci na istoto rabotno mesto iphone so t mobajl dvajcata, kolegata ima stabilna mreza a ja edvaj 4G, poveketo vreme na H+.
Poveke standby vadev so 8 plusot nego li so ova sranje. Mreza da ne drzi be haha, se staam na wifi i moram da praam ukluci iskluci zaso se staa edno znakce ( ! ) , slab modem.
So isti tel se doagani ljuge kaj so rabotam, istite problemi.
Ke pocekam one ui i ako ne iskoci okej, ke menjam. Poso nese podnesuva, totalna razocaranost. Gjabe ne rekle ako ne znaes so e ubo prasaj so e skapo, ajfon drzi cena a perfekcika od OS e, bez maana. Samsung samo reklami dobri prai i televizori, webos e daleku po prakticen od ova sranje. haha. Cenata mu padna na 650 evra, za 3 meseci padna 200 evra, so znaci za plus tri meseci note 9 za 450 evra ke se ima. A jas iskreno, i za 100 evra pak u moj gjeb ne vlaga.
Eve ti skrinsot da se uveris.
1fc67f22638a7fe4f8a39da7e48b98e2.jpg

5ea9e4ca7a020ff7926e20807a03bc02.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Немам искуство со телефонот многу. Го уклучив пред недела дена и повеќе. Ама дури вчера ставив картица. До сега не забележувам ниту еден од проблемите кои ги наведуваш.

Неколку месеци е на пазарот и ако имаше вакви проблеми до сега оган ќе вивнеше на нет.

Да не имаш проблем со симот? Извиткана, нема добар контакт и сл.

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Немам искуство со телефонот многу. Го уклучив пред недела дена и повеќе. Ама дури вчера ставив картица. До сега не забележувам ниту еден од проблемите кои ги наведуваш.

Неколку месеци е на пазарот и ако имаше вакви проблеми до сега оган ќе вивнеше на нет.

Koristam dve. Edna pretplata druga so kredit.
Taa na pretplata ja koristam dodeka ne go istrosam soobrakajot, posle se staam na taa so nadopolnuvanje kredit. I dvete se novi sim, ednata avgust kupena, ednata koa go zemav tel. Smeneti mesta, otvarano toa za sim zatvarano, factory reset. Pak isto.

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8

a8584df5326e0ca0e513bec5cde35a3b.jpg

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Последна промена:

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo

Најверојатно си зел дефектен примерок. ИМа гаранција?

9 август 2018
1.172
477
Епа, сега и јас се напунив со проблеми.

Батеријата од одамна ми е деградирана, т.е. ако рестартирам телефон од 97 на 87 може да падне (бројките не се секогаш исти и зависи кога како).
Батеријата знае некогаш многу побрзо од вообичаено да се празни, дури вчера чекајки на станица за накај дома, од 10% за нецела минута на 0% ми падна и не ми се изгаси.
Рестартирав и ми се врати на 2%.
Телефонот (Samsung Galaxy J7 2016) со модел SM-J710F има 3,300mAh батерија, и скоро доби апдејт за Орео. Мада ја не сумљам дека е до андроидот, не се знае.
Денес го стаив да се пуни и тачот почна да ми зеза. Земав со други пуначи и испадна дека тој што го имам ми зеза. Без пунач тачот работи у ред, а со пунач почнува ко луд да мрда.
Пробав со мојот пунач на други телефони (Samsung Adaptive Fast Charging) и тие немаа никаков проблем. Тогаш ми преостанува да го сменам брикот.
Е сега за проблемот со батеријата, можно ли да е нешто од брикот, или?
Сепак, јас ќе ја сменам само сакам да прашам да не знаете каде може да се најде батерија за мојов телефон, оригинал, квалитетна, и по евтина цена.
Од ледиком не доаѓа у обзир пак да им идам таму, а и слушнав дека фејк батерии имале.
Околу мене у близина има M&M мобилара. Таа е една мала мобилара и служи само за сервиси,па така да неверувам дека тие би имале батерии. Остануваат уште Mega Mobile, таа е поголема продавница/мобилара и они сигурно би имале, и iButik. Тие ми се у близина на мене, може и други ако знате само да не се нешто далеку.
Колку би коштало батерија за J7 2016?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно